Reklama

Reklama

Robin Hood a neporazitelný rytíř

  • Taliansko Robin Hood and the Invincible Knight
všetky plagáty
Taliansko / Japonsko, 1991, 84 min

Réžia:

Kóiči Mašimo

Obsahy(1)

Náš slavný hrdina Robin Hood ze Sherwoodského lesa se vrací a s ním i jeho nové dobrodružství. Tentokrát bude překonávat zlého a temného protivníka - neporazitelného rytíře Gilberta. Zbojník Robin Hood se bude muset utkat tváří v tvář tomuto soupeři, který nebyl nikdy nikým pokořen. Nebyl by to ale Robin ze Sherwoodu, kdyby jej nepřekonal a tím si uchoval lásku spanilé Marion. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

Subjektiv 

všetky recenzie používateľa

Tomihiro píše, že film je sestřihem seriálu a já dodávám, že to na filmu bohužel je až přiliš vidět. Pokud seriál snese, že se v každém díle utkají na život a na smrt dva stejní soupeři, film to ve sledu několika minut snáší podstatně méně. V seriálu konec epizody přináší návrat do jakéhosi normálního, výchozího stavu, takže se příští týden chytne i divák, jemuž poslední díl unikl. Ve filmu však stejný přístup působí jako scénáristova bezradnost v budování zápletky. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Originálny seriál nepoznám, ale jeho zostrihaním vznikol riadne zosekaný paskvil, na hranici pozerateľnosti. Ale aj odhliadnuc od tohoto zosekania pôsobia jednotlivé scény naivne, skoro až telenovelovsky, kde každá postava musí nahlas vysloviť to, čo si myslí ("...a teraz ťa zabijem", "Áno, som veľmi prefíkaný") a jedná častokrát nelogicky. Dobrodružná téma sa časom mení na fantasy, čo považujem za ďalšie mínus. Hlavnou postavou je odhadom 12-ročné chlapčisko (do ktorého sa zamilúvavajú dievčatká i ženy), ktoré neustále padá a vykrikuje. Toto má byť hlavný hrdina, ktorý má ťahať seriál? Toto má legendárny Robin Hood? Preto sa obávam, že aj samotný seriál nastaví nízku latku. ()

adamulefa 

všetky recenzie používateľa

Zostrihať Robina Hooda, seriál ktorý má celkovo 52 epizód, zobrať cca 2/3, ukončiť ho niekde pri nejakej väčšej udalosti, ktorá samozrejme je ešte pred celkovým finále a následne vydať to ako jeden film je bullshit. Keby aspoň nasledovalo filmové pokračovanie pokrývajúce zvyšok príbehu, ale dežé! Nuž nalejme si čistého vína! Jediný dôvod prečo som Robina Hooda a neporaziteľného rytiera pozeral, bola jeho slovenská lokalizácia. A to je podľa mňa najlepšia časť tohto "diela" – dabing je skutočne perfektný. Nemôžem však tento film odporučiť nikomu, pokiaľ vás nezaujíma licencovanie anime Slovákmi tak ako mňa... Jedine možno tak deťom s jednociferným vekom, ktoré si nevšimnú šialné tempo deja. Animácia a hudba sú fajn, dokonca aj akčné scény sú napínavé a pekne spravené, ale aj tu by som však mohol povedať, že sú lepšie alternatívy čo pustiť deťúrencom. Takto to ale rozhodne za Váš čas nestojí. P.S. Možno sa niekedy pozrem na zúbok seriálu, ale to nevidím v najbližšej dobe... ()

Megahead 

všetky recenzie používateľa

Príliš naivná rozprávka, ktorej dej a občasne nelogické preskakujúce scénky nedávali zmyslel. Až keď som si prečítal, že animovaný film je zostrihaný 52 dielny seriál predpokladám, že 84 minútová rozprávka doplatila na jednoduché zostrihanie častí jednotlivých dielov bez toho, aby tvorcovia aspoň trošku zasiahli do deja a dorobili logické prepojenia k jednotlivým častiam. Napriek vyššie uvedenej chybe sú jednotlivé postavičky a dialógy príliš slabé a minimálne polovica rozprávky by si zaslúžila vyššiu kvalitu. ()

Reklama

Reklama