Reklama

Reklama

Yeolsesal Soo-ah

  • Južná Kórea 열세살, 수아 (viac)
Trailer 2

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (3)

Sysel_CZ 

všetky recenzie používateľa

Podmanivý, realistický snímek popisující svět obyčejné třináctileté korejky a její pokusy se svým životem něco udělat. Jako zápletka to nemusí znít právě líbivě, ale mě si film rozhodně získal. Dlužno podotknout, že jde o nízkorozpočtové a artově působící dílko, takže asi nebude pro každého, ale já říkám - nádhera. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

SPOILER!! Toto je film o dospivaní, ako má byť. Hlavná hrdinka tu nerieši svoju sexualitu, ani sa nedá na šikmú plochu, ako je bežné v západných filmoch o násťročných. Ona len nevie, čo má robiť, nevie vyjadriť svoje pocity a nájsť si kamarátky. Keď má nejaký problém (a tie má často), začne rátať od 1 do ktoviekoľko. Je mierne šikanovaná a tak sa škole radšej vyhne, a keď šlohne mame peniaze, vydá sa na koncert jedného pop idolu do Soulu. Tento film v sebe obsahuje poéziu, ktorá mu umožňuje posúvať dej nielen dialógmi, ale aj obrazom. Tú poéziu, ktorá sa z európskeho filmu o deťoch vytratila na úkor dramatických (čo môže a nemusí filmu uškodiť), či trápnych kreácii (ktoré sa hodia maximálne do teenage komédií, ale aj tam sa väčšinou nepodarí). Hoci scenár má svoje slabé - nedotiahnuté miesta, film ako celok stojí za pozornosť. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá rodinná dráma. Má pomerne dobrý príbeh o dievčati, ktoré je práve v kritickom veku, takže má problémy s matkou, keďže sa jej až tak moc nevenuje a neuvedomuje si, že dlho pracuje v prvom rade kvôli nej. A okrem toho sa snaží hlavne nájsť samu seba, rieši tradičné problémy dospievania, hľadá si kamarátky a má veľmi rada jednu úspešnú speváčku, pričom jej najväčším snom je vidieť ju naživo. Spracovanie je celkom slušné, ešte spočiatku som mal s tým trochu problém, keďže som si nevedel plnohodnotne ujasniť, o čom to skutočne je, kvôli čomu som sa ani nevedel naladiť na tú správnu vlnu, ale našťastie čoskoro sa mi to už podarilo. Čiastočným problémom ale stále zostáva, že tu chýba nejaký výrazný dejový motív, ktorý by to plnohodnotne utiahol, keďže je to skutočne len o tom dospievaní a hľadaní samého seba. Ale ani takto si rozhodne nemôžem sťažovať, celý čas si to tak príjemne voľne plynie, musím pochváliť, že na rozdiel od viacerých filmov na túto tému sa tu vôbec nerieši vzťah s opačným pohlavím, čo ma tu ani nezaujíma, ale skôr s matkou, rovesníčkami a podobne, je to podané úplne realistickým štýlom a pozerá sa na to dobre. A celkový dojem ešte vylepšuje záverečná tretina, ktorá sa uberie trochu iným smerom a príjemne to osvieži. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatická Lee Se-Young v hlavnej úlohe, ale bavila ma aj postava matky, dvoch kamarátok a aj napriek menšiemu priestoru aj tých dvoch výraznejších postáv mužského pohlavia. Réžia a technická stránka síce nie sú ničím výnimočné, ale potrebný štandard to bez problémov spĺňa. Takže keby to malo aj nejakú plnohodnotnú zápletku, kľudne dám aj lepšie hodnotenie, ale aj takto som celkom spokojný, Wonder years je taký malý, príjemný film, na ktorý sa určite pozrieť oplatí. 66% ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama