Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsme zpět v roce 2036. Všichni členové týmu Fringe (Walter, Peter a Astrid) jsou pospolu. Jenže chybí Olivie, a tak se jí vydají hledat do oblasti, ze které před 21 lety volala Walterovi. Najdou tam jantar, ale několik těl z něj bylo vyjmuto. Eta jim řekne, že je mají jantaráni. Proto se musí vydat na černý trh a najít tam zajantarovou Olivii. Tam Peterovi správce zajantarováných řekne, že Olivii si někdo koupil. Tak zajdou za Edwardem – bývalým majitelem knihkupectví a vezmou si od něj Olivii. Jenže správce zajantarovaných je udal Pozorovatelům. Při přestřelce vojáci Pozorovatelů zajmou Waltera. Zbytku se podaří utéct. (Varan)

(viac)

Recenzie (3)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nebyť jednej flashforwardovej epizódy v predchádzajúcej sezóne, začiatok tej piatej by mnohí nerozdýchali. Asi ani ja. Som zvedavý, či sa už naplno zabývame v roku 2036, alebo budeme alternatívne skákať aj do známej prítomnosti. Osobne by som privítal paralelnú naráciu. Pilot v niektorých scénach pripomenul Matrix, prípadne sa mal asi ako Terminator Salvation k pôvodným častiam. Ale tieto paralely sú zbytočné. ()

Reklama

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Finálna séria nemohla začať lepšie, než paralizujúcou smršťou emócií. Na pozadí invázie Observers došlo k mrazivému odlúčeniu Petra a Olivie s ich dcérkou Henriettou, čo nastolilo emocionálne intenzívnejšie tempo príbehu. Znovu zjednotenie našej rodinky dokázalo skutočne rozcítiť, Peter s Ettou boli skvostní, oslobodenie Olivie a jej následne stretnutie s dcérou zahrialo u srdca, a aj Walterov emočný prejav pred jeho vnučkou vedel zahrať na citovú strunu. Najsilnejším momentom bola však srdcervúca konverzácia medzi Petrom a Livvy, ktorá otvorila staré rany. A ten záver bol velice skľučujúci a melancholický, nakoľko Walterova fragmentovaná myseľ pod náporom agónie podvedome vymazala jediný plán na porážku Observers. Avšak akýmsi kontrastom k jeho beznádeji bola kvitnúca hlavička žltej púpavy, ktorá symbolizovala vytrvalosť ľudského ducha i príchod jari a slnečných dní. Tento kvietok predstavuje lásku, nádej a pokoj. Ani tá najčernejšia temnota neznamená absenciu svetla. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama