Reklama

Reklama

James Bond: Skyfall

Trailer 3

James Bond (Daniel Craig) musí tentoraz podrobiť skúške svoju lojalitu k nadriadenej šéfke M, ochrániť ju pred osobným nepriateľom a zneškodniť narastajúcu hrozbu globálneho počítačovému terorizmu. Pátranie po geniálnom kyberteroristovi, ktorý britskú tajnú službu ohrozuje v priamo v jej srdci, má tentoraz pre Bonda výsostne osobný charakter. Démonický zloduch je bývalým špičkovým agentom MI6, ktorý sa chce pomstiť svojej niekdajšej nadriadenej M za jej hriechy z minulosti spojené s materskou zradou. Značne rozporuplný vzťah s M má aj Bond, ktorému sa šéfka takisto stala akousi náhradnou matkou za rodičov, ktorý zahynuli, keď bol malý. Jeho trauma z detstva je o to silnejšia, že sa rozhodujúci boj o M odohráva na opustenom škótskom rodinnom sídle Skyfall, kde sú Bondovi rodičia pochovaní. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (139)

  • Názov filmu sa objaví až v 14. minúte. (ČSFD)
  • Keď na konci filmu, po streľbe z vrtuľníka, vybuchne Bondov (Daniel Craig) Aston Martin DB5, tak v skutočnosti to nebolo pravé auto, ale iba jeho CGI verzia. (ČSFD)
  • V päťdesiatročnej histórii bondoviek je Skyfall iba druhým dielom, kde James Bond (Daniel Craig) utrpí strelné zranenie. Prvým bol Thunderball (1965). (vander19)
  • Dom, v ktorom James Bond (Daniel Craig) ohlási svojej nadriadenej M (Judi Dench) opätovný návrat do služby, patrí rodine Johna Barryho, dvorného skladateľa filmovej série o agentovi 007. (ČSFD)
  • Skyfall zlomil hneď niekoľko rekordov. Vo svojej dobe sa stal najzárobkovejším filmom vo Veľkej Británii, keď vôbec ako prvý pokoril hranicu 100 miliónov libier. Na to, aby prekonal dovtedajší rekord snímky Avatar (2009) s 94 miliónmi libier, mu stačilo iba 40 dní. Taktiež je vôbec prvou bondovkou, ktorej celkové tržby sa prehupli cez jednu miliardu amerických dolárov, a dovtedajšou najziskovejšou snímkou spoločnosti Sony Pictures Entertainment. (Sufferer)
  • Jašter, ktorý sa objavil vo filme, sa odborne nazýva Varanus komodoensis (Varan komodský). (enriko9912)
  • Na rozdiel od minulých dielov, kedy James Bond (Daniel Craig) robí reklamu pre svoj typický nápoj Martini, presedlal agent 007 na pivo značky Heineken, za čo firma prispela do rozpočtu filmu 28 miliónmi libier. Podľa Daniela Craiga boli tieto peniaze potrebné pre nakrútenie. (DarkSaint)
  • Štúdio poskytlo Samovi Mendesovi pomerne veľkú slobodu. Predom dané bolo iba to, že film musí mať tri akčné scény, krásne ženy a očarujúce lokácie. (ČSFD)
  • Skyfall je v poradí siedma bondovka, ktorej názov ponechali slovenskí a českí distribútori v origináli. (Odpocivadlo)
  • Daniel Craig (James Bond) dostal za hlavnú úlohu honorár vo výške 8 miliónov amerických dolárov. (Don Jebal)
  • Režisér Sam Mendes uviedol, že pôvodne plánoval začať tento film typickou „gun barrel“ sekvenciou, v ktorej sa James Bond (Daniel Craig) v zábere snímanom cez hlaveň pištole otáča do kamery, ale uvedomil si, že by to kolidovalo s prvým záberom Bonda vo filmu. Sekvenciu tak umiestnil až na koniec, čo umožnilo filmu vzdať hold 50. výročia série. (Johnny.ARN)
  • Úlohu vo filme mal mať aj Kevin Spacey, ale kvôli nabitému programu ju musel odmietnuť. (m.a.t.o.)
  • Premiéra bola naplánovaná na jeseň 2012, čiže presne na 50. výročie vzniku filmovej série o agentovi 007 (Daniel Craig). (m.a.t.o.)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 304,4 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 1142,5 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

26.06.2022

Jedním slovem wow. Kdo tvrdí, že ještě před premiérou druhého Top Gunu, sequelu k osmdesátkovému náborového filmu amerického námořnictva s mladým Tomem Cruisem a Valem Kilmerem, čekal pokoření… (viac)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (viac)

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (viac)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (viac)

Reklama

Reklama