Reklama

Reklama

Perníkový tatko

(seriál)
  • Česko Perníkový táta (viac)
Trailer 3
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvorcovia:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrajú:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (10)

Perníkový tatko (2008) 

Dlho odkládaný seriál je napokon momentálne tým najlepším aký som videl a to som si na napísanie recenzie pre istotu nechal pár dní, ale svoj názor som nakoniec nezmenil. Tak skvelý seriál nemá príliš veľký význam komentovať, stačí povedať že obsahuje pravdepodobne tri najlepšie epizódy zo všetkých seriálov ktoré boli kedy natočené (Pekabbo, Phoenix, Dead Freight) a aj keď som ani jednej zo sérií nenadelil v každej epizóde plný počet bodov ako tomu bolo napríklad pri poslednej sérii Bates motel je pre mňa momentálne Breaking bad najlepší seriál. ()

Season 2 (2009) (S02) 

Po druhej sérii si kladiem otázku, ako je možné že je tento seriál "iba" šiestym najlepším na tejto databáze. Peekaboo a Phoenix boli tak vynikajúce epizódy, že sa ťažko hľadajú lepšie (našiel by som ich v Hre o Tróny, Gangs of London, Peaky Blinders, The Bates Motel, samozrejme v Dark), v kontexte celého príbehu je najmä kvôli Skyler seriál možno práve preto nižšie hodnotenie ale Hon na Vecnu mal v úvode 96%, niektoré z epizód z La Prasa a šrapnel aj 100% a padli na povedzme 90%, kým Phoenix na 96% zotrval...13 rokov, nie 13 dní... ()

Schovávaná (2009) (S02E06) 

Tak to Slizákové doupě tak to stálo zato, celkovo linky s Jessem sú lepšie momentálne, občas jeho naivita vyráža dych...vynikajúci scénar... ()

Znovuzrození (2009) (S02E12) 

Záverečných 7 minút epizódy bolo lepších ako 90% všetkých seriálov v celej svojej dĺžke, a na základe mojich štatistík môžem s úplným kľudom tvrdiť že v mojom prípade lepším ako cca 94% všetkého čo som kedy videl. A to som ešte k minimálne ďalším 3 percentám mojich 5* hodnotení milosrdný, že ich porovnávam s touto epizódou. 10 epizóda piatej série seriálu Bates Motel  The Cord je v rýchlosti jednou z mála ktorá sa svojim úplným koncom dokázala k tejto epizóde priblížiť. Ja, zvyčajne veľký kritik a rozpísaný užívateľov som nemal slov.... ()

Season 4 (2011) (S04) 

Na plný počet bola rozhodne druhá polovica série ale ten slabší úvod bráni tomu aby som udelil 5*, aj keď záverečná epizóda si tých 99%, ktoré na databáze má určite zaslúži. Walt rules, aj keď treba uznať že to bola predovšetkým Gusova sezóna...prečo som ja vlastne tento seriál tak dlho odkladal nechápem. ()

Otevřený dům (2011) (S04E03) 

Veľmi, veľmi nepodarená epizóda, Skyler je neuveriteľne iritujúcou postavou a ako spomenul Phantasma už jej výrazne sekunduje, alebo ju možno aj predčila Marie. Pred začiatkom sezóny som si prečítal komentár Arsenala83 a ten úvod vystihol dokonale, tak už mi ostáva iba dúfať že sa to naozaj v druhej polovici výrazne zlepší. ()

Bratři (2011) (S04E08) 

Jesse Pinkman má na svojej konzole zapnutú hru Rage, kultovku z roku 2011...Skyler sa našťastie iba mihla, Waltova panika tiež nebola úplným ternom ale Hector a flashback...ani po 11 rokoch tento seriál nestratil nič na svojom čare. ()

Střetnutí (2011) (S04E13) 

Ak epizódu seriálu, prípadne film či dokument ohodnotí 974 ľudí a celkové hodnotenie je 99% tak je komentár asi zbytočný, ale predsa len. Ďalšia z posledných epizód v sérii niektorého zo seriálov ktorá je podstatne lepšia ako drvivá väčšina celovečerných filmov natočených za poslednú dekádu. ()

Mrtvý náklad (2012) (S05E05) 

Ešte predtým ako som si prečítal Elliotov komentár som túto epizódu ohodnotil ako tretiu najlepšiu celého seriálu a ako pozerám na tunajšie hodnotenie zaradilo ju tam mnoho fanúšikov tohto skvelého seriálu. Ťažko sa hľadajú slová, Jesse James rulez... ()

Proplouvání nad tím vším (2012) (S05E08) 

5% Čechov sú smažky (myslím že to číslo za tých 10 rokov pravdepodobne stúplo) a obravská škoda že udalosti vo väznici nedostali viac priestoru (aj keď na druhej strane dobrý ťah vopchať to do cca 2 skutočných minút), a ten záver...opäť si hovorím že nechápem prečo som tento seriál tak dlho odkladal. ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

20.11.2022

Až třetina fanoušků Marvelu cítí únavu z konstantního přílivu nového obsahu do kin a na streamovací službu Disney+. Spolu s tím ale většina fanoušků rovněž zhlédne každý Marvel projekt, který vznikne… (viac)

Reklama

Reklama