Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polícia má problémy s kriminálnou činnosťou zločineckej skupiny ovládajúcej New York. Nikdy sa nepodarilo chytiť bossov podsvetia, vždy iba "malé ryby". Preto je policajný kapitán Dan McLaren (Joe King) vymenovaný za hlavného policajného komisára. Detektív Johnny Blake (Edward G. Robinson) je prepustený a pridáva sa k jednému z menších bossov podsvetia Alovi Krugerovi (Barton MacLane). Nick "Buggs" Fenner (Humphrey Bogart) si myslí, že Blake je policajný agent... (matriosa)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

mac000 

všetky recenzie používateľa

Jako vždy výborný Edward G. Robinson, tentokrát ne jako gangster, ale jako policejní detektiv. Jeho role Johnnyho Blakea je založena na skutečném newyorském policistovi Johnnym Broderickovi (1896-1966) alias "Vévodovi" nebo "nejdrsnějším policistovi na Broadwayi", zatímco postava Ala Krugera,  vychází ze známého gangstera Dutche Schultze. ()

hans500 

všetky recenzie používateľa

Vydařená gangsterka odhalující metody podsvětí po prohibici. Edward G. Robinson jako drsný agent Johnny Blake (předchůdce Dirty Harryho), který jako tajný agent vstoupil do podsvětí, aby odhalil šéfy podsvětí svoji roli zahrál precizně a Humphrey Bogart jako jeho protivník Nick Fenner je dobrý jako vždy (v podstatě stejnou roli si zahrál i v ostatních gangsterkách např. "Hříšní andělé" nebo "Bouřlivá 20. léta"). Režisér odvádí slušnou práci, ve filmu není téměř žádná akce a přesto dokáže zaujmout. Film jinak stojí především na scénáři, který se opět povedl a nechybí ani mírné náznaky humoru. Nelítostný souboj Robinsona a Bogarta se skvěle vyvíjí až do strhujícího finále - za 5*. ()

Reklama

ilclassico 

všetky recenzie používateľa

Škoda. Příběh je zajímavý a dobře se na to kouká, jenže... Zápletka je žel jasná hned od začátku, film je plný klišé a čistě z filmařského pohledu je to natočeno jen průměrně. Dát vyšší počet bodů znamená, že je tak dobrý jako např. Maltézský sokol (1940) nebo Pojistka smrti (1944) a to, samozřejmě, není pravda. V rámci žánru za 3. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Bogartovi sedia vyslovene negatívne postavy, je samozrejme dobrý aj v snímkoch Casablanca, či Africká Kráľovná, ktoré sa vyznačujú hercovým nadštandardným herectvom, ale s tým, že mu nemáte chuť streliť jednu po papuli... Budúca, výnimočná LEGENDA KINEMATOGRAFIE, je už teraz - dostatočne známa, ale to ešte nie je nič v porovnaní, čo príde po klasickom snímku, ktorý v úvode líčim. NICK FENNER je typický GANGSTER, aký bol úplne bežný v prohibičných spojených štátoch amerických, t. j. - 20. roky, 20. storočia, a ešte pár rôčkov v tridsiatych... On je dostatočne charizmatický, aby sa stihol stať zástupcom menšej RYBY, pričom polícia má v pláne dostať sa ku väčším rybám, ktoré ostávajú - INKOGNITO. Sú až v takom utajení, že sa o nich dozvie len nastrčený detektív Johnny Blake, ktorý musí hrať na dvoje huslí, aby nadmieru upútal malú rybku - Ala Krugera, cez ktorého chce, v úvodzovkách, postúpiť do vyšších kruhov, a medzitým dáva typy policajnému kapitánovi McLarenovi, pričom u Fennera vzbudzuje veľkú nedôveru, hraničiacu s jeho tzv. ukrižovaním... Spomínam tu často Humphreyho, ale aby predstaviteľ Johnnyho Blakea, ostával nepovšimnutý, by bolo 100 % - nefér. Edward G. Robinson, je výškovo na takej istej úrovni, ako známy krpáň, no pozrite sa, aké rozdáva CHMATY, akým rýchlym spôsobom položí človeka na lopatky, doslova KNOKAUTUJE ! Steven Seagal, by teda inak čumel... Je to v podstate krátky film, ktorý nemá ani hodinu, dvadsať - minút, ale to bohato stačí na to, aby ste sa nenudili, milovník klasického Hollywoodu, ako ja, si určite príde na svoje... ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zas a  znovu zautocim proti tej megapicovine z  roku 2013 Gangster  Squad - Lovci Mafie. Chvalaprirode to v kinach komplet zhorelo- Tuna ide o kvalitnu 86 rokov staru gangsterku. Kriminalna cinnost v new Yorku, policia dlhodobo nestaci na mafiu /ma vacsie trzby, tym padom aj vacsie moznosti/, policajti vzdy chytili len male bezvyznamne ryby.  Edward G. Robinson sa preslavil az 1944 - Double Idemnity  86 % ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Postava Johnny Blake (Edward G. Robinson) je založena na skutečném policistovi, který se jmenoval Johnny Broderick. Naopak postava Al Kruger (Barton MacLane) je založena na gangsterovi Dutchovi Schultzovi. (Mol)

Reklama

Reklama