Reklama

Reklama

Hobit: Neočakávaná cesta

  • Česko Hobit: Neočekávaná cesta (viac)
Trailer 2

Prvá z troch častí filmovej adaptácie románu J.R.R. Tolkiena prináša príbeh z bájnej Stredozeme, ktorý sa odohral šesťdesiat rokov pred udalosťami opísanými v trilógii Pán prsteňov. Hobit  Bilbo Bublík píše pamäti a rozpráva o svojej dobrodružnej ceste synovcovi Frodovi Bublíkovi.
Hobit Bilbo Bublík opúšťa svoju pohodlnú noru a vydá sa na spoločnú púť s čarodejníkom Gandalfom a trinástimi trpaslíkmi, ktorých vedie legendárny bojovník Thorin Dubbin. Cieľom ich výpravy je získať späť stratené kráľovstvo trpaslíkov Erebor pod Osamelou horou, odkiaľ ich kedysi vyhnal drak Smaug, aby sa zmocnil ich bohatstva, zlata a diamantov, ktoré vydolovali v miestnej bani. Výprava je veľmi nebezpečná, pretože vedie cez územia, kde vládnu krvilačné kreatúry, zlí škriatkovia, chamtiví obri, ťažkopádni trollovia, diví Wargovia a príšerný Nekromant. Na brehu podzemného jazera Bilbo stretne Glgúňa - bytosť, ktorá mu navždy zmení život a vnukne mu ohromné životné odhodlanie. Okrem toho Bilbo získa aj vzácny Glgúňov zlatý prsteň, ktorý vládne výnimočnými vlastnosťami a spája osudy Stredozeme. Ale o tom Bilbo zatiaľ ešte nič netuší... Počas dobrodružného putovania skupiny trpaslíkov za strateným domovom sa v samotárskom Bilbovi prebúdza hrdinský duch a pocit spolupatričnosti k svojmu vzácnemu a výnimočnému rodu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (74)

Trailer 2

Recenzie (3 240)

Fr 

všetky recenzie používateľa

IMAX /3D/ TITULKY /// ,,TATO VÝPRAVA UVEDLA DO POHYBU SÍLY, KTERÝM ZATÍM NEROZUMÍME“..... /// HOBIT NENÍ PÁN PRSTENŮ. Mrzí mě, že kvůli tomu část diváků sežere po představení vstupenku (ti agresivnější uvaděčku) a další místo toho, aby zakoupili originální nosič, natruc stáhnou nekvalitní pirátskou kopii (fuj!...). Dobrodružná výprava (1+13+1) plná monster a triků, který (soráč vole, musím to napsat!) v IMAXu chytaj jinou úroveň. Jasně, je to kurva dlouhý. Ale aspoň nebudu muset číst knížku! Fantastická pohádka, hrdinská fantasy, ve který nemalou úlohu sehrává hudba (jako v těch starejch filmech?...) a svý si taky řekne i madam nostalgie. Každopádně Martin Freeman byla skvělá volba a to 3D – lidi, kurva…. jako v divadle. ,,MYSLÍM, ŽE TO NEJHORŠÍ UŽ MÁME ZA SEBOU.“ (doufám, že se pleteš Bilbo Pytlíku….) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky“, kterou v roce 1937 napsal J.R.R. Tolkien číst nebudu. 2.) Sněhurka a sedum trpaslíků mě netankuje. Jsem spíš na Pytlíka se třinácti! 3.) Thx za 3D s titulkama kinu IMAX! /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný dobrodružný fantasy film od Petera Jacksona. Má iba priemerný príbeh o Hobitovi Bilbovi, ktorý je síce spokojný so svojim bezstarostným životom, ale aj tak prijme ponuku stať sa členom výpravy skupiny trpaslíkov na čele s uznávaným vodcom Thorinom a výpomocou čarodejníka Gandalfa, aby došli až k ďalekému kráľovstvu Ereboru, ktoré kedysi patrilo trpaslíkom, ale kvôli mimoriadne nebezpečnému drakovi, ktorý si ho privlastnil o neho prišli. A tak ich na ceste čaká plno dobrodružstiev, ale aj problémov, za ktoré môžu hlavne agresívni škreti. Spracovanie nie je zlé, hlavným problémom je tu rozhodne samotná zápletka, ktorá nepôsobí práve najatraktívnejšie. Síce chápem, že je to adaptácia knihy, ale predsa len toto univerzum pôsobí na pomery žánru celkom zaujímavo a preto ma mrzí, že hlavná pozornosť je venovaná práve skupine trpaslíkov, ktorá u mňa nemá väčší potenciál. K nim som si nedokázal vytvoriť žiadny vzťah, sadlo mi jedine to priateľstvo medzi nimi a Bilbom a navyše celá táto fáza putovania vlastne ani neponúkne nejaké lepšie dobrodružstvá, mal som pocit, že sa tu toho vlastne ani tak moc nedeje, jedine sekvencia s glumom je trochu zaujímavá, inak vôbec nič, čo by stálo za pozornosť. Ale zase celé sa to nesie v takej príjemnej atmosfére, postava Bilba tomu dodáva zaujímavý náboj a čo je hlavné, ani na okamih som sa nenudil, prešlo mi to až prekvapivo rýchlo, čo ma vzhľadom na tématiku a dĺžku veľmi prekvapuje a tak síce si ma to moc nezískalo, ale aspoň sa na to dá bez problémov pozerať. Akcie je tu priemerné množstvo, ale moc ma nezaujala. Je síce očakávane veľkolepá, prehľadne natočená a technicky veľmi dobre zvládnutá, ale obsahovo to išlo mimo mňa, nesadli mi lokácie, chýbajú lepšie nápady, ale aj celé tie situácie za moc nestoja, takže väčšinou ma akcia vôbec nezaujímala. Herecké obsadenie je celkom slušné, Martin Freeman v hlavnej úlohe, k tomu Ian McKellen ako Gandalf, v malej úlohe poteší Cate Blanchett, ale inak ma väčšina postáv moc nebavila, keďže ich tvoria hlavne samotní trpaslíci a z nich za niečo stojí iba Richard Armitage v úlohe ich vodcu. Réžia a technická stránka sú na pomery žánru očakávane veľmi kvalitné, ale predsa len by som uvítal zaujímavejšie lokácie a hlavne v reálnom prostredí, z tohto jednoducho neustále cítiť tú umelosť. A hudba mi tu prišla až prekvapivo nevýrazná. Takže nie je to zlý film, pri správnej nálade sa na to dalo pozerať, ale som rád, že som ho nevidel ako prvý diel z tejto trilógie, keďže pokračovania sú podstatne lepšie a tak by som sa im pravdepodobne vyhol. 60% ()

Reklama

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Nyní už vím, že jsem film částečně vnímal podle toho, co mi bylo řečeno o knize, kterou jsem nečetl. Jako striktně filmového diváka, nepoznamenaného předlohou, mě logicky nezajímá adaptace a dostávám se ke klasické připomínce, že při takového délce se pozornost divákova nedá holt udržet pořád. Slabší druhou třetinu však vyvažují scény kompozičně dechberoucí (hromoví obři), či mrazivé (Pytlík a Glum) a kromě starých známých i mí velmi oblíbení britští herci ve vedlejších rolích (James Nesbitt, Ken Stott). Ale všechny tři díly by měly dávat smysl i jako celek, takže to zatím nechám na 90% a budu muset počkat. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Smršť nápadov, festival Jacksonovej hravosti. 2,5 hodiny som sa šťastne usmieval. S výnimkou okamihov, keď som sa nahlas smial (všetky dobré gagy sa týkali odseknutých hláv, hlavne vynález golfu). Fakt, že má film nevyrovnané tempo a niekde okolo trollov trochu zadrháva, nemá žiadny vplyv na môj dokonalý stredozemský zážitok. ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

…a o tři hodiny později už ani nevím, že jsem nějakého Hobita viděl. Vážně. Ono se totiž tentokrát nebude deset hodin chodit, ale deset hodin běhat! Bez nějaké palčivé motivace. Peter Jackson sice do mrtě využívá rozpočet na trikových orgiích, kde se hordy skřetů prohání po velkorysých scenériích, zatímco okolo nich do zemdlení krouží virtuální kamery, ale tohle digi megalomanství mě moc nebralo ani u Návratu krále. A tady je zasazeno do prostoduchého ne-příběhu, ve kterém se tři hodiny jen přimykáte k postavám, aniž by vás kterákoliv z nich začala bavit tak jako libovolná figura ze Společenstva prstenu. Dějové prázdno Jackson vyplňuje tuze dlouhou představovačkou, zasazením opulentních, ale vlastně zbytečných legend ze Středozemě, plonkovými vedlejšími postavami a neustálým naháněním nostalgických reminiscencí na původní prstenovou trilogii (proč máme být zase půlhodinu okouzlováni Roklinkou, když ji známe?). Občas jsem si připadal jak u Terminator: Salvation, kde se taky víc dbalo o skládání poct předchůdcům, než že by se budovalo něco vlastního, svébytného… mocného. Hobit je proto jen nevýrazným spotřebním blockbusterem, jenž vám v běžném kině navíc připomene 3D v celé jeho otravnosti (tmavé jak cyp a s českým dabingem). Popcornová jednohubka, nebo přebujelá nuda, po které vás další dvě kapitoly nebudou zajímat? U mě spíš to druhé. Jestli v tomhle někdo uzří blockbuster roku, má místo mozku lembas a v kině mu ke štěstí stačí fakt jen vidět Galadriel, Elronda a Sarumana, aniž by ho zajímalo, jestli vůbec mají ve filmu co říct. 50% ()

Galéria (229)

Zaujímavosti (142)

  • Ve scéně, kde skupina uniká před skřety a vrrky, má Gandalf (Ian McKellen) meč na levém boku a v další scéně zase na boku pravém. (Shadowrat)
  • Když na začátku filmu odchází Gandalf (Ian McKellen) od Bilba Pytlíka (Martin Freeman), podívá se přes okenní tabuli, která zafunguje jako lupa. Chvíli předtím kouká přes stejné okno Bilbo, ale tento efekt vidět není. (rothstein)
  • Aidan Turner (Kili) byl původně zvažován pro roli lesního elfa, z toho ale nakonec sešlo, tak zahrál alespoň trpaslíka. (Lokitre)

Súvisiace novinky

Pán prstenů mění majitele

Pán prstenů mění majitele

19.08.2022

Těsně před premiérou seriálového Pána prstenů: Prsteny moci přichází zásadní změny týkající se práv na knižního Pána prstenů a Hobita. Ty totiž odkoupila švédská herní společnost Embracer Group,… (viac)

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

10.02.2022

Zatímco už za pár dní přistane na internetu první trailer z očekávaného televizního seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, neméně tak důležitou zprávou je nová informace, že filmová práva (samostatně… (viac)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (viac)

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (viac)

Reklama

Reklama