Reklama

Reklama

VOD (1)

Waris Dirie prežila svoje detstvo v nomádskej rodine v Somálsku, no na úteku pred núteným manželstvom s omnoho starším mužom sa napokon dostala až do Londýna, kde pracovala ako pomocná sila v reštaurácii rýchleho občerstvenia. Po tom, čo ju tam náhodne objavil známy módny fotograf, sa začala jej mimoriadne úspešná modelingová kariéra. Na jej vrchole otvorene prehovorila o traumatizujúcej ženskej obriezke, ktorej bola ako dieťa podrobená. Krátko nato sa rozhodla ukončiť modelingovú kariéru a zasvätiť svoj život boju proti tejto barbarskej praktike, dodnes mrzačiacej milióny žien. Jej autobiografická kniha Púštny svet sa stala svetovým bestsellerom. (RTVS)

(viac)

Diskusia

PRIDAŤ PRÍSPEVOK

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Uživateľ eLeR zmazal svoj príspevok.

May_tee

May_tee (hodnotenie, recenzie)

v životě jsem hezčí ženskou neviděla! už kvůli ní bych se na to koukla znovu:)

anywhere

anywhere (hodnotenie, recenzie)

Krásny a dojemný film, ktorý nenechá ani jednu ženu 21. storočia chladnou. Témy ako o živote v drsnej Afrike alebo o ženskej obriezke sú pre nás európske ženy nepríliš známe a o to viac šokujúce vo filmových záberoch celovečerného filmu ... no spojenie v strastiplnom príbehu života krásnej mladej ženy so skoro štastným koncom nám dáva unikátny náhlad na jeden ľudský osud. Ako žena som si tento film vychutnala plnými dúškami a vrelo ho odporučam každej jednej z vás.

roning85

roning85 (hodnotenie, recenzie)

Skutočný príbeh svetoznámej topmodelky Waris Dirie, peknej nomádske dievčini, ktorá nikdy netúžila po sláve, napriek tomu zažiarila v londýnskom svete módy a sila jej osobnosti ovplyvnila život afrických žien. Trinásťročná Waris, nomádske dievča, ktora uteká z domova, aby sa vyhla domluvenému sobáši s postarším mužom. Jej nebezpečná cesta vedie cez africkú kamennú púšť až do Európy - do Londýna, kde vypomáha ako upratovačka na somálskej ambasáde. O niekoľko rokov neskôr jej nádhernú tvár objaví uznávaný fotograf, ktorý z nej cez noc urobí hviezdu. Waris ale čaká tvrdá práca od zvládnutia anglického jazyka až po správne držanie tela. Predovšetkým musí prekonať stud voči mužom, zabudnúť na africké utrpenie, zbaviť sa predsudkov z minulosti a začať konečne normálne žiť ... V obdivuhodné, remeselne výborne zvládnutom, citlivom ženskej snímky, ktorý sa natáčal v Afrike, Európe a v Amerike, sa v hlavnej úlohe predstaví fascinujúca etiópska modelka Liya Kebede / známa tvar Estée Lauder /. Dráma Kvet púšte vyobrazený tento nepredstaviteľný ľudský osud vzniklo podľa rovnomenného bestselleru modelky, herečky a aktivistky za práva žien Waris Dirie narodené v roku 1965 v Somálsku po piatich rokoch poznačené ženskú obriezkou.

Reklama

Reklama