Reklama

Reklama

VOD (1)

Uprostred veľkorozpočtových stredovekých slávností sa kráľ Richard vydáva na križiacku výpravu a svojho brata, princa Jána, ponecháva ako regenta. Ten sa čoskoro ukáže ako krutý, chamtivý a zradný tyran. Vstúp do sveta Robina Hooda, akrobatického ochrancu utláčaných, ktorý sa snaží napraviť veci pomocou šermiarskych kúskov a napínavého nebezpečenstva! (Film Europe)

(viac)

Recenzie (22)

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Douglas Fairbanks se v apartním Hoodově kloboučku skutečně objeví až někdy po 75. minutě a film má dokonce napsanou 6. min. přestávku. Ne, že by nebylo na co koukat, naopak, film je to zábavnější, akčnější, nápaditější a velkolepější než předchozí Fairbanksův mstitel chudých a bezpráví - Zorro. Jen místo sestavování zbojnické bandy (čítající tentokráte několik desítek bojovníků) sledujeme jak se Fairbanks coby Sir Huntingdon zbavuje díky Lady Marion panického strachu z žen, atmosféru na dvoře Richarda Lví Srdce, jeho putování do svaté války nebo intriky a útlak prince Johna v králově nepřítomnosti. A i potom namísto zbojničiny jde spíš o "politický odboj" a záchranu Lady Marion. Jinak to je ovšem klasický dobrodružný spektákl se vším všudy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na fakt, že Hollywood to s Robinom Hoodom príliš nevie (predovšetkým v novom storočí), je jedno z prvých spracovaní spätne príjemným prekvapením. Dľžka vôbec neprekáža, film sa rozbehne doslova od prvej minúty a nezastaví sa až do konca. Chýbalo mi ale formovanie skupiny v lese, Robin proste príde z krížovej výpravy a o niekoľko minút už funguje ako skúsený zbojník so skupinou, ktorá mu bezvýhradne dôveruje. V tomto má napríklad verzia z roku 1991 s Costnerom výhodu. Napriek tomu je Dwanov film o niečo lepší, čo je možno dané aj skutočne vtipnými vsuvkami a prehnanou akciou. ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]     "You forget, Sir Knight. I am a Prince." "It is only the Prince who has forgotten."     Známy dobrodružný príbeh Robina Hooda v prvej z dlhého radu filmových adaptácií. Tvorcovia na filme teda vôbec nešetrili a ten vysoký rozpočet je na ňom aj vidieť (výprava pôsobí naozaj veľkolepo). A okrem vizuálnej stránky by som si celkom užíval aj ďalšie aspekty filmu (ako zaujímavý príbeh), nebyť toho, že ma dosť vyrušovali postavy, ktoré tu komicky rozhadzujú rukami, nohami i hlavami doširoka-doďaleka. Inak ma prekvapilo, že sa Robin Hood vyše hodiny na scéne neukáže, dokonca som aj na chvíľu zapochyboval, či vôbec sledujem ten správny film. Keď sa však na scéne konečne objaví, s ním prichádza aj moje sklamanie a dovtedy sľubne sa rozvíjajúci film sa mi prestáva páčiť. Nechápem totiž, prečo museli tvorcovia z Robina Hooda spraviť neustále poskakujúceho a škľabiaceho sa gašpara. Dovtedy viac-menej vážny film sa odrazu začne preklápať do akejsi hlúpej frašky a mne tie groteskne ladené scény proste vôbec nejdú dohromady s vážnymi scénami. Čo je škoda, lebo mnohé z tých vážnejších scén sú výborné. ()

Rimsy 

všetky recenzie používateľa

Předvídatelnému a navzdory množství postav přehlednému příběhu z dnešního pohledu trochu škodí nestřídmá, téměř dvouapůlhodinová stopáž. Ta je však především ve druhé polovině vyplněná množstvím stále atraktivního záškodničení, při němž Fairbanks proměněný v sherwoodského zbojníka ve slušivé kamizolce vyvádí akrobatické kousky a dohání zlovolnou vrchnost k šílenství. Herec byl proslulý výbornou fyzičkou, díky níž se obvykle nenechal zastupovat kaskadéry, a krkolomné kreace, jež bychom dnes mohli označit za parkour, bezesporu přispěly k jeho statusu legendy stříbrného plátna. ()

Ilicka 

všetky recenzie používateľa

Vůbec ne špatné, velice svérázné převyprávění Hoodovské legendy dle not Hollywoodu 20. let. Jediné iritující prvky: Král Richard je degradován na uchechtaného šaška, jistý dopis je ukázán 3x, aby ani jeden nepozorný divák nebyl ochuzen o jeho obsah, a kamera je nudně statická, v kontrastu s dynamickou akcí. Doug Fairbanks v roli rytíře/lučištníka/milovníka válí. Doug Fairbanks v roli scénáristy by zasloužil vytahat za uši, dvě a čtvrt hodiny je opravdu hodně a hodinová přeměna Huntingdona v Hooda taky mírně vázne. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (5)

  • Robin Hood byl v době svého uvedení v roce 1922 nejdražším filmem, který byl kdy natočen. (Film Europe)
  • 30 metrů vysoká stavba středověkého hradu zabírala ještě více prostoru než proslulé babylonské hradby z filmu Intolerance (1916). (everlong)

Reklama

Reklama