Reklama

Reklama

Útek zo Sibíri

  • Česko Útěk ze Sibiře (viac)
Trailer

Útek bol iba začiatok. Jeden z najsilnejších skutočných príbehov o ľudskej vôli a túžbe po slobode bol nakrútený podľa knihy Slawomira Rawicza a popisuje útek skupinky väzňov z ruského gulagu v roku 1940. Utečenci sa vymania z neľútostnej sibírskej zimy, prejdú oblasťou jazera Bajkal a prekročia Transsibírsku magistrálu. Pred sebou však majú omnoho krutejšie skúšky ľudskej odolnosti a vôle – púšť Gobi, prechod cez Himaláje a Tibet. Zachránia sa až v Indii na americkej vojenskej misii po 6.500 kilometroch strastiplného putovania.
V roku 1940 utečie medzinárodná skupina väzňov z ruského gulagu a putuje okolo jazera Bajkal do Mogolska, púšťou Gobi cez Himaláje do Tibetu, aby sa napokon ocitla na slobode v Indii. V sedemčlennej skupine sú traja Poliaci, Juhoslovan, Američan a Rus, ktorý z lágra utiekol kvôli dlhom. Utečenci sa vymania zo zovretia neľútostnej sibírskej zimy, prejdú oblasťou Bajkalského jazera a prekročia Transsibírsku magistrálu. Čoskoro zomrie poľský mladík a pridá sa k nim mladučká Poľka Irena. Vodcom utečencov je poľský dôstojník Janusz, ktorý sa zbližuje so starším Američanom, inžinierom Smithom. Utečencov čakajú ďalšie kruté skúšky ľudskej odolnosti a vôle, púšť Gobi, prechod cez Himálaje a Tibet. Zachránia sa, až keď zdolajú celkovo šesť a pol tisíc kilometrov a ocitnú sa na americkej vojenskej misii v Indii. Pre Poliaka Janusza sa však jeho "cesta späť domov" skončí až oveľa neskôr - po páde režimov vo Východnej Európe v roku 1989. (TV JOJ)

(viac)

Hrajú

Súvisiace novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (viac)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (viac)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (viac)

Weir vypátral své uprchlíky

Weir vypátral své uprchlíky

10.01.2009

O projektu Petra Weira The Way Back už z našich novinek víte, že půjde o drama inspirované memoáry Poláka Slavomira Rawicze, který v roce 1942 uprchl z mrazivého sibirského gulagu a s několika… (viac)

Reklama

Reklama