Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na muža s menom Monte Jarrad (Dan Duryea) je vypísaná odmena vo výške 1000 dolárov za lúpež a vraždu. Je o ňom známe, že cestuje so svojim bláznivým strýkom. Keď sa v malom mestečku objaví Melody Jones (Gary Cooper) so svojím kamarátom, nevinným pastierom kráv, podobnosť iniciálok ich mien a rozhodný i tajuplný Jonesov prístup každého presvedčí, že práve on je tým slávnym hľadaným lúpežníkom. Túto vieru vrelo podporuje aj dievča, ktoré ukrýva skutočného Jarrada, pretože dúfa, že ak sa podozrenie obráti na niekoho iného, jej milému sa podarí utiecť. Jonesovi sa dievča tiež páči, no jej plány rýchlo odhalí. Začína sa kolobeh prenasledovaní, lásky a dobrodružstiev, tak ako to už v klasických westernoch býva. (Incantator)

(viac)

Recenzie (14)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Stuart Hersley /Uragan 1937/ natocil len slaby western, Gary Coopra si omylom pomylia v tomto filme s akymsi Monte Dzaradom ... a o tom sa toci cely scenar. Pre mna teda hlupy, lacny a podpriemerny western s planymi dialogmi, odpornymi kulisami ....... zabudnutiahodna zalezitost, pravom na to pada prach zabudnutia : 51 % ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Usmevny pribeh v cele se sympatakem Cooperem a nadhernou Lorettou Young. :-) Hlava Vas od premysleni bolet nebude (mozna trochu oci od neprilis vydarene zadni projekce), branice od smichu taky ne, ale muzete se dockat prijemne stravene hodky a pul...cele v kulisach, misty vtipne. (P.S.: v nekterych momentech mi Loretta pripominala, diky zvlastnimu nasviceni, Idu Lupino... :-). Tak to jen takovy postreh na zaver...) ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Takový nepříliš výrazný western, který hodně sází na to, že má v hlavní roli Garyho Coopera, který je přece jen jedním z těch herců, na které se docela dobře kouká. Snímek sám o sobě není moc vyhrocený, je takový poklidně plynoucí až do závěru, který diváka nijak zásadně neohromí. Průměr, za mě lehký podprůměr. ()

FireTight 

všetky recenzie používateľa

Hm, kdyby nebylo několika vtipných situací a té informace z teletextu, považoval bych to za normální, vážně myšlený film (žádnou parodii). Možná je to taky tím, že jsem zatím nikdy neviděl žádný předválečný western, takže tu práci Garyho Coopera a ostatních nedokáži plně ocenit. Nicméně i tak se mi film docela líbil, bohužel to však na víc než tři hvězdičky z mého pohledu není. ()

Mol 

všetky recenzie používateľa

LIKE I TOLD YOUR FRIEND, NEVER TURN YOUR BACK ON ANYTHING. ESPECIALLY A GIRL! Jedním slovem zklamání. Film v kterém hrají hned dva mojí miláčkové Gary a Dan mě navnadil a začátek vypadal, že to bude opravdu skvělá podívaná. Hned úvodní přepadení v podání Dana, totiž vypadá úchvatně a následná scéna, kde si Gary prozpěvuje stále dokola, zatím co se svým kumpánem líně jedou na koních před promítacím plátnem, mi připadala geniální. Pak ale poznáme, že Gary tady hraje natvrdlého synka, který ani neví za co se drží vidle. Film si líně plyne a scéna, která mě opět donutila zbystřit se objeví až na konci filmu. Je to ta, kde si to spolu rozdají Dan a Gary tváří v tvář. To bylo opravdu něco. Zbytek filmu mi přijde bez vášně a nápadu. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (2)

  • Filmovalo sa prevažne v Arizone a trochu v Kalifornii. (Šuplík)
  • Loretta Young byla během natáčení těhotná, čekala syna Christophera Lewise. Její doktor jí proto radil, aby se kvůli jízdě na koni nijak nestresovala. (Cheeker)

Reklama

Reklama