Reklama

Reklama

Mohla by som spievať

  • Česko Mohla bych zpívat (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V dramatu Mohla bych zpívat si Judy Garland zahrála roli Jenny Bowmanové, strhující zpěvačky, která miluje pódium a zpěv. Kdysi též milovala jistého britského doktora, Davida Donna (Dirk Bogarde) a z jejich vztahu se narodil chlapeček. Kvůli kariéře se vzdala role matky a chlapce přenechala Davidovi, který jej vychovává, jako by byl adoptovaný. David se ožení a on i Jenny se ubírají životem odděleně. O mnoho let později se Jenny ocitá opět v Londýně a rozhodne se navštívit svého syna, zatímco je jeho otec v Římě. David je nyní vdovec, a jakmile s Jenny opět setkává, přeskočí mezi nimi opět milostná jiskra – ve vzduchu visí otázka, zdali je její vášeň pro pódium a potlesk stále silnější než láska k Davidovi. Jejich syn Matt musí navíc čelit sváru mezi svou věrností otci a svou náklonností k Jenny… (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (5)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Judy Garlandová, známa z roly Dorotky z krajiny Oz, v tomto filme však už jasne za zenitom a do romantických polôh absolútne nevhodná, nepredvádza žiadnu hereckú šou. A keďže je to postavené predovšetkým na nej, nutne padá celý filmový koncept niekam do priemeru. Hudobné vsuvky, ktoré chcú asi ukázať hudobné nadanie Judy, sú ako päsť na oko a vyslovenie vadia - robia z toho muzikál a nie plnohodnotný film. Pritom zápletka filmu o neskoro prepuknutom materinskom cite a ani Dirk Bogarde v jednej z hlavných úloh nie sú vôbec zlé, dokonca je to miestami celkom milé a občas sa vydarí aj jemný humor. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Nejsem si jistý, jestli Judy Garland nebyla mnohem lepší zpěvačka než herečka, ale budiž. Chvílemi je to spíš než feature záznam jejího koncertu, ale scéna v prostředí Mattovy střední školy je zase jasný muzikál. Dirg Bogarde je totálně přesný. Ne že by měl tak obrovskou (herecky) roli, ale svou postavu vystihl dokonale důstojně. A ještě jedno si budu pamatovat - firmu Rent-A-Copter Ltd. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Ronald Neame /Dobrodruzstvi poeidonu, Prime Miss of Jean Brodie/ natocil dlusny film o pare, ktoremu to asi neklapalo,lebo slo aj o ich potomka, pricom on a sa nestarala, stretavky, rozchody a zase stretavky. Dirka Bogardeho /Sluha 1961, Smrt v Benatkach/fakt nemusim, slo aj o britskeho Roka Hadsona. Ale filmecek je to pohodovy, nekonfliktny, Neame ako reziser zase vedie a odviedol slusnu pracu : 75 % ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama