Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina lidí zachytila podivnou zprávu, ve které je řečeno pár čísel vždy v různých jazycích. Osoby se po té probudily a nepamatovaly si kdo jsou. Když se o číslech dozvědělo Massive Dynamic, ihned začali pracovat na rozluštění, ale na nic nepřišli. FBI se mezitím podařilo najít a zaměřit zdroj vysílání v majáku. Proto tam Tým vzorce s Olivií alt jedou. Na místě najdou podivnou levitující krychli. Jediné, co z krychle dostali, jsou otisky pachatele. Vrah zaútočí podruhé a tentokrát kvůli číselné zprávě ztroskotá letadlo. Peterův zdroj zjistil, že pachatel má pravděpodobně zbraň, kterou používali jistí „První lidé“, kteří tu žili ještě před dinosaury. Dokonce o nich je i kniha. Olivie se spojí s pachatelem. Jenže k bytu pacahatele má namířeno i FBI. Olivie musí jednat, než přijedou. (Varan)

(viac)

Recenzie (2)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tu Abrams a spol totálne udrbali dekel a pridali do už tak dosť komplikovaného deja nečakanú mindfuck zápletku, ktorá toho môže do budúcnosti dosť pomeniť. Čo tam potom, že by z nej mal najväčšiu radosť Daniken, keď je táto teória vo fikcii tak príťažlivá. Pozor, neriešime mimozemšťanov, ale "iba" skutočnú minulosť ľudstva (ale kto vie, čo sa z toho nakoniec vykľuje). ()

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skutočne vynikajúca mytologická epizóda, ktorá vynikla svojou mysterióznou atmosférou. Príde na tému rozpínania a zmršťovania vesmíru, čiže na tú skutočnosť, že vesmír podlieha nekonečnému cyklu vzniku a zániku. Tiež nám boli popísané akési záhadné číselné stanice, ktoré vysielali pulz, ktorý v konečnom dôsledku spôsobil kolektívnu retrográdnu amnéziu. Pri tomto prípade sa výrazne vyznamenala Astrid, ktorá využila svoje znalosti ohľadom šifrovania, na rozlúsknutie tohoto kódu. Prišla totiž na to, že ide o systém súradníc zemepisnej šírky a dĺžky. Olivia sa ustavične snaží po sebe zahladzovať stopy, avšak jej emócie ju postupne zrádzajú. Hoci Olivia strávila noc s Petrom a získala si jeho dôveru, stále však nedokáže zabrániť chvíľam, kedy si Peter na nej všimne, že niečo nie je v poriadku. ()

Reklama

Galéria (5)

Zaujímavosti (1)

  • Číselné stanice popsané v této epizodě skutečně existovaly/existují a jejich poslechu se skutečně věnují někteří radioamatéři. Role těchto stanic je však o poznání méně tajemná, než seriál naznačuje. Číselné stanice sloužily především ke komunikaci s agenty v zahraničí, což dokládají i odtajněné dokumenty ministerstva vnitra ČR. (kkomtu)

Reklama

Reklama