Reklama

Reklama

Novomanželia John a Jenny Groganovci sa rozhodnú, že opustia drsné zimy Michiganu a začnú nový život na slnečnej Floride. A aby tých zmien nebolo málo, zabezpečia si rozkošného šesťkilového labradora Marleyho, ktorý sa počas niekoľkých týždňov zmení na päťdesiatkilový parný stroj, plný neskrotnej energie. Začína sa 13 rokov rodinného života so psom, života, ktorý väčšinou pripomína spolužitie s nevypočítateľným uragánom.  John a Jenny sledujú, ako Marley slintá po čerstvo namaľovaných stenách, trhá všetko na kúsky, žerie vankúše aj kvety, pije vodu zo záchoda a naháňa poštára. Marley na oplátku zase sleduje život svojich pánov, ich úspechy aj prehry, zmenu práce a pomáha im svojím živelným spôsobom prekonávať všetky nástrahy spojené s rozrastajúcou sa rodinou. Zo všetkého najviac im však pripomína, že život nie sú len starosti, ale predovšetkým veľká zábava. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (1 039)

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Takhle emotivní film o vztahu člověka ke zvířeti tu dle mého názoru ještě nebyl. Marley a já skvěle vystihuje veškeré radosti i starosti života se psem. Nejprve je Marley malinké roztomilé stěňátko, kterému Jenn dovolí snad úplně všechno. Owen lituje, že si ho vůbec pořizovali. S postupem času Marley roste a hlavní představitelé začínají řešit starosti ohledně hlídání a výchovy psa. Přijdou děti a Jennifer roli matky, manželky a chovatelky k tomu vůbec nezvládá. Owen má naopak pocit, že Marley je jeho jedinou oporou. Děti rostou, přichází stěhování, rodinná pohoda a z Marleyho je starý pes. Jednou to přijít musí..ztrátu pejska nese celá rodina. Napadlo tenkrát mladý pár, jak těžké bude se s Marleym loučit?...Oceňuji, že se film nedostal na laciný příběh o tom, jak pes působí jednu spoušť za druhou a nakonec je mu to odpuštěno. Naopak přesně vystihuje jeden psí, krásný život. PĚKNÉ. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Čistokrvný Hollywoood. Tak, ako ho milujeme, a zároveň nenávidíme. Uvedomujeme si, že to na nás používa staré otrepané triky... a aj tak nakoniec bezmocne podľahneme. Záver je brutálna žmýkačka na slzy, bránil som sa zo všetkých síl, ale nakoniec sa hrádza pretrhla a hečal som v kuse asi 20 minút. A to ani nie som veľmi "psí typ". No a Owen a Jennifer by mali niekomu bozkávať ruky aj nohy za tieto postavy. Nemá to ani zďaleka oscarové parametre, pretože oni nie sú a nikdy nebudú oscaroví herci, ale tento film maximálne vyťažil všetko, čo v nich je. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Podla traileru som ocakaval blaznivu rodinnu komediu o psovi, ktory postavi zivot manzelov Groganovcov hore nohami, ale pritom tam bolo len par komickych a trosku i nudnych scen a ku koncu filmu by sa mohlo zdat, ze sa reziser pokusal tlacit na divakove city, cim ale nechcem povedat, ze by nestalo za to si tento film pozriet. Je to lahka rodinna komedia, od ktorej netreba vela ocakavat a mozno si tento film aj oblubite, ak doma chovate Labradora alebo nejakeho ineho psika :-) Mozno po dalsom pozreti prehodnotim svoje hodnotenie na 4 hviezdicky... 25.03.2009 _______ A presne tak sa aj stalo, film som si zreprizoval a navysil som hodnotenie i na stvrtu hviezdicku. Aj ked som toho psa neznasal za to, co vsetko znicil, na konci filmu snad musel Marleyho milovat kazdy milovnik psov :-) Mimochodom spoznali ste Kathleen Turner ako cvicitelku psov v galerii na druhej fotke odspodu, ktoru som iba nedavno videl v ciernej komedii VOJNA ROSEOVCOV (1989). Ja som ju nespoznal a musela ma na to upozornit Madison, aby som si ju vsimol, no totalne sa zmenila na nepoznanie. ________ Owen Wilson - (John Grogan) +++ Jennifer Aniston - (Jennifer Grogan) +++ Eric Dane - (Sebastian) +++ Kathleen Turner - (Pani Konrblutová) +++ Alan Arkin - (Arnie Klein) +++ Hudba: Theodore Shapiro +++ (Videl v kine 24.03.2009 a v reprize 21.07.2011) +++ ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Klasika z toho nekouká, ale pejskaři a citově labilní spoluobčané probrečí dobrý pakl kapesníků. I já uronil v citově vyděračském záběru slzičku (zabrat ty hluboké černé studánky byl fakt podraz), ale filmu by slušelo sestříhání o dobrých 20 minut, zmenšení počtu hluchých komediálních výstupů typu "pes běží, něco padá, běží Wilson a Aniston" a větší důraz na dramatickou rovinu. Témata manželské krize a dalších zákoutí normálního života mě bavily mnohem víc, než když se tvůrci snažili o další tuctovku s ťuťu čoklíkem na plakátu. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Naprosto brilantní příběh o dvou lidech, co si pořídí milého pejska, aby následně zjistili, že život s ním nebude tak úplně jednoduchý. Časem se z něj stane neoddělitelná část rodiny a vy až do famózního konce budete sledovat celý ten neuvěřitelný sled psích karambolů. Marley je naprosto kouzelný pes, Jeniffer je kost, 0wen je fajn. Tenhle film prostě nemá chybu...100% ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (20)

  • Marleyho hrálo celkem 22 psů. Nejmladšímu bylo teprve 6 měsíců, nejstaršímu 14 let. (Dines)
  • Rasa "labradudl", o které se ve filmu mluví, není žádný vtip, ale skutečně velmi rozšířený typ křížence. Kombinací vlastností labradora a pudla vznikne jedinec s vynikajícími předpoklady být asistenčním psem. (c.tucker)
  • Pláž, kde probíhalo filmování, získala po uvedení filmu přezdívku "Dog Beach". Jedná se o lokalitu  v Briny Breezes. (Elisebah)

Súvisiace novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (viac)

Reklama

Reklama