Reklama

Reklama

Uherská šlechtična Erzebet Bathory je bohatá, obdivovaná… a obávaná. Její krása je údajně draze vykoupena krví nesčetných nevinných obětí, v níž se koupe, aby si uchovala svěžest mládí! Kam až je ochotna zajít pro lásku a kde leží hranice mezi pravdou a mýtem? (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (97)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Juraj, ty kokot, čo si to spravil?! Akási francúzská flundra nakrútila takú istú kokotinu za polovicu. A ja krava dva roky fajčím sponzorov, aby som ti zaplatila vraj že film tvojho života. Pche! A to si vravel, že keď tam dostanem Franka Nera, všeci padnů na riť. Vieš si vobec predstaviť, čo ten pervezný starec chcel? No a to som počula, že ta Delphyová si tam vopchala Wiliama Hurta a to vraj ani nemusela otvorit papulu! Keby si nebol megalomanský kokot, som v hlavnej úlohe, nakrútiš to tiež za polovicu a teraz by zme mali 150 mega na dochodok!! Takto máme akorát holú riť a viěš čo?? Už ti v živote nebudem produkovať ani hovno, aj keby si na kolenách škemral. A vobec, zajtra odchádzam do Talianska za Frankom. Tento je aspoň vo vate a slúbil mi nakrútiť Borghiu - True Story! ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Možno pôjdem proti prúdu, ale tento mix historickej drámy s kvapkou gotického hororu na mňa zapôsobil. Síce by som si želal, aby z tohto fascinujúceho námetu niekedy niekto vytrieskal poriadny krvák vo veľmi pôsobivom Slovenskom prostredí(čert ber historickú presnosť, ja by som chcel práve tú "urban legend"), ale aj tak je toto spracovanie poctivo nakrútené, zahrané, poetické a emotívne. Julie Delphy je naozaj krásna, mocna, krehká, zmätená a všetko medzi tým, dialógy sú výborné, historické pozadie funguje a dostane sa ku slovu čosi aj z toho mýtu a pôsobivého gotického a hororového vizuálna. Aj keď je to hlavne historický film. A dobrý. ()

Reklama

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Tak nám tvůrci nabídli zase jednu verzi. Hraběnka Báthory byla obyčejná marnivá ženská, nechala se zblbnout mladíčkem, a jelikož si připadala hrozně stará, začala se omývat krví panenskou. K tomu všemu je zbytek děje vyplněn poměrně neslanými nemastnými dialogy, které začnou brzy unavovat. A tak i když se interiéry a celková výprava filmu myslím dost povedla, absence souvilejšího příběhu sráží Čachtickou paní do temných vod podprůměru. Nuda,nuda, šeď, šeď. Díky lokacím a interiérům dávám 50% ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film, který nikterak nevystrkuje růžky z celé řady svých kolegů, jenž se zabývali stejným obsahem. Julie Delpy se sice snažila co nejlépe vykreslit krvavou hraběnku, všechny její starosti i slasti, ale svým výkonem (jak hereckým, tak režisérským) mě nějak zvláště neokouzlila. Místy však dokázala vytvořit docela zajímavou atmosféru a to především na začátku filmu a posléze v mučírně. Ponurá stránka tohoto příběhu je však až moc na můj vkus potlačena do pozadí a převyšuje zde romantika. Chápu že režisérka je ženská, která to chtěla hrát u diváků na city ( dokonce se i několikrát svlékla), ale já přitom několikrát málem usnul. 5/10 ()

BathoryMan 

všetky recenzie používateľa

Premna osobne vo výsledku podstatne lepšie než Jakubiskove spracovanie ale zároveň s dosť zbytočným Love Story motívom,ktorý umna mierne kazí výsledný dojem.Inak ale realistické spracovanie s nádhernými lokáciami(ten Čachtický hrad vyzerá ako by tomu skutočnému v stredoveku z oka vypadol),obstojnými hereckými výkonmi(Delpy podstatne lepšia než Friel)a vlastne je vydieť že aj keď tvorcovia spracovali pre nich neznámu historiu,dali si naozaj záležať.Veď v origináli sa spomínajú napríklad miesta ako Beckov alebo Nováky,takže už aj na tomto príklade je vydieť že tvorcovia sa naozaj snažili! ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (3)

  • Aj napriek tomu, že hrad Čachtice sa nachádza na Slovensku a samotná téma je našincom blízka, sa v tejto francúzsko - nemeckej verzii neobjaví a to ani len v menšej roli herec slovenského pôvodu. (Kristine1)
  • Julie Delpy Čachtickou paní nejen režírovala a zahrála si hlavní roli, ale napsala k filmu i hudbu. (Petulka88)

Reklama

Reklama