Reklama

Reklama

Ľudia v nie tak vzdialenej budúcnosti už rezignovali na priame medziľudské kontakty a všetku komunikáciu a interakciu zažívajú prostredníctvom klonov – dokonalých, príťažlivo vyzerajúcich, na diaľku ovládaných robotických kópií, ktoré majú nahradiť človeka v reálnom živote. Ľudia si tak môžu dovoliť experimentovať so svojím životom z bezpečia a pohodlia svojho domova. Agent FBI Greer (Bruce Willis) vyšetruje vraždu študenta, ktorý bol v spojení s tvorcom high-tech systému klonov Canterom (James Cromwell). Netuší, že ide o začiatok série útokov na humanoidných robotov, ktoré zároveň končia smrťou ich skutočných ľudských majiteľov. Obeťou sa stáva aj robotický náhradník agenta Greera, ktorý sám vyviazne len o vlas. Musí tak po rokoch opustiť bezpečie svojho bytu a vydať sa do ulíc pátrať osobne. Prípad rieši spolu s agentkou Petersovou (Radha Mitchellová). Do ich pozornosti sa dostávajú dve protipólne postavy – bývalý šéf VSI Canter a vodca skupiny odboja proti modernému štýlu života prostredníctvom robotov prezývaný Prorok (Ving Rhames). Komu sa však dá veriť a kto je skutočný vo svete klonov? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (894)

tron 

všetky recenzie používateľa

Studená sprcha, našťastie som po komerčnom fiasku a v lepšom prípade nenadšených recenziách ani nič lepšie nečakal, takže sklamanie sa nedostavilo. Ak by som to mal vidieť ešte raz, asi sa prizabijem a dám 1*, ale tvárme sa, že nemusím, takže budem benevolentný a dám neskutočné 2*. Zápletka nie je zlá, ale obsahuje nechcene vtipné, až trápne momenty (Bruce Willis s OBROVSKOU parochňou a s odtrhnutou rukou skáče vzduchom á la Spider-Man). Nevraviac o dravom režisérovi Mostowovi, ktorý doteraz nikdy nemal dobré scenáre, ale remeslom to spasil (Únos, Ponorka U-571, T3). Nie však teraz. Akčných scén málo (a slabých), triky a dizajn robotov ma nezaujali, atmosféra nikde a myšlienka polopatistická (zabudnime na počítače a radšej vyjdime von a privoňajme si k rozkvitnutým ružiam). Už podobný Ja, robot so Smithom ma nebavil, ale toto bolo ešte oveľa slabšie. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuhle chybělo hrozně moc. Herecky unylé, scénáristicky pitomé, režijně nevýrazné. Čekal jsem málo a dost snad ještě míň. Tvůrci se na nějakých osm desítek minut snaží zatáhnout do dost prázdného světa aneb takhle to někdy prostě vypadá, když se k troubě postaví pejsek s kočičkou a zpatlají všelijaký, jen ne poživatelný, dort. Jonathan Mostow se zřejmě nadobro vyplácal u třetího Terminátora a na Náhradníky mu nezbyla ani píď nadhledu. Chvíli se tváří jako velkohubá akční sci-fi, jindy jako rodinné drama, pak se zase snaží mít jakýsi společenský přesah.. ve finále je ale jen plochou a nudnou detektivkou, ve které je divák ošizený i o vysvětlení motivací, které vedly lidi k přechodu na náhradníky a ve které Bruce Willis vystřídá několik svých univerzálních výrazů a vydoluje spíš rozpaky na tváři. O ostatních radši ani nemluvit. Škoda.. Ruce pryč.. Každopádně ten tlouštík sedící za počítačem je, ano, Kevinům brácha Buzz McCallister.. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně nadprůměr. Bruce Willis ani Jonathan Mostow nezklamali a natočili kvalitní letní podívanou, která se ovšem do kin dostala až na podzim. No co. Film utekl příjemně rychle, 90 minut jako nic, téměř neztratil spád a všechno v něm bylo přehledné a na pohled hezké. Akční scény a efekty bez výhrad, herci a herečky rovněž. Nečekejte filozofii, nečekejte "další Matrix nebo Já, robot", čekejte zábavu s trochou zamyšlení. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Neurážalo ma to, ani som sa nenudil, a zdalo sa mi, že Willis celkom dobre hrá. Napriek tomu zostala pachuť. Dôvod som pochopil, keď som nazrel do komiksovej predlohy, ktorá je o niečo priamočiarejšia - a logickejšia. Film sa tak veľmi snaží o prekvapivé zvraty a ďalšie dejové línie, až z toho namiesto vrstevnatosti vylezie nezmyselne prekombinovaný guláš, v ktorom je divák vždy o krok, o dva pred hrdinami. No a hlavne - komiks s jeho jednoduchou kresbou a striedmymi farbami má atmosféru. To filmu nehrozí. Škoda, Mostowovi som doteraz veľmi fandil. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Jonathan Mostow sa po vlažnom prijatí jeho verzie tretej časti o strojoch z budúcnosti konečne odhodlal na nový projekt a ja som mu vopred veril. A teda prakticky žiadny z jeho štyroch celovečerákov ma ani v najmenšom nesklamal. Príbeh má skvelý potenciál. Keď to vezmem s odstupom času, asi jeden z mála, ktorý by pri serióznejšom prístupe k jeho spracovaniu mohol konkurovať velikánom tohto žánru, ktorými sú pre mňa I, Robot, či Minority Report. Škoda, že Mostow vsadil skôr na popcornový prístup k jeho spracovaniu a držal sa trendu, ktorým sa vybral napríklad Speed Racer. Škoda, že nepochopil, že tomuto filmu sa vôbec nehodí v každom zábere zahrnúť celú škálu krikľavých farieb, ale že by to chcelo poriadnu ponurú a tmavú atmosféru a chladnú budúcnosť. Odmysliac toto a tú neskutočne iritujúci príčesok, ktorým ma strašil Willisov klon, tak myslím, že k iným veciam nemám skoro žiadne námietky. Príbeh nenudí, v podstate stále sa ničo deje, zvraty nám porciujú tvorcovia od začiatku do konca, trošku som sa obával zvládnutia záveru, no ukázalo sa, že zbytočne. Willis a zvyšok hrajú to, čo treba, no Rhames ako prorok bol krutý omyl. Omyl ale nebol to, že som si kúpil lístok do kina, pretože som z neho vôbec neodchádzal sklamaný. 75%. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (16)

  • Natáčelo se ve státě Massachusetts. První klapka padla 29. dubna 2008. (Varan)
  • Do filmu vymysleli tvorcovia nové odvetvie - industriálnu kozmetiku. Salóny krásy, kam si chodia klony po dokonalý výzor, pripomínajú skôr autodielne. (pokerkiller)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (viac)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (viac)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (viac)

Willis chce střílet lidi

Willis chce střílet lidi

02.05.2009

Ve velkém. Ne, neplánuje Smrtonosnou past 5. Ale nějakou tu drsnou akci ano. Pojďme popořadě – na podzim se dočkáme akčního sci-fi thrilleru The Surrogates v režii Jonathana Mostowa (už by to opravdu… (viac)

Reklama

Reklama