Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o pocitoch medzi vykúpením a odpustením, ktorý Jeanne Waltz s precíznosťou koncentruje okolo emocionálneho vývoja dvoch hlavných postáv. Pri nevydarenom pokuse o sebevraždu v odľahlom kúte lesa zraní mladá ošetrovateľka dospievajúceho chlapca. Spanikári a s pocitom viny sa chce priznať. Ale nikto ju vlastne nevidel, tak to napokon zbabelo vzdáva. Chlapca hospitalizujú práve v nemocnici, v ktorej pracuje a je nútená starať sa o neho, bez toho, aby dala na sebe niečo znať. Postupne zisťuje, že sa vlastne na seba veľmi podobajú: obaja sú veľmi hrdí a v istom zmysle rovnako agresívni. Chlapec, ktorý je jej obeťou i záchrancom, si však postupne uvedomuje, že tá ktorá sa o neho stará, je tou, ktorá ho zranila... Znekľudňujúci portrét, ktorý sa vyhýba zbytočnej psychologizácii či moralizovaniu, a snaží sa skôr o neutrálny pohľad, strohým štýlom zachytáva hrdinov neschopných lásky k sebe, k životu, ani k iným. (Kokaina)

(viac)

Recenzie (4)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Výstřel vypráví o zdravotní sestřičce, která se jednoho dne rozhodne skoncovat se svým životem. V lese si klekne, zamíří svou zbraň na hlavu a v tom ji vyruší dva chlapci, co se pošťuchují nedaleko. Ona vystartuje a jednoho postřelí. Po útěku a výčitkách se vrací do práce, aby zjistila, že se bude starat o tohohle chlapce a dívat se tak do očí své oběti. Postupně se sbližuje s tímto agresivním chlapcem, který netuší, kdo se o něj stará a poznává postupně i jeho rodinu. Isild Le Besco hraje úžasně a její sestřička má v sobě něco tajemného, kvůli čemu se na ní hezky divá a nenudí. Další hlavní postava chlapce je přesvědčivá a režisérka Jeane Waitz natočila vlastní scénář nejlépe jak mohla. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Isild Le Besco si zahrála další výstřední mladou ženu, která silově souloží s muži s z popudu postřelí mladíka. Celý film je francouzsky výstřední, ale poutavý právě díky jejímu nespoutanému projevu. ()

Reklama

Reklama