Reklama

Reklama

Tajomný Ben Thomas (Will Smith) je muž, ktorého ničia obrovské výčitky svedomia kvôli traumatizujúcim spomienkam na „7 sekúnd, ktoré otriaslo jeho svetom“. beznádejne túži po možnosti nejako odčiniť to, čo nie je v ľudských silách napraviť, a tak sa rozhodne dať siedmim ľuďom, ktorí zúfalo potrebuje pomoc, naozaj jedinečný a veľkorysý dar, ktorý navždy zmení ich životy! Vzdá sa svojho domu i väčšiny materiálnych vecí, aby našiel tých správnych adresátov pre svoj dar – dar, ktorý dá jeho životu opäť zmysel a tomu ich novú nádej. Medzi tými, ktorých si vybral, sú napríklad i slepý pianista Ezra (Woody Harrelson) a krásna, no vážne chorá Emily (Rosario Dawson), ktorej sa nečakane podarí zbúrať všetky ochranné bariéry, ktoré okolo seba Bena vystaval a prebudiť v jeho srdci lásku, v ktorú už ani nedúfal. No toto šťastie je rovnako v nebezpečenstve ako nebezpečné - závisí totiž od toho, či Ben svoj dlho a starostlivo pripravovaný plán uskutoční... Alebo sa ho vzdá. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (1 147)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Vyznávači silných príbehov - pripravte sa na emočný šok, pripravte si vreckovky a rezervujte si rameno svojho partnera. Tento film sa dotkne každého nervu vo vašom tele a zasiahne vašu dušu na miesta, o ktorých ste nemali anilen tušenie - a ak nie, potom nieste človek. Dojemný príbeh, ktorý možno stavia od začiatku na istotu, ale je neskutočne dobre zrežírovaný, prirodzene zahraný, k tomu si pridajte krásnu melodramatickú hudbu a ste stratení. Beznádejne. 85%. ()

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Samotná myšlenka filmu je zajímavá, konec docela působivý (i když v posledních minutách už zase až moc okatě dojímavý), ale cesta k němu je zdlouhavá a značně nezávižná, takže jsem se ho pro samou ospalost málem nedočkala. Film mě zkrátka příliš nebavil, přes nastolené téma se mi zdál o ničem a doják na konci mi to prostě nevynahradí. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Will Smith měl hodně slušně rozjetou kariéru. Převážná většina lidí ho vždycky měla ráda v akční poloze, kde dokázal vždycky neskutečně nakládat, ovšem já dovolím tvrdit, že jeho dramatická poloha mu sedí snad ještě více. Srovnání s Pursuit of Happyness se přímo nabízí, bodejť by ne, když těch společných proměnných je tolik a stejně jako u předchozí spolupráce s tímto režisérem je hlavní náměť prvoplánový a záleží jen na divákovi, zda-li se tomuto sympatickému útoku na city podřídí či nikoliv. Film sice začíná velice pozvolna a nedává zprvu žádné odpovědi, když cca v půlce malinko ztratí dech, ovšem ti kdo jej viděli a užili si jej, můžou potvrdit, že to stojí za to. A tím spíše, pokud o hlavní myšlence příběhu neví vůbec nic...9/10 ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Když si u milostné scény povzdechnu: "Kdy už to proboha skončí!" Je nejspíš něco v nepořádku. Čímž netvrdím, že to něco je v nepořádku jenom ve filmu, třeba si zahrávám se zapšklým cynismem uvnitř mě. No jednoduše na mě to bylo moc: předvídatelné, slzopudné, zoufale přeušlechtilé a nudné, nudné... Mimochodem první film s Willem, ve kterém jsem mu zbaštila herectví, což se mi jeví jako jediné snaživé pozitivum dvouhodinové, vizuálně učesané, ubrečené historky. 45% ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Když ale! Když ale pan Morricone! Vždyť on by rozbrečel kohokoliv! A když se celej film můj oblíbenej sympaťák Will Smith tváří jako by měl umřít... to je pak těžký ty emoce držet na uzdě. A co teprv chudák slepej Ezra. A krásná Rosario Dawson, které Ben, tedy vlastně Tim, vkročil do života z ničeho nic ji pomohl zase nastartovat její srdce. A co ty roztomilé děti? A Benovi, tedy vlastně Timovi přátelé a rodina. Chjo. Ještěže to trochu zachraňovali "Feeling good" a "Loving you", bez nich už bych asi taky potřeboval nové srdce. Nebo hlavu. Možná obojí. Seven Pounds - 90% ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (18)

  • Auto, ve kterém se párkrát objeví Ben Thomas (Will Smith), je Chevrolet Corvette Sting Ray C2 (1964). (kostak)
  • Film se natáčel chronologicky. Závěrečná scéna se tedy natáčela až jako poslední. Will Smith (Ben) přiznal v rozhovoru, že natáčení pro něj bylo psychicky velmi náročné. (don corleone)
  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (viac)

Reklama

Reklama