Reklama

Reklama

Darca

  • Česko Dárce (viac)
Trailer 2

Jonas vyrastá v idylickom svete, kde existuje len šťastie. Ľudia nepoznajú utrpenie, vojny, násilie, strach ani bolesť. Základom sveta je jednotvárnosť - rovnaké domy, rovnaké oblečenie, rovnaké rodiny. Na okraji spoločenstva žije jediný držiteľ a strážca všetkých pravdivých spomienok ľudstva - Darca. Jeho prostredníctvom Jonas získava to, čo nikto iný nesmie vedieť - pravdu o skutočnom živote a skúsenosti predchádzajúcich generácií. Jonas začína chápať, že jeho spoločenstvo žije v ilúzii dostatku a bezpečia za cenu absencie citov a možnosti voľby. Ľudia necítia emócie, lásku, vášeň, priateľstvo, nevnímajú farby. Pocit harmónie je vytváraný umelo. Jonas objavuje najtemnejšie stránky utopického sveta. Každý v spoločenstve je pomocou každodenných injekcií zbavovaný všetkých zlých spomienok a zážitkov. Ich svet je podvod, denne zaplatený smrťou nepohodlných ľudí, v prospech riadenej existencie. Tvárou v tvár tejto skutočnosti Jonas už nedokáže žiť ako predtým. Čelí ťažkému rozhodnutiu, ktoré ovplyvní nielen jeho vlastnú existenciu, ale aj budúcnosť celého sveta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 2

Recenzie (581)

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

blueah! koncentrovaný gýč priamo od výrobcov lacných gaučov, od svätých gumených hollywoodšťanov so zrolovanými jednodolárovými bankovkami miesto ciev - pokloňte sa zlatému teliatku, On prešiel celý svet a jezuliatku sa nič nestalo, panenke márii sa vrátila farba do líc a zabudnutý rosebud sa vynoril ako pomník celosvetového nadšťastia! trikrát sláva starejším držiacim oprátky kolotoča nevkusu, že nám servírujú hlavy jánov krstiteľov zamaskované za florida rezy s broskyňami! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

The Giver pracuje na poli vizuálneho stvárnenia sveta prechodmi medzi čiernobielym a farebným videním sveta takmer až art prostriedkami. Ďalej poteší výpravou, ktorá nie je megalomanská a je príjemne retro. Otvára nejaké existencionálne otázky, ale tu sa už dostávame k záporom filmu. Nesmela by to byť jasná teen záležitosť, aby tieto otázky dokázali byť servírované nejednoznačne a menej doslovne. Jednoducho sa na konci ukáže, kto má pravdu a vec je vybavená. Zápletka je samozrejme echt prevarená, viac však vadia logické nedostatky, vyplývajúce z deja. Jonas má cestu príliš jednoducho dláždenú scenáristickou vôľou doviesť všetko do zdárneho konca. ()

Reklama

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Z popela zkázy byla zbudována společenství.......... Už od počátku příběhu jim nevěřím. Tvrdí se zde, že jsou potlačeny takové vlastnosti jako je závist, lež, snaha o vyniknutí nebo bohatství. Ale když tak sleduju hlavní hrdiny, tak to prostě nefunguje. Herci přehrávají a ikdyž tvrdí že ne, tělo dává jasně najevo že ano. Ono se potvrdí, že lež má krátké nohy a to záhy. CITÁT - Smíš lhát.......... V mnoha ohledech mi to připomínalo jednu známou diktatůru, tak že mě to vlastně nebavilo. Tolik let to budují, už to musí být dávno vymýcené, ale těžko věřit, že se to vše posere zrovna v době, kdy na scénu nastupuje divák. CITÁT - Tato spací pomůcka není hroch..........Konec mě vůbec nepřekvapil. Jedna za kameru a druhá za hudbu. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Ve Walden Media si nechali udělat průzkum a zjistili, že intelektuální kapacita dnešních puberťáků (tedy cílového publika společnosti) nepřesahuje možnosti desetiletých dětí. Takže se poohlédli po literatuře pro děti a nechali z ní udělat scénář s trochu staršími postavami. Soudě dle mnoha kladných ohlasů byl jejich průzkum správný. Jinak je to tradiční romantická light dystopie, která je ke konci čím dál nemožnější a samotný závěr může jít vysvětlit už jen aplikací pokročilé magie. Nuda, nuda, šeď, šeď. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $25miliónovTržby USA $45,090,374Tržby Celosvetovo $66,980,456▐ S prichádzajúcim večerom na filmovom festivale prišlo aj na Slávnostné otvorenie a na očakávaný film Darca (The Giver, 2014), sci-fi film zručného režiséra Phillip-a Noyce, ponúkol zaujímavú víziu sveta ľudí budúcnosti, doslova separovaných ľudí žijúcich v čierno-bielej harmónii. Na prvý pohľad žijúcich, bez zlých vedľajších ľudských faktorov ale ani v tomto svete to nemusí byť všetko v úplnom poriadku. A preto tu máme nadaného darcu Jonasa (Brenton Thwaites), ktorý by mal určiť ten správny smer. Film ponúka zaujímavú víziu, ktorá stojí za zamyslenie, k tomu tu dostatočne pootvára zmysli filmového nadšenca aj úžasné vizuálne pojatie a silné scény. Tento projekt bol na festivale prijatý z veľkým nadšením. /videl v kine: 80%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (18)

  • Jeff Bridges si přál zfilmování futuristického románu několik let, ale setkal se s překážkami studia Warner Bros., které zakoupilo práva v roce 2007. Práva poté skončila u Weinstein Company a Walden Media. Původní představa Bridgese byla ta, že Dárce ztvární jeho otec Lloyd Bridges. (Kmotr76)
  • V knihe nie je prvou farbou, ktorú Jonas uvidí zelená farba stromov ani modrá oblohy, ale červené jablko, ktoré pre neho odtrhla Asher. (beso74)

Súvisiace novinky

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (viac)

Reklama

Reklama