Reklama

Reklama

Bryan Mills (Liam Neeson) nepatrí k otcom, ktorí by boli prísni, ale rozhodne patrí k zástancom hesla, že opatrnosti nie je nikdy dosť. Preto nie je veľmi nadšený z toho, že jeho dcéra Kim (Maggie Grace) odchádza s kamarátkou na pár týždňov do Paríža. Bryan je najskôr proti, ale Kim vie čo na otca platí. Takže jej to nakoniec dovolí s podmienkou, že sa bude pravidelne hlásiť. Pri jednom rutinnom hlásení Kim vidí ako jej kamarátku unáša banda obchodníkov s bielym mäsom a tesne pred tým než unesú aj ju, stihne celú situáciu vysvetliť otcovi, s ktorým práve telefonuje. Bryan však nie je len tak obyčajný otec, je to bývalý špión, ktorý je zvyknutý ísť si tvrdo za svojim a dostať to, čo chce. A svoju dcéru chce späť viac než čokoľvek iné. Púšťa sa po jej stopách odľahlými uličkami Paríža a postupne uťahuje únoscom pomyselnú slučku okolo krku. Posledná vec, na ktorú únoscovia pomyslia než naposledy vydýchnu bude, že asi tentoraz urobili chybu. Veľkú chybu... (TV Markíza)

(viac)

Diskusia

PRIDAŤ PRÍSPEVOK

Uživateľ mavin zmazal svoj príspevok.

JackBurda

JackBurda (hodnotenie, recenzie)

Velmi dobrý akční thriller, ale v porovnání s Bournem bohužel prohrává. Ten měl lepší atmosféru, ale tady jsou přehlednější souboje. Bohužel jen 4*, ale uvidíme, jestli bude trojka dobrá.

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnotenie, recenzie)

pamätám si že ked to bolo v kinách, tak tomu v časáku Premiere dali len 2 hviezdičky, a následne ked to vyšlo na DVD, tak tomu dali rovné 4 hviezdy a titulovali tento film ako "nejlepší akčňák roku 2008" :) každopádne je to skvelý film

lupuscanis

lupuscanis (hodnotenie, recenzie)

Sice se  stím ten magor nesere, ale ty naprosto ubohý a zbytečný(!) stroboskopický efekly (pár-minutová pasáž od cca 45 minuty) si moh' klidně nechat na nějakou zkurvenou diskotéku.

 (hodnotenie, recenzie)

Očekával jsem jiný film, když si autor vybral téma obchodu s bílým masem, ne tuhle pohádku o hloupých albánských mafiánech, o vládních výběrčích výpalného a o paranoidním nesmrtelném otci - agentovi s jasnovideckým darem , který rozjel „one man“ akci vyhlazení Arabů v Paříži. Škoda

Jakkob

Jakkob (hodnotenie, recenzie)

Vždyť je to ve finále docela jedno, jakej poster tam zrovna je, ne.. ?

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnotenie, recenzie)

JOKERHAHAH: Ano, v americkych kinach to bolo prestrihane do PG-13, ale vo zvysku sveta to bezalo ako R.

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

Flipnic: Na CSFD ani jedna jediná diskusia nie je zmysluplná,na to sú iné fóra.

Flipnic

Flipnic (hodnotenie, recenzie)

JUWA: Divím se, že Tě to baví do té "diskuse" vkládat tolik energie a písmen ... Když je to stejně k ničemu. Radši se věnuj něčemu smysluplnýmu ... ;-))

Jakkob

Jakkob (hodnotenie, recenzie)

JUWA: Yop, jednu chvíli toho byly plné filmové weby. Já s tím tvrzením nemám problém, jiní tomu nevěří, ale to je už každého věc...

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

Jakkob: tak ak toto je pravda,tak som prekvapený.Cameron z filmu,ktorý mal ambície byť solídnou popcornovou zábavou,urobil kult,ktorý nechýba v žiadnom rebríčku naj filmov.Terminátor pojal ako svoje životné dielo,pamiatka,ktorá po ňom zostane. A tomuto istému človeku sa páčilo TS ? Spadla mi sánka.

Jakkob

Jakkob (hodnotenie, recenzie)

JUWA: Netuším zda se chtěl Cameron k tématice vrátit sám osobně, ale min. mu přišlo, že tématika nabízí ještě mnoho obsahu, který by se dal zužitkovat do celovečerňáku a tak ponechal vrátka otevřená. Ostatně mám dojem že se říká, že to byl právě Cameron kdo odkejvnul scénář k T3. Dokonce i s TS byl sám Cameron spokojen. Né že by si z něho sedl na zadek, ale ani mu to nepřišlo nijak špatné, líbilo se mu to...

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

Jakkob: Ešte predsa ma zaujima jedno: Chcel cameron nejako skutočne nadviazať na Terminátora ? pripravoval pokračovanie?  a prečo by chcel,aby zanho niekto pokračoval ? aky by to prenho malo zmysel? Niekto iny uskutočni svoju viziu a zhrabne prachy.....načo by to robil?

Jakkob

Jakkob (hodnotenie, recenzie)

JUWA: Myslím že bychom to tu už měli pomalu utnout, sme nějakou chvíli OT. Každopádně Ti neberu co na Tebe jak a proč působí - to je samozřejmě tvá věc, do které Ti já ani nikdo jiný nemá co mluvit. Ale nezapomínej na obecnou stránku věci a tou zůstávají fakta jako ta, že T2 neměl definitivně uzavřený konec, aby na něj mohl eventuelně někdo navázat, nebo že Cameron to právě takhle udělal zcela záměrně a účelně. Opakuji že tvé stanovisko kde a proč pro Tebe T-série končí, popř. co a jak chápeš je tvá věc, ale je to subjektivní dojem a řada fanoušků a diváků ho nemusí sdílet, to je celá věda...

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

Jakkob: Nuž,ohľadom jednotlivých modelov máš iste pravdu,mám v tom chaos .K tomu konci: Myšlienka bola,opakujem :"NIe je osud,len to čo si sami vytvoríme. No Fate" . Aj samotný dej T2 ukazuje,že budúcnosť je možné meniť. Mám na mysli vývoj SKYNET-u z pozostatkov prvého terminátora. Pokial je teda možné meniť budúcnosť,znamená to,že zničením Cyberdyne a vš. terminátorov je tu nádej,že súdny deň nenastane.Sarah argumentuje 29. augustom 1997,ktorý bol iba obyčajným dnom.Bohužiaľ, je tu nádej,že súdny deň predsa len príde, a toho sa chopili v T3....tam si skynet našiel alternatívnu možnosť existencie ako počítačový program vyvinutý už nie v Cyberdyne,ale v US Air Force.pripúšťam,že toto sa možno dá chapať ako otvorený koniec.Môžme meniť budúcnosť,ale nikdy nebudeme mať istotu,že alternatívna budúcnosť nás nepovedie k zničeniu.Lenže aké svetlo to vrhá na T2 ? NO samotná existencia T3 hovorí, že T2 bola v podstate zbytočná,nijako nezapadá do celku.A v podstate ani T1.....ak by príbeh začal priamo od T3,nič by sa nestalo.A to ma štve. Pokial je den zúčtovnia neodvratiteĺný,T1 a T2 strácajú zmysel,asi ako Fast and Furious 2 a 3.....a to ja sakra nemám rád.Pokial chcu natočiť sériu, fajn,ale nech to má naväznosť.

 Ešte ku Cameronovi: Vraviš,že nie je žiadne tajomstvo,že Cameron pomyšlal na zadné dvierka.No ale dôvody môžu byť aj iné.T2 s alternativnym koncom v sebe neskrýva žiadne posolstvo.práve to, je pre mna tým,čo odlišuje T2 od napr. Trasformers.Sarah hovorí akoby ústami celého  ľudstva,vraví:"Ak stroj dokáže porozumieť ludským pocitom,možno to dokážeme aj my ľudia" T2 aj napriek tomu,že je strašne militaristická,rozhodne je protivojnovým filmom. Ak by T2 mala ten aletrnatívny koniec ,tak by to znamenalo asi : Sudny den sme odvratili,ale nič sa nezmenilo,stale sme my ludia horši ako psy a raz sa aj tak zničíme. A to by degradovalo kultový status Terminátora na uroven Trasformers,kde ide podstate o to isté: Roboty sa medzi sebou mlátia hlava nehlava. Cameron  nie je režisérom,ktorý točí podla scenára,ktporý mu napíše niekto iny bez toho,aby mu rozumel,napokon scenár vymyslel od A do Z a preto to nechcel pokaziť a dal tam ten koniec,ktorý tam je.  Summa summarum,pripuštam,že koniec sa da chapať ako otvoreny,ale nie z dôvodu pokračovania.

Jakkob

Jakkob (hodnotenie, recenzie)

JUWA: Co já vím, tak není žádné tajemství že kdyby chtěl Cameron sérii nadobro ukončit, dal by na závěr T2 onen alternativní konec a pak by to byl skutečně velký THE END. ALE Cameron si přeci jen chtěl nechat vrátka otevřená, ať už pro sebe či někoho jiného a tak dal ten "nejistý" konec. Žádná velká věda ani tajemství to není, tohle je poměrně známá věc. Samotnej alternativní konec a vše co v něm je řečeno je pouze a jen bonus, nic víc - s filmem ani s událostmi v sérii nemá nic společného, protože co v něm bylo ukázáno se vlastně ani nestalo a v ději jako takovém pokračoval film T3. A nakonec Tě ještě trošku poopravím ohledně terminátora samotného - není to T801, ale T-800 (v trojce T-850), model 101 (tvář Arnolda). A s tím že uměl chápat lidské pocity taky moc nesouhlasím, ale rozvádět to tu nebudu... Jak potom chápeš závěr coby T2 je tvá věc, ale Cameron to tak zcela určitě nezamýšlel...

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

Jakkob: Sarah na konci hovorí že v deň,kedy mali spadnúť bomby,sa nestalo vôbec nič. Nadviazať na to jednou vetou :"Deň zúčtovania je neodvratiteľný", sa mi zdá trochu hlúpe.Tiež hovorí o nádeji ludstva,ktoré konfrontuje s T801,ktorý dokázal chápať ľudské pocity. Tu nie je treba veľa špekulovať,T2 nie je Stalker, jasné cítiť,že Cameron mal na mysli koniec série raz a navždy. Alebo vari už neplatí: Osud je len ten,ktorý so sami vytvoríme ? To bola myšlienka filmu,nie "Osud nezmeníš,márna je ľudská snaha" A z tohto dôvodu chápem T2 ako definitívny koniec.

Jakkob

Jakkob (hodnotenie, recenzie)

JUWA: Opakuji že kdyby chtěl Cameron definitivně T-sérii uzavřít, práskl by na konec ten alternativní konec se starou Sarah a Johnem, co si hraje s dětskem na hřišti a nebylo by co řešit. Cameron záměrně dal na závěr konec který tam je k mání, právě kvůli tomu co sem už psal - nechal si pro sebe či pro někoho jiho vrátka otevřená pro případné pokračování. Pokud vím, Sarah na závěr T2 mluví o nejisté budoucnosti a o tom, že doufá že bude jiná, nebo tak něco, ale zcela určitě neřiká nic o tom, jak si je na 100% jistá že budoucnost je jiná a že válka nebude...

Súvisiace novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (viac)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (viac)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (viac)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (viac)

Reklama

Reklama