Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzpoury ve vězení Attica v roce 1971 po sobě zanechaly 10 mrtvých strážců a 39 vězňů a zapsaly tak krvavou kapitolu do dějin Ameriky. Toto je pravdivý příběh vězně Shanga, Afroameričana, který měl sloužit jako obětní beránek k utajení spiknutí, které dosahovalo až ke guvernérovi New Yorku Nelsonu Rockefellerovi. O čtyři roky později se s pomocí bílého právníka Ernie Goodmana Shago pustí do obhajoby a prokazování své nevinny... a odhalí šokující pravdu o tragických událostech. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

obyčajný film zo súdneho prostredia, akých tu už bolo, je a bude ešte viac (a niektoré boli, sú a budú určite aj lepšie a zapamätateľnejšie). Alan Alda je už starý, veľmi starý a u mňa si týmto filmom nestratil ani jednu zo sympatií, ktoré si počas svojho plodného obdobia nadobudol ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film mapujúci vzburu väzňov vo väzení Attica. Tentokrát sa príbeh venuje súdnemu procesu s jedným z mnoha väzňov (Chestnut) na ktorých chcel štát hodiť všetkých mŕtvych dozorcov aj keď ich postrieľali policajti pri potlačení vzbury. Našťastie sa obhajoby ujme skúsený a advokát (Alda) vďaka ktorému mu svitne nádej na dokázanie neviny. Informačne to je celkom prínosný film, ale po dramatickej stránke je podaný až príliš tuctovo a sterilne, takže celý ten proces skôr nudí a o osud obvineného sa poriadne nebojíte aj keď Chestnut tu podal celkom dobrý výkon. Skôr sa bojíte o jeho právnika s podlomeným zdravím, či sa dožije konca procesu. Ale Alda je nezmar. Takže celkovo to je priemer na jedno pozretie, ktorý zas a znova ukazuje, že ľudia, ktorý ovládajú systém, neradi priznávajú svoju chybu. CZ dabing ma tentoraz nenadchol. Petr Oliva mi na Aldu nesedí. 5/10. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama