Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

Prvej sérií dávam [9/10] - Mesto tieňov je najlepší slovenský krimi seriál. Aj ked´ v podstate v rámci podobných seriáloch je veľa a myslel som si že tento ma neprekvapí, ale prekvapil ma, a to veľmi milo. Všetky príbehy čerpajú inšpiráciu zo slovenských trestných činov, každá časť prvej sérií je zaujímavá, dlžka jednej časti je primeraná a dej sa zbytočne nijak nezdržuje, ale nieje ani priamočiary, má aj svoje napätia, gradáciu. Celkové podanie každej jednej časti v prvej sérií je veľmi nadštandartne zlávdnutá, hudba a obzvlášt sountrack ma zaujal, herecké obsadenie je výborné, obsadenie kriminalistov je zaujímavé, dobrí herci a majú zaujímavé úlohy, Pavel Višnovský ako vodca je veľmi dobrý a ani zvyšok nesklame a Sona Norisová ako psychologička sa tiež hodila. Prvá séria je veľmi dobre zvládnutá po všetkých stránkach či už zápletky, kamera, strih, herci, s akčnými scénami sa tiež tvorcovia slušne popasovali. Celkovo hodnotím tento seriál veľmi pozitívne, slovenská tvorba seriálov dosiahla týmto vrchol svojho žánru a dúfam že čoskoro si doplním aj druhú sériu na ktorú som zvedavý a očakávam úroveň prvej série. ()

elisheva 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle seriál se moc povedl. Herecké výkony se mi líbí (žádné přehrávání), dobré zápletky postavené na skutečných případech a všechno stmeluje výborná hudba, kde se opět zaskvěl Muchow (a další). Takže i když ten díl trochu ztrácí dynamiku, hudba to úspěšně zamaskuje :) Ještě bych vyzvedla skvělou kameru pana Žiarana, tohle tajemné nasvícení tomu dodává opravdu kriminální nádech ;) ()

Reklama

Gothar 

všetky recenzie používateľa

Prvá séria bola veľmi dobrá a po prvom dieli druhej série som rovnako unesený. Je pre mňa nepochopiteľné, že Markíza držala druhú sériu v archíve viac ako 2 roky, ale čo už, hlavné je, že sa do vysielania znovu pustili. Všetko už asi bolo napísané, takže to skúsim napísať trochu inak: DNA sú super, Mesto tieňov je najlepší hraný slovenský seriál a všetky ostatné sú ďaleko za ním. Dokonca aj česká verzia bola slabšia. Ostatné pseudokomediálne seriály sú veľmi priehľadné a je vidieť, že s ich scenárom sa tvorcovia trápili omnoho menej ako so scenárom Mesta tieňov. Veľmi sa mi páči atmosféra, ktorá je podporená tým, že prípady sa zakladajú na skutočnosti. V tejto súvislosti odporúčam seriál Najväčšie kriminálne prípady slovenska, ktorý majú na svedomí tiež ľudia z DNA. Páči sa mi aj vizuálna stránka, ktorá je originálna a je v nej vidieť inšpirácia z amerických seriálov. Do kriminálky to sedí výborne. Herci hrajú, hudba dej vhodne dopĺňa a do všetkého veľmi dobre zapadajú aj osobné príbehy postáv. Som jednoducho nadšený, rovnako ma zaujalo aj prvé CSI, len potom toho bolo až príliš a nemal som čas na to, aby som sledoval každý diel z každého mesta. Ale CSI: Bratislava si vždy rád pozriem už len preto, aby som sa uistil, že aj v slovenskej televíznej tvorbe môže vzniknúť niečo hodnotné. ()

Drom odpad!

všetky recenzie používateľa

Uh... čože? Bratia moji čobolácký, nic proti vašim prudce originálním však původním kokotinám, ale tohle... Wikipedie píše, že (cituji) „Jednotlivé epizody byly inspirovány skutečnými příběhy, jež se odehrály na Slovensku”. Já jsem viděl jen několik dílů, ale řekl bych, že „jednotlivé epizody byly inspirovány skutečnými příběhy, jež se odehrály v seriálu Kriminálka Anděl by bylo přesnější. Nu a není divu, když to ti samí scénáristé (a nejen oni) zkapitalizovali jak na N@vě tak ve stejnou dobu i na Markýze. Jenom N@va tu svou verzi natáhla o dva roky, aby to mělo možnost řádně vyhnít. Asi vy všichni kulišáci očekáváte, kolik to asi tak dostane hvězdiček. No budou vám stačit prsty nejen na jedný ruce. Možná dokonce i pouze rybí... ne počkat, rybí prsty s kaší jsou pořád lepší než o 9 dnů mladší slovenská verze české kopírky amerických seriálů, kde i někteří herci jsou podobni svým českým klonům. No takže asi šrapnel... ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zo vsetkeho toho hnoja /ordinacia, VKV, Panelak ....../ je toto prekvapivo na urovni. Prevedenie a herecke vykony su casto na povazenie a dialogy obcas vzbudia usmev, ale furt lepsie ako Krausov retardovany Panelak .......... Hoci stale to na komunisticku normalizacnu serialovu tvorbu nema. Proste nema. 70 % ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)

Reklama

Reklama