Reklama

Reklama

Pôvodná hra na motívy románu Martina Kukučína Mladé letá je lyrickým príbehom lásky dvoch študentov k jednej dievčine, ktorá dáva prednosť istejšej budúcnosti s národne orientovaným evanjelickým kňazom. (RTVS)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Veľmi podarené spracovanie Kukučína, herecky aj televíznym scenárom. Ako napísala Marina, dvaja sokovia v škole a v láske boli ako dvojičky, iba s odlišnou dĺžkou účesu. Kapráliková bola ako Elena krásna, na tú dobu riadne sebavedomá, v podstate s vystupovaním dnešnej ženy, pričom bola dievčaťom zo sedliackeho dvora. Dajme tomu, že novela ju chcela mať ako priekopníčku emancipácie. –––– Nie som ja taký lacný tovar, aby som hneď prvého prijala. Ja mám aj iných plánov, ako čepiec. ()

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Mám rada Kukučinovu literárnu tvorbu, ale aj v nej sa nájdu diela, ktoré som jednoducho nebola schopná dočítať. O to som radšej, že som si jedno z nich, Mladé letá, mohla priblížiť cez tento film. Mimochodom, veľmi milý a očarujúci film. Na to, že ide o produkt STV a to navyše z "nešťastných" 90.rokoch, ktoré podľa mňa patria k tým najhorším čo sa filmovej tvorby na Slovensku týka, som bola naozaj prekvapená, ako ľahko, rýchlo a prirodzene ma tento film oslovil. Naozaj som bola počas celého sledovania - a i po ňom - okúzlená a spokojná, za čo môže zaiste nielen námet, ale i jeho samotné spracovanie a výborné herecké obsadenie (hovorím najmä o Zuzke Kaprálikovej, ktorá akoby bola zrodená pre podobné postavy, ale i o jej dvoch ctiteľov, voči ktorých obsadeniu by som mala len jedinú maličkú námietku - herci sa na seba fyzicky priveľmi podobali ). Už sa neviem dočkať, kedy STV tento milý kúsok opäť raz zaradí do svojho programu... ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčelo se ve skanzenu Martin a v obci Kláštor pod Znievom. (M.B)

Reklama

Reklama