Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oddělení vzorce vyšetřuje případ neznámého člověka, který vyjmul několika lidem orgány. Orgány patřili jisté Amandě, která je už po smrti. Walter přijde na to, že kdysi s Bellem na podobné věci pracovali. Vrah zaútočí znovu, ale tentokrát své oběti vyřízne její oči. Oběť poté řekne Olivii, že mu neznámý řekl, že mu oči nepatří. Olivie a Peter navštíví Amandinu matku, od které si vezmou urnu. Jenže v urně není popel, a tak zjistí, že Amandino tělo je stále nezvěstné. Dále uvidíme, že neznámý muž dal dohromady tělo Amandy a také se ji chystá oživit. Proto ho musí zastavit, než se z ní stane Frankenstein. (Varan)

(viac)

Recenzie (2)

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zápletka ohľadom reanimácie, ktorá bola ako vystrihnutá z gotického románu o Frankenstainovi, bola síce slabšia, ale tie jednotlivé citové a emocionálne podnety, ktoré sa na nás valili zo všetkých možných strán, neskutočne nadzdvihli túto epizódu. Olivia si osobne vyžiadala, aby sa mohla vrátiť späť do práce, takže krátko nato došlo i na znovu zjednotenie našej rodinky. Medzi Oliv a Petrom ihneď prebehol očný kontakt s neuveriteľnou intenzitou, pri ktorom by sa ako čas zastavil. Tento moment navodil aspoň krátkodobý pocit harmónie. Lenže celé sa to malo len skomplikovať, akonáhle sa Peter rozhodol byť pred Livvy naprosto úprimný a povedať jej o jeho vzťahu s jej druhým ja. Emóciami tento rozhovor jednoducho prekypoval. Inak tomu nebolo ani pri Oliviinom citovom prejave na samotnom konci. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na Fringe dosť netradičná zápletka, začína sa ako Dexter a pokračuje ako Frankenstein a nakoniec to pripomenie aj Taxidermiu. No ale čo je ešte hodnotnejšie je určitá paralela s Olíviou a jej návratom do vlastného vesmíru, i keď sa to ťažšie vysvetľuje. V prípade vzťahu Petera a Olívie dochádza aj k slušnej psychologizácii, jeden zo záverečných prejavov mladej ženy ohľadom toho, ako sa cíti po dlhšom čase späť a vzhľadom na to, čo robil Peter v jej "neprítomnosti", patrí k najlepšie napísaným častiam celého seriálu. ()

Reklama

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Walter (John Noble) hovorí o projekte „Yatsko,“ do ktorého bol v minulosti zapojený. Ide o odkaz na kameramana a režiséra Thomasa Yatska, ktorý sa podieľal na tvorbe seriálu. (koba)

Reklama

Reklama