Reklama

Reklama

Za "svetového policajta" sú síce považované Spojené štáty, ale v skutočnosti je ním organizácia zvaná GI Joe, ktorá používa najvyspelejšie technológie a najpreverenejšie ľudí k tomu, aby bojovala so zlom po celom svete. V hľadáčiku jej záujmu sa momentálne nachádza zbrojárska firma Destro, ktorá to bezostyšne hrá na viac strán, a hlavne záhadná organizácia zvaná Kobra, ktorej aktivity kormidlujú svet k čoraz väčšiemu chaosu. Situácia je o to vážnejšia, že členovia Kobry nie sú o nič horšie vybavení než príslušníci GI Joe.
Rovnako ako pri adaptácii predošlej hernej série spoločnosti Hasbro, akčných postavičiek Transformers, spočívala hlavná výzva pre filmárov vo vybalansovaní príbehu, ktorý by uspokojil nielen fanúšikov, ktorí s týmito figúrkami vyrástli, ale i divákov, čo ich nepoznajú. "Mohli sme jednoducho iba okopírovať charaktery, ktoré sa postupne z postavičiek premenili v hrdinov kreslených komiksov a animovaných seriálov, ale tým by sme stratili práve ony, nepoznamenané 'divákov," hovorí režisér, ktorý sa odvážne rozhodol ísť strednou cestou na pokraji klasickej komiksovej adaptácie a bondovsky ladeného dobrodružstva. Na rozdiel od iných "hrdinských" akčných filmov nestojí na strane dobra izolovaný jedinec ale skupinka rovnoprávnych špecialistov s rôznymi schopnosťami a vzájomnými väzbami. Do ich sveta vstupujeme prostredníctvom Dukea (Channing Tatum), ktorý je vodcom týmu, v ktorom sa okrem iného vyskytuje aj krásna, avšak citovo nezrelá špiónka, nemý vyznávač ázijských bojových umení alebo česká modelka Karolína Kurková v jednej z menších rolí. Okrem nej uvidíme vo filme i Dennisa Quaida, Siennu Millerovou alebo Christophera Ecclestona. (TV Markíza)

(viac)

Soundtracky

G.I. Joe: The Rise of Cobra

G.I. Joe: The Rise of Cobra

Score from the Motion Picture


Vydal: Varese Sarabande

Rok: 2009

Krajina: USA

Formát: CD, digital

Minutáž: 01:11:42

Tracklist
1. Clan McCullen Alan Silvestri 03:06
2. Mars Industries Alan Silvestri 01:43
3. Delivering The Warheads Alan Silvestri 07:24
4. General Hawk Alan Silvestri 01:36
5. It Had To Be NATO's Fault! Alan Silvestri 01:40
6. King Cobra Alan Silvestri 02:59
7. What Happened To Her? Alan Silvestri 01:17
8. I Promise Alan Silvestri 02:07
9. The Pit Battle Alan Silvestri 07:24
10. They Intend To Use Them Alan Silvestri 01:07
11. Snake Eyes Alan Silvestri 02:22
12. I Have A Target In Mind Alan Silvestri 02:23
13. The JOEs Mobilize Alan Silvestri 08:24
14. Northern Route Alan Silvestri 06:09
15. Who Are You? Alan Silvestri 03:35
16. Deploy The Sharcs Alan Silvestri 07:32
17. Final Battle Alan Silvestri 00:55
18. Just About Close Enough Alan Silvestri 03:56
19. The Rise Of Cobra Alan Silvestri 01:53
20. I'm Not Giving Up On You Alan Silvestri 01:49
21. End Credits Alan Silvestri 02:21

Súvisiace novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (viac)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (viac)

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

15.10.2019

Kolem chystaného spin-offu akční série G. I. Joe Snake Eyes se dlouhou dobu nic nedělo, spousta lidí tak projekt považovala za mrtvý. Studio se ale v posledních měsících zdá být spokojené s dosavadní… (viac)

Nový G. I. Joe na obzoru

Nový G. I. Joe na obzoru

10.08.2019

Premisa značky G. I. Joe už by snad ani nemohla být jednodušší. Skupina drsných vojáků zachraňuje planetu. Na tom není co pokazit, že? No, soudě dle dosavadních filmových pokusů zjevně omyl.… (viac)

Reklama

Reklama