Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hovoria mu Vodič (Ryan Gosling). Cez deň je filmovým kaskadérom a pracuje v autoservise, po nociach si privyrába ako nájomný vodič zločineckých gangov, ktoré unikajú z miesta činu. Nezaujíma ho, aký zločin spáchali, rúti sa nocou s policajnými autami za chrbtom. Majiteľ autoservisu Shannon (Bryan Cranston) je jeho menotorm i manažérom. Dohadzuje Vodiča filmovým režisérom i zlodejom, ktorí sú ochotní dobre zaplatiť za jeho služby. Shannon chce kúpiť vozidlo, s ktorým by Vodič jazdil na profesionálnych automobilových pretekoch a presviedča Bernieho Rosea (Albert Brooks), miestneho boháča s pochybnými zdrojmi príjmov, aby do neho investoval. Aj napriek protestom svojho spoločníka Nina (Ron Perlman) nakoniec Bernie peniaze požičia. Dvojitý a rozpoltený život samotárskeho Vodiča osvieži náhodné stretnutie s krehkou susedkou Irene (Carey Mulliganová), s ktorou trávi čoraz viac času. Všetko sa zmení, keď z väzenia prepustia jej manžela Standarda (Oscar Isaac). Vodič mu chce pomôcť splatiť dlh za ochranu vo väzení, pre ktorý ho vydierajú gangstri, a dohodne sa s ním na poslednej lúpeži. Ukáže sa, že išlo o nastraženú pascu a všetko sa začína komplikovať. Standard pri prestrelke umiera a Vodič, aby ochránil seba i Irene so synom Beniciom (Kaden Leos), musí urobiť to, čo vie najlepšie - poriadne šliapnuť na plyn, jazdiť na doraz a postaviť sa podsvetiu celkom sám. (TV JOJ)

(viac)

Súvisiace novinky

Po kom půjde Neonový démon?

Po kom půjde Neonový démon?

06.02.2015

Dánský režisér Nicolas Winding Refn (Bronson, Barbar) si řádně nakopnul kariéru s Drive. Jeho předloňský film Jen Bůh odpouští ale naopak všude vyhořel, takže Refn o mainstreamovější pozornost opět… (viac)

Ryan Gosling režíruje fantasy

Ryan Gosling režíruje fantasy

25.11.2012

Ale nečekejte hobity, elfy, čaroděje a meče. Režijní debut čím dál populárnějšího a uznávanějšího herce (brzy jej uvidíme v krimi The Place Beyond the Pine) je popisovaný jako „pochmurná moderní… (viac)

Refn a Gosling ještě brutálnější

Refn a Gosling ještě brutálnější

29.03.2012

Nemusíte „melancholický thriller“ Drive považovat za nejlepší loňský film. Neupřete mu ale, že šlo o pozoruhodný počin, který měl odvahu nabourávat žánrová pravidla (však se i dočkal v Americe žaloby… (viac)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Reklama

Reklama