Reklama

Reklama

Veľký hráč

(TV film)
  • Slovensko Spoveď univerzitného bookmakera (viac)

Obsahy(1)

Príbeh univerzitného stávkara podľa skutočnej udalosti. 21-ročný študent Arizonskej univerzity Benny Silman vyniká v matematike a v zarábaní peňazí. Vďaka svojmu talentu sa totiž dokáže veľmi dobre zorientovať v športovom dianí, odhadnúť výsledok a rozbehnúť menší stávkarský podnik. Problém je v tom, že jeho činnosť je nezákonná. Tým skôr, keď sa na Bennyho nalepí niekoľko ziskuchtivých mafiánov. V spolupráci so spolužiakom a nadaným basketbalistom Stevinom "Hedake" Smithom začne Benny ovplyvňovať výsledky niektorých zápasov a zarábať pre seba aj svojich "spoločníkov" vo veľkom. Ale každý pohár raz pretečie. A tak podivne vysoké stávky na študentské basketbalové zápasy pritiahnu pozornosť samotnej FBI.
Benny Silman z Brooklynu je matematický génius a pre štúdium ekonómie si vybral Arizonskú univerzitu, pretože je tu stále krásne počasie, slnko, sexi dievčatá a neďaleko je aj zasľúbený gamblerský raj Las Vegas. Benny sa však na škole zamiloval do basketbalu a ako hráč bol nádejou pre mnohých. Sníval, že raz vstúpi do najprestížnejšej ligy sveta NBA. Potom však prišla pohroma. Benny bol hlavným hráčom v stretnutí, ktoré sa stalo debaklom univerzitného tímu v roku 1994. Benny sa ocitol v hanbe a tiesni. Mladý športovec, ktorý strácal pôdu pod nohami, sa vtedy náhodou zoznámil so stávkarom Joeom a rozhodol sa, že bude riskovať. Uzavrel s ním riskantný, ale veľmi výnosný kšeft. Peniaze sa sypú a macher Benny sa teší, že jeho risk mu prináša aj parádny zisk. Až neskôr zistí, že veľký úspech, ktorý trvá pridlho, môže vyvolať aj veľké podozrenie a nežiaducu pozornosť. Napríklad zo strany FBI, ktorá rozbehne na univerzite rozsiahle vyšetrovanie... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (12)

Jasmín 

všetky recenzie používateľa

Morální,...., velice morální film .... ve stylu Ty,Ty,Ty, jestli budeš podvádět a fixlovat, stejně se na to přijde a ty za to zaplatíš. Krátkodobý požitek ti za to nestojí :-) Je to sice vše pochopitelně pravda, ale takhle podané se mi to zas až tak nelíbilo. Všímáte si třeba co ti mladí Amíci dělaj, když se zdraví. To je kolikrát choreografie sama pro sebe a ta cool houpavá chůze hlavního hrdiny mi byla strašně k smíchu. Však nejvíc co mě dojalo bylo ne to, že si hlavní (skutečný) hrdina totálně zpackal život, ale že teď nemůže ani volit. Zamačkávám slzu a dávám hodně, hodně slabé tři hvězdy. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Americká variace na britské filmy typu Sbal prachy a vypadni či Podfu(c)k, ovšem řádně rozmělněná svým televizním zpracováním a neukotveností v žánru... A díky doslova didaktickému dovětku po konci filmu by se dal tenhle snímek možná i pouštět mladým lidem v rámci prevence sociopatologických jevů. Přesto je to film koukatelný, místy zábavný, místy cool (i když to je často jen zbožné přání tvůrců)... ()

Reklama

Terva 

všetky recenzie používateľa

Asi by mě to pobavilo víc, kdyby to bylo z jiného sportovního prostředí. Ikdyž o to zase tak moc nešlo. Nevidět lepší filmy podobného rázu, dal bych víc. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Poměrně špatný pokus o cosi jako komediální drama, kde ale drama přeci jen převažuje. Měl jsem z toho roztodivný pocit, ale hlavně dnes nechápu, jak jsem to tenkrát mohl dokoukat, protože se ve snímku nic moc nedělo. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

  • Rotten Tomatoes dává ke dni 5.1.2012 tomuto snímku 30 kladných procent. (Terva)

Reklama

Reklama