Reklama

Reklama

Recenzie (5)

Rudovous 

všetky recenzie používateľa

Ano 17 korejskych malych cernousku. Napad je to velmi zajimavy. Ovsem dojem mysteriozniho thrileru je znat pouze na samem zacatku filmu a pak az na jeho konci. To co je mezitim by se dalo nazvat: tragykomicky survival. ()

Lhurgoyf 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne súhlasím s Rudovousom, tento film je možno tak z 1/10 mysterióznym thrillerom a zbytok je obyčajná komédia plná nesympatických pitvoriacich sa postáv, ktoré sú hlavnou príčinou nefunkčnosti príbehu. Zloženie obyvateľov ostrova je totiž približne nasledovné: 5 nevýrazných technikov (z toho traja sa nedožijú prvých 20tich minút filmu), 2 otravné decká, 2 dedinskí blázni (výraz "village idiot " je výstižnejší), 2 senilní dedovia, hysterická mamička s pisklavým hlasom, základoškolská učiteľka (herečka sa nevie rozhodnúť či hrá v melodráme alebo detektívke) , a doktor (Hae-il Park podáva ako jediný slušný výkon). Otázka teda znie: sú tieto postavy vhodné na rozohratie temnej a pôsobivej "hry na vraha"? Odpoveď je hádam jasná. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Tématiku o skupine ľudí v relatívne uzavretom priestore, v tomto prípade ostrov, medzi ktorými je vrah, kvôli čomu jeden po druhom umierajú a tak sa snažia odhaliť jeho identitu mám veľmi rád a napadá ma mnoho vydarených thrillerov na túto tému, ale nechápem, prečo sa ju v juhokórejskej produkcii rozhodli podať práve takýmto spôsobom, keď od nich by som očakával skôr napínavý, krvavý a dejovo zaujímavý thrillerov s nečakanými zvratmi. Zase nemôžem tvrdiť, že to bolo úplne zlé, pozerať sa na to dalo a v druhej polovici sa to už aj trochu rozbehne, takže som sa vôbec nenudil, ale chýba tu čokoľvek zaujímavejšie alebo napínavejšie, tu nie je ani jediná scéna, na ktorú by sa dalo spomínať a dokonca ani tie vraždy nestoja vôbec za nič. A tak ani finále, kedy sa zistí identita vraha a jeho motivácia na mňa vôbec nezapôsobili a bolo mi to vlastne jedno. No hlavným problémom sú aj tak postavy, síce sa medzi nimi nájde mnoho známych tvárí, ale jedine hlavný hrdina Park Hae-Il a postava učiteľky nesklamali, boli sympatickí a hlavne normálni, zvyšok sú už len samí blbečkovia a deti. Síce som si už zvykol, že prakticky v každom juhokórejskom filme, kde ide postavám o život musí byť aspoň jedna postava na odľahčenie, lenže tu zabrali takmer celé osadenstvo a navyše aj tak ma ich humor nebavil. No a vizuálne je to úplne ideálne, takže aspoň technická stránka nesklamala. Skutočne nechápem, prečo sa tvorcovia rozhodli natočiť thriller takouto odľahčenou formou, ktorá sa tu vôbec nehodí, ale tým si rovno zariadili, že nad priemer sa Paradise murdered nemá šancu dostať. 53% ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Korejská variácia na notoricky známy román Agathy Christie "Desať malých černoškov" - len vo filme máme na ostrove odrezanom od sveta 17 ľudí, ktorí postupne jeden po druhom začnú za "záhadných" okolností umierať. Hlavne v prvej polovici dobre budovaná štúdia (v rámci žánru samozrejme) charakterov. Úhadnutím pointy niekde v polovici však spätne pre mňa druhá časť pôsobila naťahovane a hlavne "doslovne-vysvetľujúcim" záverom aj zbytočne popisne. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama