Reklama

Reklama

Julie

  • Francúzsko Julia (viac)
Trailer

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

Galahad 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle film jsem se tešil z jednoho prostého důvodu a to, že po skvělém ztvárnění Gabriela v Constantinovi a ledové královny v Narnii uvidím poprvé Tildu Swinton v civilní roli a výsledek předčil moje očekávání, i když film, jak už tu bylo řečeno s ničím výrazně novým nepřichází, tak si myslím, že daný žánr dokázal obohatit a rozhodně to nebyla žádná všední podívaná. Tilda Swinton byla vynikající a nakonec i zvedla mé hodnocení. Nemůžu si pomoct, ale svým herectvím mi velice připomíná Suzan Sarandon. Ještě jedna věc mě ve filmu zaujala a to Juliina hláška: "V Mexiku je unášení dětí něco jako národní sport, unesou je, dostanou peníze a zase je pustí". Něco takového kdyby si někdo dovolil u nás ve filmu na adresu kteréhokoliv z našich sousedů, tak by z toho byl okamžitě mezinárodní skandál :-) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tri "jagavé" sú pre tento filmy od mojej maličkosti, ako vyhrať olympiádu. Dej jednoduchý, pomerne priamočiary, pričom namáhanie hlavy nijak nehrozí. Poteší pár zajebov a zmysluplný záver podstaty myšlienky v kombinácii s poslednou vetou hlavnej postavy, ktorej konečne došla jedna vec. Skutočne som sa zasmial :) Lenže! Lenže 140 minút, je ako pomalé umieranie v zavalenej jaskyni. Príbeh sa síce snaží byť nápaditý, vďaka rôznorodým zápletkám, ktoré mali za úlohu (zrejme) upútať, (a teraz zas to: LENŽE), lenže niektoré pôsobia ako vytiahnutý zajac z klobúka, ktorého všetci očakávajú, no nikto tomu neverí, že v ňom naozaj bol. Je to proste čistý priemer, bez mimoriadneho filmárskeho kumštu. Nájdi si iný film, toto je len pre požieračov voľného času .. ()

Reklama

wipeout 

všetky recenzie používateľa

Zaradenie tohto filmu na Artfilm mi prišlo úplne scestné, pretože toto je páni a dámy komerčný projekt na nerozoznanie od svojich bratov a sestričiek z Hollywoodu. Jediné čo ich odlišuje je pár detailov ako: 1. Krajina pôvodu(aj keď sa spolupodieľalo USA ako koproducent), príbeh sa skoro celý taktiež odohráva v USA až na poslednú štvrtinu. 2. Zobrazenie odhaleného ženského prsníka v jednom zábere s dieťaťom na scéne(čo je zase nepísané pravidlo sa takejto kombinácie vyvarovať). 3. Miesto jedného milióna dolárov na výkupnom sa tu objaví suma 2 miliónov dolárov :). Príbeh má skoro identický spád ako ostatné road-movie thrilery na aké sme zvyknutý. Schéma zúfalá situácia - spáchanie zločinu - zúfalý stále sa komplikujúci únik z výkonu trestu spravodlivosti, respektíve k odmene zo zločinu plynúcej - nevyhnutný kvázi tragický koniec a záverečné titulky s pekným songom na odchod z kina. Zase ale nie všetko je až také zlé. Tak napríklad zo začiatku veľmi snubne sa rozvíjajúca snaha o ponorenie sa do psychiky navonok so svojím pozlátkom zovňajšku atraktívne pôsobiacej alkoholičky- trosky s obsahovo prázdnym životom(v podaní vynikajúcej Tildy Swinton). Naneštastie táto vetva bola rozprávaná len okrajovo a ustúpila akcii, naháňačke a živote o prežitie na strane zločinu. ()

Fridecka 

všetky recenzie používateľa

Nádherný pohled do spletité duše a části života člověka, který nemá nic a může ještě hodně ztratit. S napětím jsem sledovala vývoj postavy na pozadí mexické "žumpy" s narůstajícím zabředáváním do nelehké situace, kterou si sama zvolila. Žena plná vzteku, ponížená svým životním osudem a plná odhodlání udělat maximum pro to , aby mohla zase žit důstojný život. Ale nachází "jen" sebe sama, svou podstatu, která je krásná, ale ona zůstává bohužel stále na dně. Moc krásná je scéna, kdy se ráno v posteli v Mexiku po probuzení mazlí a laškuje se svým uneseným chlapcem a chvíli se zdá jakoby byli opravdu matka syn. Nakonec musím dát pět hvězd a filmem zřejmě doplním svou filmotéku. ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Nedávna premiéra. Čo k tomu dodať? Celkom zaujímavý príbeh o žene, ktorá je notorička. Slušná Francúzska dráma. Veľmi dobré herecké výkony. Atmosféra je tu celý čas pochmúrna čo beriem k tomuto filmu ako plus. Zaujímavá voľba hlavnej hrdinky. Jediné vec čo mi to vadilo bolo, že z Francúzskeho filmu som necítil Francúzsko ale skôr Mexico. Celkové hodnotenie za mňa je 60%. Kebyže vo filme cítim čisté Francúzsko dal by som aj 90% ale bohužiaľ. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)
  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)

Reklama

Reklama