Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V záporné roli je Barbara Stanwycková nepřekonatelná. V Podivné lásce Marthy Iversové mrazí z hereckého výkonu hvězdy Pojistky smrti stejně jako z drsného Van Heflina a energického Kirka Douglase (pro kterého byl tento snímek filmovým debutem). Tři mladé lidi – Marthu, Waltera a Sama – navždy spojuje hrůzostrašné tajemství. O pár desítek let později je z Marthy a Waltera už manželský pár: ona – úspěšná, bohatá podnikatelka, on - známý a ambiciózní státní zástupce. Atmosféra nečekaně zhoustne, když se ve městě objeví Sam (Heflin) a jejich životy se znovu protnou. Vrátil se na přátelskou návštěvu ... nebo chce dostat zaplaceno za své mlčení, aby jejich ohavné tajemství zůstalo i nadále skryto před světem? Ve filmu se dále objeví Lizbeth Scottová jako životem zkoušená dívka, která vstoupí do Samova života a do tajemného vztahu mezi ním a Marthou Iversovou. Láska neumírá ... to platí i pro Podivnou lásku Marthy Iversové. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (22)

classic 

všetky recenzie používateľa

Stalo sa to strašne dávno...za siedmymi horami,za siedmymi dolinami,v mestečku Iverstone,som svedkom ako sa Sam a Martha,mladí a násťroční,stretávajú a schovávajú,kdesi na železnici vo vagóne,aby krátke chvíľky radosti,zakrátko na to vystriedali nepredvídateľné udalosti,ktoré sa zvrtnú strmým smerom dolu...Marthu privedú domov detektívi ku svojej tete,s ktorou býva,ktorú z celej duše nenávidí,a ktorú zabije... Ale ešte pred týmto činom príde k Marthe na návštevu Walter spolu s fotrom,kde Walter na vlastné oči uvidí,čoho je Martha schopná.Sam sa vytratí už vtedy,keď začuje tetu prichádzať,a tak to„ochotný” otec Waltera zaretušuje tak,že tetu zabil chlapík,ktorý voľakedy pracoval v tomto dome.Strih.O 18 rokov neskôr„čírou náhodou” prichádza Sam do mestečka Iverstone,v ktorom býva chladná Martha Ivers,ktorá si vzala Waltera,a keď sa opäť starí-známi stretnú,pretne sa trojuholník,Sam natrafí v meste na sexy Antoniu,ktorá sa zaplieta do komplikovaných intríg.Sam jedného pekného dňa navštívi úspešného mladého Waltera v jeho kancelárii... Začnem s 30 ročným debutantom Kirkom Douglasom,ktorý s absolútnym kľudom sebe samým zvláda náročnú úlohu,ale postava Waltera kľudná nikdy nie je,ktorý rád popíja alkohol a bojí sa,čo teraz... Začnem s druhou dámou,a to Lizabeth Scott,ktorej Antonia je ženou,osudovou,ocitajúcou sa v nie zrovna správnom čase na správnom mieste,ale tak to býva.Barbara Stanwyck a jej Martha je vypočítavou ženou,ktorá chce ťažiť ako sa len dá.Van Heflin ako Sam je človekom,ktorého trápi minulosť,kde som nevedel,na akú stranu hrá,čo chce.Režisér chcel,aby som bol nepokojný,ostražitý,kochal sa výbornou réžiou a kamerou,videl krásne dámy a pánov na ostrí noža...Vďaka za to.Vyšlo to ako som ani nedúfal. PS:Zažívam zvláštny druh orgazmu,nič s tým nemôžem urobiť,som v tom namočený až po uši,snažím sa,ale zviazané ruky mám,som v tranze,hypnóze trvajúcej dve hodiny a potom som späť v „realite...” ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film-Noir síce s jednoduchšou obsahovou stránkou no zato som si tu užil príjemnú temnú atmosféru tak typickú pre tento žáner, ktorá sa ešte vystupňovala s každou scénkou, kde vystupovala B. Stanwyck - neskutočne výborná herečka s nádherne plným hlasom. Zaujímavý bol aj pohľad na mladučkého K. Douglasa, hlavne keď si pomyslím, že už má vyše 100 rokov, skrátka čistá nostalgia... ten čas tak neskutočne letí a nedá sa zastaviť. Záver sa mi však už zdal mierne klišé, chcelo to lepšie rozuzlenie. Na nadpriemer to ale bohato stačí, hlavne kvôli Barbare. 75/100 ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Typické znaky noiru v klasickom snímku, ktorý hereckými hviezdami len tak hýri. Všetci viacmenej hrajú to, čo obvykle, výnimkou je iba mladučký Douglas v netypickej roli bojazlivého prokurátora. Príbeh o strachu a ťažobe z minulosti je síce obohraná platňa, je aj dosť ukecaný a k tomu podstatnému sa prediera množstvom vaty, ale smerom k záveru našťastie graduje a samovražedný záver bol pre mňa milým prekvapením. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Gotická horor rozprávka o zlej "macoche" (presnejšie tete) sa v úvodnej tretine časovým skokom prehupne do známeho pôdorysu vyplavovania hriechov minulosti a snahe prekročiť ich tieň. Teda skoro tak... . Aj napriek premrštenej stopáži a permanentnej teatrálnosti hereckého prejavu vlastnej filmom staršieho dáta, ústredné kvarteto podáva presvedčivý výkon v jednoduchom príbehu, ktorý sa však občas prekvapivo ohne, ukáže vedľajšie odbočky a záver ukotví na rázcestí pojmov happyend - tragédia. 70% ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

"Ten mi bude láskou večnou, kto sa stane tichým svedkom mojich zločinov." Povedala si nekorunovaná kráľovná jedného malého amerického mesta a začala panovať. Cesta k úspechu je dláždená morálnymi kompromismi. A kto o tom niečo počul, nech sa na miesto činu radšej nevracia. Silná téma píše dobrý príbeh sama a nepotrebuje ani veľa postáv, aby napätie diváka pohltilo ako schodisko neistý krok opilca. Jeden-dva detaily mi tu nesedeli, tie však mohli zamiešať kartami. A aj to urobili, pretože práve kvôli nim nedávam najvyššie hodnotenie tomuto inak výbornému temnému filmu. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (7)

  • Kirk Douglas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama