Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alexej Balabanov nakrútil politicko-kritickú snímku mapujúcu svojské ruské podsvetie v polovici 90. rokov 20. storočia. Film sa odohráva v Moskve počas jesenného obdobia. Kat, tak ako volajú miestneho koronera, zajal muža, od ktorého chce dostať potrebné informácie. Medzitým do márnice prichádza policajt s dvoma parťákmi. Akcia skončí bilanciou 4 mŕtvi, pričom ostane len policajt. Hlavnými predstaviteľmi filmu sú Simon a Sergej, pracujúci pre Sergeja Michaliča. Ich prvou úlohou je zájsť za Doktorom a "ponúknuť" mu ochranu. Lenže situácia sa nevyvíja tak ako si predstavovali. Nastanú komplikácie, ktoré bude potrebné vyriešiť... (Frontman)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (18)

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Se svým dalším filmem, u mě Balabanov zabodoval opravdu na celé čáře. Možná trošku satira, proložená jednoduchým příběhem, spousta krve, akce a černého humoru, to bylo přesně to, co se mi již delší dobu nedostávalo. Žmurki mi nabídly všeho dostatek a já jsem víc, než, spokojen i přes drobné zaškobrtnutí na konci. ()

Ollie235 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejvtipnějších krimi filmů, co jsem za poslední dobu viděl. Je třeba hodit za hlavu fakt, že se takřka všechny postavy chovají jako blbci, ale zábavných situací a dialogů je tolik, že to vůbec nevadí. Dokonce mi nečekaně sedl Michalkov v roli mafiánského bose a vytknout tak nemůžu téměř nic. Jedině konec mě poměrně zklamal, ale jinak mohu Жмурки jenom doporučit. ()

Reklama

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Skvelá komédia Alexeja Balbanova s výborným hereckým obsadením v ktorom dominuje Dmitrij Duzev, sklamal ma len Alexej Panin ktorého rolu Sergeja by som preobsadil Suchorukovom. Na škodu v CS majú ruské komédie malo priaznivcov. Asi treba poznať ruskú mentalitu, raz to tam zažiť a asi aj ovládať Ruštinu. Neviem si predstaviť dabovanie napr. Duzeva- originál je len jeden. ()

bakeero 

všetky recenzie používateľa

Vincent a Jules na ruský způsob. Vzhledem k tomu, že ruské prostředí je nám - ať už chceme nebo nechceme - bližší, než to americké, tak vše působí daleko uvěřitelněji. A černý humor mi taky sednul. Závěrečný dovětek je sice možná už příliš polopatický, ale v souvislosti s nedávno viděným dokumentem http://www.csfd.cz/film/288082-vor-v-zakone-vladce-podsveti/ se mi nakonec zdá zcela na místě. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Fungovanie mafiánskych hrdlorezov v polovici 90. rokov 20. storočia v postkomunistických džamahírijách. Ruské reálie s nižšou hodnotou ľudského života než v euroatlantickej zóne, tupé tváre vykonávačov zločineckej mäsiariny a humor v príbehu, z ktorého ostáva nevoľno. Zdanlivo polopatistický záver totiž presne ilustruje dnešný stav nielen v bývalom Sovietskom zväze. Na potvrdenie tézy citát: "Podľa Krajčiho (vtedajší minister vnútra Slovenska) prenikaniu organizovaného zločinu do mocenských a politických štruktúr štátu nemožno zamedziť. Mafiáni vraj svojím vplyvom a zhromažďovaním kapitálu prenikajú do všetkých štruktúr. "To je jav, ktorý je všade rovnaký," tvrdí Krajči. (SME 1997) ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (6)

  • Většina herců byla vybrána bez jakýchkoliv zkoušek. (Dlee)
  • Během natáčení bylo spotřebováno 50 litrů falešné krve. (Dlee)
  • Na MKF ve Finsku byl film představen pod názvem Блеф мертвеца, v amerických videopůjčovách zase jako Блеф слепца (Dlee)

Reklama

Reklama