Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hanblivý geniálny študent prestížnej M.I.T. Ben Campbell (Jim Sturgess) prekvapivo nájde odpoveď na svoje problémy s financovaním štúdia v hazardných hrách – ponúknu mu totiž členstvo v skupine najnadanejších študentov, ktorí každý víkend odchádzajú pod falošnou identitou do Las Vegas, kde využívajú svoje výnimočné schopnosti na to, aby v kartách získali nemalé peniaze. Ich potenciál objavil svojrázny profesor matematiky a génius v odbore štatistiky Micky Rosa (Kevin Spacey), a spoločnými silami vymysleli spôsob, ako herný systém pokoriť. Zásluhou toho, že sa naučili počítať karty a osvojili si komplikovaný systém tajných signálov, sú schopní vyhrávať v kasínach rozprávkové čiastky. Ben, ktorý podľahne vidine peňazí, životnému štýlu v Las Vegas a bystrej a príťažlivej členke svojho tímu Jill Taylorovej (Kate Bosworth), stále viac a viac riskuje. Hoci počítanie kariet nie je nezákonné, v hre ide priveľa – a zakrátko už nejde len o to orientovať sa v kartách, ale tiež o nutnosť nenechať sa pristihnúť Coleom Williamsom (Laurence Fishburne), hrozivým šéfom ochranky jedného z kasín... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (640)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Prvoplánový a klišéovitý scenár zaujme a prekvapí len v pár minútach od úvodných titulkov a pár minút pred tými záverečnými. A to je vo filme, ktorý sa točí na slušnej a cool diváckej zábave žalostne málo. Pod nátlakom záverečných zvratov som zostal chladný a nedokázal som len tak mávnuť nad predvídavosťou počas takmer celého deja. A je fuk, či máte za sebou mat-fyzácku univerzitu, alebo sa doma trápite nad malou násobilkou. Tento film si treba užiť a nechať sa (na pár minút sa to podarilo) uniesť vymazlenosťou tejto partie mozgových šialencov. Tento film je totiž o zábave, o zaujímavých a nedosiahnuteľných možnostiach a o originálnom (životne pravdivom) nápade. 70%. ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Blackjacku zrovna neholduji, osobně si mnohem víc užívám „pokerové“ filmy, ale Oko bere jsem si vychutnával všemi jednadvaceti! Schéma je sice okoukané, kolikrát jsme už viděli příběh chytrého losera s loserskýma kamarádama, kterej se nečekaně dostane do divokého světa na vysoké noze, užívá si a kašle na skutečné hodnoty, jako jsou jeho loserští kamoši a jejich robotické autíčko, aby následně morálně prozřel. Ale o to tu nejde, jde o tu skvělou atmosféru blikající Las Vegas, kasín, hazardních hráčů a v neposlední řadě rychlých počtů. Scény od hracího stolu jsou vynikající, stejně jako sympatický Sturges a našlapaný písničkový soundtrack. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všetky recenzie používateľa

Napětí, zápletka. ( Na vysoké úrovni ) Vynikající. Zas jeden povedený karetní film. Pět studentů, jeden skvělý plán a Las Vegas na lopatkách. „Kdo by se nechtěl vydat do Vegas a přijít si na spoustu peněz, ne proto, že měl štěstí, ale proto, že vymyslel neprůstřelný plán?“ ptá se Kevin Spacey, když popisuje kouzlo příběhu filmu 21. Spacey prohlašuje, že i když příběh působí jako pohádka, inspiroval se skutečným příběhem skupiny studentů M.I.T., který se odehrál v devadesátých letech. „Moc se mi líbil ten kontrast mezi tím, jak žijí v Bostonu - kde jsou za šprty - a ve Vegas, kde jsou kýmkoliv, kým chtějí být.“ ( Hodnocení: 8/10 ) ()

JANARYBA 

všetky recenzie používateľa

Výborný, chytrý film, Jim Sturgess věrohodně ztvárnil přerod chudého slušńáka na sebevědomého bohatého floutka. Radši jsem jednu hvězdičku přidala, když ostatním to připadá jako průměr - mě se to jeví jako výrazný žánrový nadprůměr a na rozdíl od většiny filmů se něco dozvíme z prostředí, do kterého bychom se asi těžko ve skutečnosti podívali. ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Nevidieť nedávno nefilm "Gambler" tak by som pokus K. Spaceyho oživiť obohranú karetnú mašinériu považoval za menej než priemerný. Takto keď mám možnosť porovnania, prvú menovanú špatnosť opätovne hádžem do koša a po nenútenom zabudnutí na niektoré viditeľné kixy pasujem túto počítaciu partiu na pekný priemer, ktorý nevytočí, skôr zľahka spríjemní voľnú chvíľu. Ponechať nápad, strihnúť to na formát 90 min. a bola by spokojnosť ešte väčšia. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (21)

  • V roce 1997 závratná jízda Blackjack Teamu skončila. Jeden z členů prodal seznam parťáků kasinu za pouhých 25 tisíc dolarů. (Lenarek)
  • Scenáristé byli překvapeni, když jim producenti řekli, že film bude financovat společnost MGM Studios, ačkoli všechna kasina "MGM" (včetně kasina, které používá skutečný MIT Blackjack Team) patří společnosti MGM Resorts International, která se společností MGM Studios již nemá nic společného. Kasina (včetně MGM Resorts) považovala film za lákadlo, které přitáhne pozornost lidí, kteří ho uvidí a budou motivování k tomu, aby si jeli zahrát do Vegas. (Lenarek)
  • Film je založen na skutečném příběhu party několika studentů, kteří vynikali v matematických počtech a obrali kasina v Las Vegas o obrovské sumy. Ačkoliv reálnou partu tvořili Asiaté, ve filmu je hrají běloši. Ve skutečnosti jejich barva pleti hrála velkou roli. Asiaté připadali obsluze kasin "jeden jako druhý", navíc měli pověst notorických a nepříliš úspěšných gamblerů. (duklak2)

Reklama

Reklama