Reklama

Reklama

Admirál

  • Česko Admirál (viac)
Trailer

Admirál Alexander Kolčak (Konstantin Chabenskij) bol hrdinom 1. svetovej vojny, velil námornému vojsku a zohral dôležitú úlohu počas Februárovej revolúcie a občianskej vojne, ktorá sa v Rusku rozpútala po prevzatí moci boľševikmi. Kolčak má na prvý pohľad všetko – manželku, dieťa a skvelú vojenskú kariéru. Nenávidí boľševický režim a je rozhodnutý ho poraziť. V tom čase sa zoznámi s Annou Vasilievnou (Jelizaveta Bojarskaja), manželkou svojho najlepšieho priateľa, a bláznivo sa do nej zaľúbi. Na lásku sa však zdá nesprávny čas – bielogvardejci a dočasná vláda sa musia brániť Červenej armáde na Sibíri... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Po mnohých desaťročiach, kedy boli bielogvardejci v starých sovietskych filmoch (napr. Čapajev) zobrazovaní ako bezcitní a krvilační banditi, prichádza film o jednom z vodcov bielej armády. Postava admirála Kolčaka je tu však až príliš idealizovaná a mnohé fakta sú zamlčané. Pravdou však je, že ho skutočne do rúk bolševikov vydali československí legionári. Najviac sa vo filme podarili scény bitiek, či už je to námorná bitka na začiatku filmu, alebo neskoršie boje s bolševikmi. Zamrzí ale, že bolševická revolúcia je tu akosi preskočená a ani nie je vo filme scéna, kedy by sme sa dozvedeli, že červení prebrali moc. Na škodu je tu aj gýčovitá milostná zápletka, ktorá nie je ani trochu dojemná či pôsobivá. Na jednu stranu som si na filme užíval vydarené bojové scény, na druhej strane mi práve ona milostná zápletka kazila výsledný dojem z filmu. Film ale stojí za pozornosť už len tým, že je snaď jediným, ktorý zobrazuje občiansku vojnu v Rusku z tej druhej strany. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nefungujúci milostný trojuholník v podaní znudených hercov na pozadí biedne výpravného historického eposu, ktorý je snáď ešte tendenčnejší než sovietske báchorky - akurát sa z červenej rozprávky stala biela. Monarchisti sú dokonale šľachetní rytieri bez bázne a hany a prehrajú nie kvôli vlastnej nadutosti, neschopnosti a krutosti, ale kvôli tlaku krvilačných boľševikov a podlej zrade československých légií. K tomu nekonzistentné rozprávanie s mizernou dramaturgiou, žiadna dobová atmosféra, chudácke "davové" scény, druhotriedne digitálne efekty (dokonca aj na ruskú produkciu). Jedinou výhodou je, že to má celkom slušné tempo, je to nabité dejom a niektoré scény (hlavne tie drsnejšie) sú celkom pôsobivé. Uf, kde sa ale utopilo tých rekordných 20 miliónov dolárov? 5/10, ale vzhľadom na prehnané tunajšie hodnotenie zaokrúhlim nadol. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet, Rusko prišlo s niečim, čo im zmenilo minulosť...občianska vojna. Admirál nepatrí medzi 1. ligu historických, vojenských filmov, ale ani neprepadol. Keďže môj pradedo tiež vtedy bojoval proti bolševikom, je mi to celkom blízke. A nakoniec vzťah od tela medzi ústrednou dvojkou je zlatučký :) ()

Želik 

všetky recenzie používateľa

Tak na tento najväčší ruský veľkofilm poslednej doby mi boli servírované upútavky celé dva mesiace. Takže nejaké očakávania rozhodne boli ale aj sklamanie. Jednak film bol každú chvíľu prerušovaný reklamou a jednak nefungovala to ako to malo. Bojové scény na mori boli fajn, ale láske medzi Alexandrom a Annou som neverila, nepresvedčili ma. Škoda, že film si budem pamätať najmä ako nekonečnú cestu vlakom. ()

Pragrik 

všetky recenzie používateľa

Film bohužel nesplnil moje očekávání. Je historicky dost nevěrohodný, neukazuje hlavního hrdinu Kolčaka, jaký ve skutečnosti byl. Je zde vylíčen jako zcela kladný hrdina. Kolik lidí ale díky němu muselo zemřít? Také čsl. legionáři jsou zde poměrně ve špatném světle, včetně vydání Kolčaka na smrt. Kdo chce vědět o ruské revoluci a čsl. legionářích, určitě by se měl poohlédnout po jiném filmu, či důvěryhodnější knížce. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (7)

  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)
  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama