Reklama

Reklama

Svety sa zrazia, keď Barry využije svoje superschopnosti na cestovanie späť v čase, aby zmenil udalosti z minulosti. Keď však jeho pokus o záchranu svojej rodiny neúmyselne zmení budúcnosť, Barry uviazne v realite, do ktorej sa vrátil generál Zod, hrozí zničenie sveta a nie sú tu žiadni superhrdinovia, na ktorých by sa mohol obrátiť. Barryho nádejou je veľmi odlišný Batman, ktorý je už na dôchodku, a uväznený Kryptoňan, aj keď nie ten, ktorého hľadá. Aby zachránil svet, v ktorom sa nachádza, a vrátil sa do budúcnosti, ktorú pozná, Barryho jedinou nádejou je pretekať o život. Bude však prinesenie najvyššej obete stačiť na resetovanie vesmíru? (Continental film)

(viac)

Zaujímavosti (47)

  • Tom Cruise bol jedným z prvých ľudí, ktorí videli film, keďže mu bola zaslaná jedna kópia mesiace pred uvedením v kinách. Premietal ho vo svojom dome v Beverly Hills a tak sa mu páčil, že hneď zavolal režisérovi Andymu Muschiettimu, aby mu zablahoželal. (Arsenal83)
  • Nápis na väzenskej uniforme Supergirl (Sasha Calle) znie „Samaya Opasnaya“, čo v ruštine znamená „Najnebezpečnejšia“. (Arsenal83)
  • Hlavná budova ruskej väznice sa nápadne podobá na pamätník Buzludža v Bulharsku, čo je teraz pamätník z komunistických čias Bulharska. (Arsenal83)
  • Keď sa nedokončený zostrih tohto filmu v roku 2022 ukázal testovaciemu publiku, údajne získal jedny z najvyšších hodnotení v testovacej projekcii akéhokoľvek filmu Warner Bros. od Temného rytiera (2008). Warner Bros. boli s touto reakciou tak spokojní, že takmer okamžite potvrdili dátum vydania. (Arsenal83)
  • Michael Keaton mal v čase uvedenia tohto filmu 71 rokov, čím sa stal najstarším hercom, ktorý hral Batmana v akčnom filme alebo televíznom seriáli. (Arsenal83)
  • Film obsahuje dve dodatočné scénky. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v štúdiách Londýn, Stamford, Waltham Cross a Warner Bros. v Leavesdene (Anglicko, Veľká Británia), ako aj v Edinburghu a Glasgowe (Škótsko, Veľká Británia). (Arsenal83)
  • Po tom, čo 15. októbra 2014 oznámili meno predstaviteľa pre hlavnú rolu, to vyvolalo medzi fanúšikmi predlohy vlnu nevôle. Naopak fanúšikovia herca Millera Ezru, vyjadrili mediálnu podporu prostredníctvom "hashtagu" (#supportezramiller). Miller sa zároveň týmto obsadením stal najmladším hercom, ktorý kedy získal výraznejšiu rolu vo filmoch od DC comics. (LuiCJ)
  • Snímek způsobil studiu ztrátu ve výši 200 milionů amerických dolarů. S rozpočtem 220 milionů film v kinech utržil pouze 271 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Všechny scény, kde se na scéně objeví oba dva Barry Allenové, byly natočeny pomocí Ezry Millera a Eda Wadea. Všechny tyto scény následně Ezra Miller předělal pomocí 140 kamer, aby byly zachyceny všechny pohyby Ezry. (VojtechAllen)
  • Cílem kostymérů pro Batmana (Michael Keaton) bylo zachovat původní oblek, jaký používal v prvních dvou filmech od Tima Burtona. Ovšem problém byl v jeho funkčnosti, kdy neumožňoval herci hýbat hlavou do stran ani nahoru a dolu, a proto se musel v kostýmu vždy otáčet celým tělem. Přišli tak s úpravami, které kostým učinili víc flexibilnější, pohodlnější a celkově použitelnější. Když s tím za Keatonem přišli a pověděli mu o těchto vylepšeních, odmítl s tím, že to tak prostě nemá být. (ScarFace_V8)
  • Během zhroucení multivesmíru, kdy se zobrazí časová osa, můžeme zahlédnout Nicolase Cage jako Supermana. (DJMaroko)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (viac)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (viac)

Reklama

Reklama