Reklama

Reklama

O psíčkovi a mačičke

(TV film)
  • angličtina Doggie and Cattie
všetky plagáty

Obsahy(1)

Televízna inscenácia O psíčkovi a mačičke je akoby parafrázou na známu Čapkovu rozprávku. Tragikomická životná bilancia dvojice starých manželov, ktorí sú zavretí do sveta malého bytu, pripútaní k sebe spoločnou minulosťou. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (4)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert dvoch velikánov - Magdy Pavelekovej a Jozefa Kronera ... A len tak na margo zobrazených postáv : Aj vy takí budete !!! ))) ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Vždy je problémom, ak sa 90 minút dívate na dvoch hercov, ktorí vám sprostredkúvajú príbeh svojho života. Ale keď sú to takí hereckí velikáni ako Jozef Kroner a komediálnym talentom nadaná Majda Paveleková, tak tie minúty prežijete bez úhony. Milan Lasica je už iba takou čerešničkou na tej dobre upečenej hereckej torte. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Psíček a mačička v zanedbanom byte a na prvý pocit ešte viac zanedbanom manželstve rekapitulujú svoj život. Vyťahujú na seba všetku špinu, ale občas aj pekné momenty, no tých nezaznie veľa. Nechýba ani "torta", umývanie dlážky a sušenie, všetko má symbolizovať vážne momenty života dospelých. Ako Lasicovsky ladený herecký koncert dvoch postáv na malom priestore to môže byť, inak ma to ale neoslovilo. –––– Choďte aj vy spať, milé deti, toto nie je príbeh pre vás. Lotri pľuhaví, naničhodní gauneri! ()

svorad 

všetky recenzie používateľa

Už několikrát viděná a použitá šablona konverzačního dramatu s tragikomickými prvky, kdy se na pozadí rozhovorů odkrývá nějaká rodinná tragédie nebo trauma. V tomto filmu je ale navíc silný zážitek podtržen výbornými hereckými výkony Jozefa Kronera a Magdy Pavelekové a hlavně kontrastem vzájemně se prolínajících scén rozhovorů obou manželů se scénami vypravěče coby Milana Lasicy, jenž svým povídáním prezentuje celý děj jako Vyprávění o pejskovi a kočičce (pro poněkud odrostlejší diváky) ... "A tak stáli s těmi vlaječkami v oknech a každý, kdo kolem prošel, si řekl: Ti si ale šťastně žijí!" ()

Reklama

Reklama