Reklama

Reklama

Fringe - Série 5

(séria)
Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Hrajú:

Anna Torv, Joshua Jackson, Jasika Nicole, John Noble, Michael Kopsa, Georgina Haig, Michael Cerveris, Lance Reddick, Blair Brown, James Kidnie (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(13)

Recenzie (3)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Najatypickejšia séria zo všetkých. Opúšťame vojnu medzi dvoma vesmírmi po finále štvrtej sezóny a začíname príbeh v roku 2036, kedy svet vyzerá úplne inak, ako v roku 2015. Podmienky sú iné a musia na ne reagovať aj naše postavy. No a tie sa snažia o záchranu ani nie tak vlastného vesmíru, ako samotnej ľudskej rasy pod nadvládou pozorovateľov. Nakoniec ale vyústenie prekvapí, pretože riešenie danej situácie je veľmi, no povedzme že "vychcané", ale presne v duchu Fringe a možno najlepšie možné. A neviem, v akom inom seriáli sme sa dostali tak ďaleko v čase. ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tady se už scénáristé neudrželi a podruhé naprosto změnili pravidla hry. A překvapivě je z toho nejlepší série seriálu. Pryč jsou epizodní příběhy, hraje se tu "velká" linka o záchranu lidstva a i když je tu pár slabších dílů, bavil jsem se nejlépe z celého seriálu. Jen tu apokalyptickou budoucnost bych rád viděl více. ()

Reklama

st4nford 

všetky recenzie používateľa

Cením si jak je každá série jiná, nečekané změny v příběhu a jak se mění showrunners, stojící za tím vším.. U páté série jsem čekal kvalitativní úpadek, nakonec jsem dostal snad tu nejlepší podívanou z celého seriálu, i když je vlastně od všech sérií nejodlišnější. Jen škoda, že není delší. Konec série i přišel až extrémně přeplněný, rychlý a dynamický, určitě by bylo fajn ho víc natáhnout, ale i tak jsem spokojený. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (4)

  • Prvá časť Manfrettiho kódu je "010567." Ide o odkaz na dátum narodenia scenáristu J.H. Wymana. (koba)
  • Walter (John Noble) na videokazete udáva súradnice s 49. rovnobežkou. 49th Parallel (1941) je názov britského filmu z obdobia 2. svetovej vojny. Americký distribučný názov filmu je "The Invaders" (Útočníci), čo je termín, ktorým Kronikári v epizóde označujú Pozorovateľov. Vo filme 49th Parallel hrá herec Raymond Massey, pričom v epizóde sa Kronikár vlastným menom volá Edwin Massey (Paul McGillion). (koba)
  • Moment, kdy se poprvé ukáže Olivie (Anna Torv), přejde přes televizní obrazovkou, kde právě běží lokální zprávy, několik oznamujících vět: „Chelsea Clinton vede v probíhajícím boji o Bílý dům.“, „Detroit byl zvolen nejbezpečnějším městem v USA.“ či „Warner Bros. oznámili remake Harryho Pottera. (Cooller)

Reklama

Reklama