Reklama

Reklama

Verejní nepriatelia

  • Česko Veřejní nepřátelé (viac)
Trailer 2
USA / Japonsko, 2009, 140 min

Píše sa rok 1933 a hospodárska kríza v Spojených štátoch trvá už štvrtý rok. Z väzenia v Indiane utečie banda bankových lupičov. Na čele s Johnom Dillingerom (Johnny Depp) vyčíňajú v Chicagu. V priebehu niekoľkých minút dokážu kompletne vykradnúť každú banku, pričom polícia je na nich krátka. V tridsiatych rokoch minulého storočia vzniká FBI a mladý riaditeľ J. Edgar Hoover (Billy Crudup) má veľké ambície vytvoriť moderný úrad plný mladých dravých profesionálov. Za šéfa pobočky v Chicagu vymenuje agenta Melvina Purvisa (Christian Bale), ktorého veľkou túžbou je dostať Dillingera aj s jeho kumpánmi. Dillinger si s ním však iba pohráva. Purvis presvedčí Hoovera, aby do jeho tímu povolal aj skúsených starších agentov, inak nemá šancu. John Dillinger sa zamiluje do mladej Billie Frechetteovej (Marion Cotillardová). Keď po zatknutí musí pred súd, najme si toho najlepšieho advokáta, ktorý zariadi, aby ho neodviezli do inej väznice. Dillingerovi sa opäť podarí utiecť a znova vykráda banky. Purvis svoj boj nevzdáva a stále sa ho snaží nájsť. Je mu jasné, že to nebude ľahké. Dillingerovi je v Chicagu už trochu tesno a so svojimi kumpánmi vyčíňa aj v iných mestách. FBI je im však na stope. Keď pri lúpeži postrelia jedného z bandy, Purvis krutým spôsobom získa od umierajúceho informácie, kde sa Dillinger schováva. Pripraví veľkú akciu, aby ho dostal. Dôjde k obrovskej prestrelke a prenasledovaniu v autách, muži umierajú na oboch stranách. John Dillinger je jediný z partie, kto prežije. Purvis je presvedčený, že jedného dňa sa do Chicaga vráti, pretože tam žije dievča, ktoré miluje. Lenže Dillingerovi je jasné, že Purvis ju veľmi dobre stráži... (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (1 259)

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Přes to všechno pozlátko jako film tito Veřejní nepřátelé blatantně selhávají. Přitom legendy kolem Johna Dillingera si přímo říkají o ryzí syrovost uchopení žánru. Tahle vyumělkovaná šou byla dlé mého skromného názoru spíš horší, než skvělá.To už se mi jako klukovi líbil víc ten starej Dillinger s Markem Harmonem. Lepší tři hvězdy, ať nežeru. ()

Blizzard 

všetky recenzie používateľa

Public Enemies jsou krásným příkladem toho, že i kombinace kvalitního režiséra - Mann a výborných herců Depp + Bale, může dopadnout špatně a nepomohlo tomu ani velké plátno v Thermalu, ani ta festivalová atmosféra. Na úvod malé srovnání Dillinger vs. Depp. Film má vydařený start a slušný konec, ale ten prostředek je za trest. Nuda, nuda, nuda. Honička v lese se mi sice líbila, ale tu zas sráží vykradená hudba. Tím dalším kamenem úrazu je ta proklatá digitální kamera, tohle jsme si nezasloužili. Je zajímavé, že v městských interiérech či exteriérech Mannových předchozích filmů mi tolik nevadila, ale zde jsem opravdu trpěl. Nejen, že se to sem nehodí, ale ještě některé scény vypadají jako laciná TV inscenace za pár korun, prostě hnus. Kdyby to mělo look např. jako Road to Perdition, chrochtal bych pravděpodobně blahem a šel bych s hodnocením o něco výše. Za takovou vizuální stránku ale mohu akorát přidat další hřebíček do gangsterské rakve a ocenit PE jen třemi hvězdami. Dobová atmosféra a kostýmy jsou jinak na úrovni, ale Bale se mi tu moc nelíbil, zato Deppovi sedne snad všechno. Nakonec tedy to jediné, co se tentokrát Mannovi povedlo, bylo mé znudění a uspání v sále a to projekce začala už ve 22:30. (6/10) [MFFKV 2009] ()

Reklama

mysicka 

všetky recenzie používateľa

příběh gangstera johna dillingera protkaný červenou nití lásky k okaté billie.. krásná a poutavá gangsterka ze starých časů, v čele charismatický gangster ze staré školy.. pastava nejen pro mé oči, ale i pro mé srdce..:) krásné a poctivé, děkuju.. (a myšička na konci plakala a plakala a plakala.. dlouho v ní tyhle emoce žádnej film neprobudil) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $100miliónovTržby USA $97,104,620Tržby Celosvetovo $214,104,620Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,923,870 //počet predaných kusov 817,593Tržby za predaj DVD v USA $37,120,386 //počet predaných kusov 2,154,194║ Michael Mann opäť tradične ponúka to čo najlepšie vie a to príbeh bez zbytočných prifarbovacích škropulí plný rachotiacich zbraní, presne tak ako sa to na gangsterku o zlodejok bánk patrí. Príbeh bez najmenších zádrhov frčí do smutného cieľa a ponúka život neotrasiteľného Johnyho Dillingera v skvelom podaní Johnnyho Deepa, kde sú hereckými oporami hrajúcimi na menšom priestore hlavne "šarmantná" Marion Cottilard a "neústupný a chladný" Christian Bale. /videl v kine: 95%/ ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Kde jen začít? Tak třeba kamerou. Digitál mi opravdu sednul, sice v nočních scénách trochu zlobí, ale jakmile dojde na akci, nemá Mannova technika konkurenci. Vše je snímáno s až perfekcionistickou přesností, ať už se jedná o bouřlivou salvu Tommy Gunu, "rychlou" jízdu aut či noční dav obklopený světlicemi. Největší slabinu vidím v opravdu silně přepálené stopáži, 140 minut je v tomto případě velmi dlouhá doba. Herecky je film nadprůměrný, i tak se nejedná o Oscarové výkony. Johny Depp vykazuje minimalistické hraní, sem tam nějaký úšklebek a fórek. Jeho nemesis Christian Bale se tváří stále stejně jako v posledních dvou letech, David Wenham / Channing Tatum dostali pro sebe až ostudně málo prostoru a nejlepší z celého obsazení je ve finále Marion Cotillard. Co je tedy největší plus celého film ? Atmosféra jako z Mafie. Akce s desítkami Tomíků, gangsteři v černých kabátek zběsile ujíždějíc autem, naprosto stylové vykrádání banek, hodně vydařené útěky z vězení. Pokud se někdy nějaký film přiblížil kvalitám tohoto českého skvostu, tak je to právě tento. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (41)

Súvisiace novinky

Bale založí Ferrari

Bale založí Ferrari

21.08.2015

Kyberthriller Hacker neuspěl u kritiků ani u diváků a navíc jde o jeden z největších propadáků letošního roku (rozpočet 70 milionů dolarů, tržby 17). Režisér Michael Mann tak potřebuje malou domů,… (viac)

Branagh jako Wallander ještě jednou a naposled

Branagh jako Wallander ještě jednou a naposled

26.11.2013

Wallander je bezesporu jeden z nejlepších detektivních seriálů současnosti. Možná i proto, že se nejedná o tradiční seriál – každá ze tří dosavadních sérií obsahovala tři devadesátiminutové epizody,… (viac)

Mann verbuje Thora do kybernetického thrilleru

Mann verbuje Thora do kybernetického thrilleru

17.02.2013

Chris Hemsworth si měl zahrát hlavní roli v sci-fi Stevena Spielberga Robocalypse, jejíž natáčení už mělo v těchto dnech probíhat. Kvůli problémům s rozpočtem však bylo odsunuto na konec roku a Chris… (viac)

Leonardo DiCaprio šéfuje FBI

Leonardo DiCaprio šéfuje FBI

21.06.2010

Už se o tom spekulovalo dříve, teď je to oficiální. Leonardo DiCaprio si po Franku Abagnaleovi a Howardu Hughesovi zahraje další slavnou postavu americké historie 20. století. J. Edgar Hoover založil… (viac)

Reklama

Reklama