Reklama

Reklama

Štyri

  • angličtina Four (festivalový názov)
Krátkometrážny / Animovaný / Dráma / Romantický
Slovensko, 2007, 16 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh filmu Štyri sa odohráva na sklonku jari 1937. Popoludnie dýcha nostalgickou atmosférou, obyvatelia ostrova sa prechádzajú po nábreží a očakávajú koncert populárnej speváčky. Prímorský vzduch sa mieša s parou lokomotív a škriekaním čajok. V tomto časopriestore sa pretínajú príbehy pilotky Hany, poštárky Evy, predavačky Lilith a speváčky Ariel. Všetky štyri sa stávajú súčasťou tragédie. Štyrikrát, zakaždým z pohľadu jednej zo žien, sledujeme priebeh nešťastia a zisťujeme, že hrdinky spája niečo oveľa mocnejšie ako obyčajná náhoda. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (17)

Aazy

všetky recenzie používateľa

Krátká animovaná hříčka Štyry je se svým názvem doslova magicky spjata. Jsou to čtyři příběhy, které vznikaly čtyři roky, slovenská premiéra proběhla čtvrtého prosince, česká je naplánovaná na čtvrtého září a negativ filmu měří přesně 444 metrů. Uvidíme, kam všude se čtyřka do ještě stále pokračujícího příběhu snímku dostane. ()

JohnFarst 

všetky recenzie používateľa

Dostal som sa k tomu náhodou ako predfilm ku Slepým láskam a bol som milo prekvapený, že aj na Slovensku sa niekto venuje takejto animovanej tvorbe. Šebestovej Štyri síce nie je bohvieako originálny kraťas ale je z neho cítiť úprimnosť a zápal ku svojej práci. Jednoduchá animácia je pestrofarebná a príjemná na pohľad čo je myslím základ všetkého. Akési kŕčovité prepojenie štyroch príbehov štyroch žien po štyroch minútach nemá hlbšiu myšlienku na zamyslenie, skôr pripomína študentskú prácu. Osobne ma bavil jednoduchý a účelový dabing. Ako predfilm môže byť, inak by som o to asi nezakopol. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Hmmm.... Hm... Mňo... Trošku rozporuplný film, má sice docela pěknou ploškovou animaci, ale zároveň tam postrádám jakýkoliv moment, kdy by díky animaci bylo docíleno nějakého nádherného záběru, což je kurevsky provařená šance pro něco oku libého (několik namalovaných bradavek se opravdu nepočítá), navíc, ani děj nepůsobí moc dobře a je hrozně z prstu vycucaný a je tu neskutečně cítit vynucenost toho, aby na sebe čtyři jednotlivé příběhy navazovali a propojili se. Průměr, herr Krišna. ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Pokud se autorka bude držet tohoto stylu, bude dobře. Základní nápad celkem zajímavý, jen je škoda, že absentuje lepší příběh (označení "z prstu vycucaný" které tu někdo použil, do značné míry odpovídá). Pokud to autorka doopravdy dělala čtyři roky, pak to na filmu není vidět. ■ P.S. SPOILERující otázka: Proč v tom všechny čtyři ženy musí ukazovat prsa? ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dosť možno ten najlepší animovaný film z tvorby na VŠMU, aký som doteraz videl. Prešpekulované puzzle, ktoré vás v každom ďalšom okamihu znovu a znovu prekvapí. Dalo sa možno na scenári ešte trošku viac popracovať, ale aj v divákovej túžbe vidieť dielko znova a dať si to lepšie dohromady sa ukrýva víťazstvo tvorcu. Obsah dopĺňa veľmi príjemná, farebne sýta animácia. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama