Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tri kórejské páry cestujú samostatne do Manily na Filipínach. Pár v strednom veku je prvýkrát v zahraničí, pohodlie predavača naruší popová hviezda, ktorá je na ostrove inkognito, a Soo-Jin, ktorá uteká pred svojím životom, sa stretne s podnikateľom Jae-Hyukom, ktorý je na ostrove kvôli smrti svojho otca. (ČSFD)

Recenzie (11)

May 

všetky recenzie používateľa

Spatne natoceny film s mozaikou tri krkolomne vykonstruovanych pribehu, ktere by treba ani nebyly tak uplne hloupe, kdyby se jim venovalo vic prostoru, ovsem takhle jsou a chvilemi jsou tak protivne, ze az motivuji divaka k vypnuti cele tehle maskarady o osudovych vyletech za odpocinkem na Filipiny. ()

Estrellita 

všetky recenzie používateľa

Další z elegantních korejských "povídkových" filmů, a navíc z těch dobrých. Přestože se nějaké smrtelné nemoci nevyhneme, jsou tu i jiné zápletky (což je právě výhoda těchto filmů) a člověk se necítí být citově vydírán ani znuděn. Naštěstí byli vybráni herci dostatečně typově odlišní, takže pro mě jejich rozeznávání tentokrát nebyl problém a tím spíš jsem si mohla film naplno užít. 78% ()

Reklama

jarah 

všetky recenzie používateľa

Takto si predstavujem dobrú oddychovú zábavu: príjemné prostredie, neprekombinovaný dej a trocha romantiky. Ani za dvanásť rokov tento film nestratil na pôvabe. Mladý Lee Min Ki hrá blbca tak dokonale, že som mu to uverila a počas jeho úvodného pracovného pohovoru som sa cítila trápne aj zaňho. BTW: ďakujem mische za titulky. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá romantická komédia. Má celkom dobrý príbeh o trojici odlišných párov, ktorí z rozličných dôvodov prišli stráviť určitý čas na Filipíny. Podnikateľ, ktorému tu nedávno umrel otec sa tu zoznamuje s mladou ženou, ktorá si potrebuje konečne oddýchnuť od rodiny, mladý predavač bez ambícií, ktorý sa nedávno rozišiel so svojou priateľkou sa tu zoznamuje so slávnou speváčkou, ktorá sem tajne prišla, lebo už ju nebaví ten pracovný zhon a pár v stredných rokoch, ktorý sem prišiel dovolenkovať, pričom pre muža je to posledná dovolenka, lebo kvôli nádoru na mozgu plánuje skončiť so životom. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku to pôsobí skôr len priemerne, ale po odchode na Filipíny si ma to už získalo. Všetky tri menšie zápletky fungujú samostatne, ich prelínanie je tak minimálne, že ani nestojí za pozornosť. Prvé dve zápletky, teda s podnikateľom a speváčkou sa skutočne vydarili, oba páry tvoria úplne odlišné charaktery, takže je skutočne radosť pozerať, ako sa postupne dávajú dokopy, dejovo sú po celý čas dobre podané a hlavne sa po celý čas nesú vo veľmi príjemnej atmosfére, takže som si ich užíval a bol som zvedavý, ako to bude pokračovať. Tretí príbeh je s prehľadom najslabší, za čo môže hlavne to, že obe postavy sa už dlhodobo poznajú, takže si k sebe nepotrebujú nájsť cestu a ani ten prvok so samovraždou mi neprišiel práve najideálnejšie podaný, ale aj tu sa nájde pár vydarených situácií a navyše práve táto zápletka má jasne najmenej priestoru, takže som aj tak spokojný. Čo sa týka žánrov, romantika je tu veľmi príjemná, sadla mi aj komédia, síce sa tu nevyskytujú výraznejšie vtipné scény, ale opäť je to ten typ filmu s takou príjemnou atmosférou, ktorá udržuje neustály úsmev na tvári. Jedine tá dráma nefunguje až tak dobre, ale je výraznejšia len v tej slabšej zápletke. Herecké obsadenie je na tom dobre, mužské zloženie je kompletne známe a ženské presne naopak, ani s jednou som sa ešte nestretol, v oboch lepších zápletkách si ma postavy získali, aj keď speváčka nemusela byť až tak náladová a v tej tretej boli obaja síce dobre zahraní, ale postavy ma už moc nebavili. Réžia a technická stránka pôsobia dosť rozporuplne, na jednej strane mi to prišlo ako lacná televízna produkcia, ale po chvíli som si zvykol a hlavne si ma získala atmosféra a tak ani s týmto nemám problém. Romantic island je presne ten typ juhokórejských filmov, ktoré môžem pozerať stále, skvelá atmosféra, sympatické postavy a príjemná romantika, tentokrát síce v lacnejšom prevedení, ale to je to posledné, čo ma zaujíma. 78% ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je nabitý tak báječně nakažlivou energií, že si ho asi budu pouštět aspoň jednou do měsíce. Všechny tři páry mají svůj jedinečný příběh a já bych nedokázala vybrat, který z nich byl nejlepší. Nevybavuji si snad jedinou nudnou chvilku. Svižné tempo, romantika, moře, zábava...a k tomu hraje úžasná hudba. Já prostě nemůžu jinak, 5*. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama