Reklama

Reklama

Priviedli vojnu do jeho vlastného domu. Zabili mu ženu a dcérku, ktorá sa ešte ani nestihla nadýchnuť vzduchu na tomto svete. John Kelly (Michael B. Jordan), veliteľ špeciálnych námorných jednotiek, nikomu nič nedaruje a všetci budú od teraz hrať podľa jeho pravidiel. (sochoking)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (174)

HAL 

všetky recenzie používateľa

Taylor Sheridan tu není za nadějného scénáristu, ale za primitivního řezníka - z docela komplexního geopolitického thrilleru mu zbyl v podstatě jen ten název, předlohu vykuchal a přepsal do podoby přímočarého a přiblblého béčka, intelektuálně zhruba na úrovni filmů Chucka Norrise. Ale tak ne že bych k Chuckovi cítil nějakou zásadní averzi. Zklamaný jsem, ale nemůžu říct že i překvapený - tušil jsem něco takového už při pohledu na skromnou délku, necelá hodina a třičtvrtě, když přitom Clancyho kniha má skoro šest set stran. Aspoň se to po první půlhodině už moc nevleče, a občas dokonce ani není otravné jak hrozně hloupě a povrchně načrtnuté tu všechno je, a jak zoufale Michael B. Jordan neumí hrát. U něj tady beztak stačí že je nazlobený nasvalený macho a vypadá dobře v akčních scénách. Respektive té jedné dlouhé která tu stojí jediná za zmínku - což je další věc společná s loňským Extraction, na které ale tohle kvalitativně nemá. Na druhou stranu, pořád o něco lepší než taktéž nedávné Outside the Wire. 6/10 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Jednoduché ale funkčné. Občas človeku stačí jednoduchý akčný thriller ako večerná filmová zábava. A "Without Remorse" tieto aspekty spĺňa v pohode. Film má kvalitného režiséra, no hlavne má aj vynikajúceho scenáristu, ktorý sa postaral o niekoľko mojich obľúbených filmov. Konkrétne, Taylor Sheridan. No musím uznať, že toto bude asi jeden z jeho menej kvalitných scenárov. Alebo za to môže Will Staples? Ťažko povedať. Ale okey, nebudem sa tým ďalej zaoberať. Povedzme si o ostatných veciach. Michael B. Jordan vo svojej role nezlyháva. Myslím si, že v úvodných častiach predstavuje skutočne dobrého vojaka, ktorý bojuje za svoju krajinu a rovnako po vražde svojej manželky mu nemám problém veriť to odhodlanie dostať jej vraha a tú temnotu v očiach. S jeho výkonom problém nemám. Jodie Turner-Smith je tiež okey. A ešte poviem aj, že časti kde je John so svojou manželkou sú takisto stvárnené skvele. Uznávam. Akčné časti fungujú podľa mňa tiež. Či už v ruskom hoteli, počas úvodného útoku alebo aj adrenalínové dostávanie sa z lietadla. Film je ale napísaný veľmi jednoducho a nie je veľmi problematické si postupne spájať bodky do celkového obrazu. A nebudem to spoilovať, pokiaľ chcete film vidieť. No moc prekvapení si podľa mňa neužijete. Filmu ale ešte pridám aj bod za to, že tempo je skutočne dobré. Film nedáva moc priestor na nudu a vďaka tomu má skutočne dobrý spád a ani som sa nenazdal a boli sme na konci. A stálo to za to. Myslím si, že ak máte radi akčné filmy, kľudne si to čeknite. Možno vás to neohromí, ale mohlo by vám to stačiť na pohodový večer pri telke. Hodnotenie: B ()

Reklama

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Vlastně se opakuje to samé, co u dvojky Sicaria - s tím rozdílem, že jsem tady předtím nedostal ten vynikající první díl. Nová ryanovka je sice nekompromisní a má pár pěkných akčních scén, ale taky je bolestivě předvídatelná, má problémy s tempem, chybí jí údernější scény a je zbavená veškerých emocí. Což o to, Michael B. Jordan si to strašně dává a už chápu, co všichni vidí na Jodie Turner-Smith a proč měla hrát v novém Zaklínači, ale tohle zkrátka není ten start nové série, v jaký jsem doufal. Radši mi dejte třetí sérii klasického Ryana. Edit: Klesám na 5/10. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Ruská hrozba, bububu rusáci v Sýrii ubližujú mierotvorcom zo Spojených Štátov nacistických, Jeden afroamerický alfasamec sa vzoprie celému svetu plnému zlých bielych ujov (pochopiteľne nie tiet, liberálne trubky nesmú zabudnúť na feminizizmus) z úplne originálnou zápletkoum ktorú doteraz neponúkol žiaden film - akčný superhrdina sa sám rozhodne pomstiť za smrť svojej rodiny...najprv ma prekvapilo že som o tomto pokračovaní série nepočul, po hodine sledovania som pochopil prečo...teda po 10 minútach to začalo ukazovať náznaky ale najlepšie sa to vyfarbilo po hodine. Ruská hrozba sa snaží rozpútať vojnu...ten režisér musel mať liberálny trúd v hube po koreň a siať musel ako najvýkonnejšie čerpadlo vo vodnej elektrárni. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

Kniha Without Remorse uzrela svetlo sveta v 93tom a film ktory prisiel takmer o 30 rokov neskor posoby ako keby bol v 90tkach zaseknuty. i ked producenti ziskali Taylora Sheridana aby vylepsil scenar, stale ide o kopiu lubovolnej Seagalovky z tej doby (Hard to Kill mi par krat preblesol myslou). Sollima a Jordan sa snazia co im sily stacia, ale i napriek tomu ide o dost velke sklamanie ktore by v kine zapadlo, ale doma sa to da prezit... ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Tom Clancy prodal práva na svůj román „Bez výčitek“ společnosti Savoy Pictures v roce 1993 za 2,5 milionů amerických dolarů, brzy po vydání románu. (SONY_)

Súvisiace novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (viac)

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (viac)

Čtvrtá řada Jacka Ryana bude poslední

Čtvrtá řada Jacka Ryana bude poslední

12.05.2022

Je to už, panečku, tři roky, co měla na Amazonu premiéru druhá řada povedeného seriálu Jack Ryan na motivy knih Toma Clancyho s Johnem Krasinskim (Tiché místo) v hlavní roli. Pak přišla pandemie,… (viac)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (viac)

Reklama

Reklama