Reklama

Reklama

Black Hole

všetky plagáty
? %
USA, 2024

Réžia:

Rick Famuyiwa

Predloha:

Charles Burns (komiks)

Scenár:

Rick Famuyiwa, Roger Avary (pôvodný scenár), Neil Gaiman (pôvodný scenár)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Dej filmu sa odohráva v USA v 70-tich rokoch v dobe keď už ani hippís nebavilo počúvať pesničku Be Sure To Wear Some Flowers In Your Hair. Húliť nekonečné množstvo trávy a kade tade sa oháňať kvetinkami so slovami "mier" už nebolo cool a tak si mládež našla novú obľúbenú aktivitu. Šialené a nespútané sexuálne orgie. Všetko bolo v poriadku až sa z ničoho nič objavila neznáma choroba. Čo to je za chorobu? Ako sa jej zbaviť a čo môže spôsobiť? Bolo mnoho otázok, ale odpoveď žiadna. Postupne sa šírila medzi študentmi dokým neprišla prvá mŕtvola. Neznáma choroba spôsobuje genetickú mutáciu človeka, pri ktorej sa mení na vraždiace monštrum.

Film vznikol podľa rovnomennej komixovej predlohy Charlesa Burnsa, ktorý týmto komiksom parodoval dokumentárne filmy o nebezpeční pohlavných chorôb, ktoré sa púšťali študentom na stredných školách. (2-Xtreme)

(viac)

Diskusia

PRIDAŤ PRÍSPEVOK
Stromovous87

Stromovous87 (hodnotenie, recenzie)

Nemáte někdo nějaké čerstvé info, jeslti už se začalo točit a jeslti bude skutečně v tomto roce premiéra? :-)

sawtooth

sawtooth (hodnotenie, recenzie)

Zrovna ctu komiks a musim rict, i pres to, ze je to v podstate jen jednoducha cernobila kresba, tak mam pocit, jako kdybych tam byl. Obavam se prevodu na platno, aby to tim tuhle skvele pusobici atmosferu neztratilo.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

P/\/EL

P/\/EL (hodnotenie, recenzie)

Black Hole...70ky.....né...retro má už od Zodiacka vyzkoušený......tomu půjde dobře...snad.......Black Hole - nej komix roku 2005....já se náhodou těšim......skvělej rejži-sér a skvělá předloha.........efekty nebudou jistě o nic náročnější než v Buttonovi...kterej mě sice moc neba...ale....

Pajaindian

Pajaindian (hodnotenie, recenzie)

jestli to bude aspoň trochu psychologicky propracované, tek si myslím, že to bude stát za to!

Carodej_pes

Carodej_pes (hodnotenie, recenzie)

Xeelee: přesně jak píšeš - Černá díra má silnou atmosféru, psychologii, poctivě vybudované postavy, neoriginální téma zabalené do originálního obalu, skvělé kresby (o umění se nezajímám, ale mě osobně přišly propracované a detailní). Jo a o genialitě jsem se vůbec nezmínil...

Xeelee

Xeelee (hodnotenie, recenzie)

Áres: Kdybys čet komiks, tak je ti jasný, že pokud to nebude v první řadě naprostý psycho, tak to nedopadne dobře. To je příběh o normálních teenagerech, než se začne šířit ta podivná pohlavně přenosná nemoc. K tomu tvýmu minulýmu příspěvku: Sexu a drog je tam vlastně hodně, ale brutality už moc ne.Spíš hororová atmosféra. Nepočítal bych s tím, že bude první polovina brutální. Tam pro to nebude místo. Pak by to ale mohlo bejt dost hustý. Sprostejch slov tam asi nebude nad rámec běžnýho filmu pro teenagery.

Xeelee

Xeelee (hodnotenie, recenzie)

Áres: Blbost. Ten komiks spíš buduje atmosféru a je hlavně psychologickej. Toho co píšeš tam moc není a není to ústřední motiv díla. Hlavně je to příšerně nakreslený. Každej kdo se aspoň trochu zajímá o výtvarný umění se musí zděsit, když to vidí. No a informace že to kreslil deset nebo kolik let je skoro na infarkt. Když někdo něco kreslí tak dlouho, tak není možný, aby to bylo pořád tak špatný a bez jediný známky posunu v autorově tvorbě. Sice bych moh vyzdvihnout pár věcí, týkajících se komiksový teorie, ale jako celek to není dobrý dílo.

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

Čo sa týka Rámy, práve Finchera si pri spracovávaní tejto témy viem veľmi dobre predstaviť, určite to ale nie je pre každého, hlavne si to pýta chytiť za správny koniec... a sága Hyperion je (opakujem :-) "kapitola sama o sebe", len som tým vyjadril, že som po LOTR a pod. "nezfilmovateľných" predlohách už menej skeptický... ale hej, ešte aspoň pár rokov nech sa do toho nikto nepúšťa, menej náročných výziev je stále dosť. A keď sa do toho nepustí nikto nikdy, tiež dobre.

foundation

foundation (hodnotenie, recenzie)

tak ze by bol zrovna Rama velmi lahko zfilmovatelny s tym nesuhlasim ale pri nadaciach mas pravdu ze nech by to dopadlo hociako vysledny efekt by nebol urceny pre siroke publikum tudiz studia by z toho mali prd. Ale moj nazor je taky aby sa to nefilmovalo zbytocne zkazia tu knihu. A Hyperion je osobitna kapitola. Na Hyperion by nestacil velky rozpocet ani ani dobry reziser. Jednoducho nezfilmovatelna kniha ktoru nemozes porovnavat s LOTRom co je jeden z mojich najoblubenejsich filmov, Klobuk dole pred Jacksonom ale ked by si porovnal zlozitost toho deja u LOTRa a v Hyperione tak ti musi vyjst ze pan prstenov je rozpravocka pre deti do 10 rokov

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

Rama je veľmi ľahko zfilmovateľná, otázka je, nakoľko by bol výsledok "divácky zaujímavý", resp. potenciálny zisk z niečoho takého zaujímavý pre štúdiá... Asimovove Nadácie sú na tom podobne - takú konverzačku by asi masy nehltali... akurát Hyperion a Endymion sú knihy nesfilmovateľné (ešte tak TV séria by si po vyriešení rozpočtu možno poradila), ale po Pánovi prsteňov a Strážcoch sa ani táto adaptácia nedá vylúčiť a je tu nádej, že by nedopadla úplne zle.

foundation

foundation (hodnotenie, recenzie)

jj skoda toho ale na druhu stranu Fincher je sice genius ale ta kniha by bola velice tazko sfilmovatelna..Je to nieco podobne ako ked som davnejsie cital ze sa mali sfilmovat romany Nadace od Asimova alebo nedajboze Hyperion od Dana Simmonsa..to su proste knihy ktore si podla mna zasluzia zostat bez filmovych adaptacii

Petrucci

Petrucci (hodnotenie, recenzie)

foundation: Děkuju:). Sakra, tak to se řadím v dlouhý zástup zklamaných, škoda.

foundation

foundation (hodnotenie, recenzie)

to Petrucci: Rama mal byt zfilmovany prvy diel 5-dielnej dielnej vynikajucej kniznej serie Arthura C. Clarka o obrovskej kozmickej lodi RAMA ktora prechadza slnecnou sustavou a ludia k nej posielaju prieskumnu lod Endeavour ktora mala za ulohu zistit odkial Rama prisiel kto ho poslal a kam smeruje. Kto necital a je fanda sci fi jednoznacne doporucujem

Petrucci

Petrucci (hodnotenie, recenzie)

Tohle mi námětem připomíná Cronenbergovy Shivers. A jen tak mimochodem, o čem měl být ten Ráma?:)

Xeelee

Xeelee (hodnotenie, recenzie)

6e by geniální film podle příšernýho komiksu? Ta kresba byla příšerná. Nechápu, jak někdo může deset let kreslit pořád stejně a pořád tak špatně.

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

Podobne ako s Rámou, ani z toho nič nebude... príliš krásne sny, než aby sa uskutočnili ... inak ale ideálny komiks na filmové spracovanie a pre režiséra Fincherových kvalít tiež ako stvorený! (na Benjamina Buttona spomínať nebudeme)

Struhy

Struhy (hodnotenie, recenzie)

Budiž tomuhle snímku ... ale dřív ať Fincher konečně zamaká na Setkání s Rámou!!! ... a pak klidně na tomhle ... námět Black Hole koneckonců nezní úplně špatně (ještě když by skutečně šlo o Fincherovu práci) ...

Cliff Booth

Cliff Booth (hodnotenie, recenzie)

Stejně se to nakonec změní a Fincher se toho neujme, ale i kdyby ne tak nevadí, od Finchera beru všecko, je to REŽISÉR !!!

petero

petero (hodnotenie, recenzie)

Koho zaujíma Black Hole preboha, nech sa na to vys*re a natočí Rendezvous with Rama.

Súvisiace novinky

Fincherova „Dívka“ do toho kopne dvakrát

Fincherova „Dívka“ do toho kopne dvakrát

19.12.2011

S blížící se premiérou americké verze Mužů, kteří nenávidí ženy režisér David Fincher a scénárista Steve Zaillian začínají uvažovat o dalších dvou dílech trilogie. Základní informace: Fincher… (viac)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (viac)

Fincher a nakažení teenageři

Fincher a nakažení teenageři

24.02.2008

V dobách, kdy hippies už byli trapní, ale David Bowie ještě všem připadal jako příliš velký pošuk\", tedy v polovině 70. let, se odehrává komiksová série Charlese Burnse Black Hole. Metafora na… (viac)

Reklama

Reklama