Reklama

Reklama

Ordinácia v ružovej záhrade

(seriál)
Dráma / Romantický / Rodinný
Slovensko, 2007, 50 min

Hrajú:

Zuzana Fialová, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Zdena Studenková, Stanislav Dančiak, František Kovár, Michaela Čobejová, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

„Na svete je málo miest, kde sa rozhoduje o živote a smrti. Ženy ich dôverne poznajú, muži chodia po špičkách“. Seriál Ordinácia v ružovej záhrade odhaľuje trinástu komnatu medicíny, presnejšie gynekologicko – pôrodnícke oddelenie nemocnice nemenovaného slovenského mesta a súkromnú gynekologickú ambulanciu. Tieto prostredia spája nielen spoločné poslanie, ale aj kolegiálne a priateľské vzťahy hlavných hrdinov. Protagonistami nie sú iba lekári a zdravotné sestry, ale aj ich rodinní príslušníci, partneri, priatelia a hlavne pacientky. Protagonisti seriálu kladú dôraz na psychológiu postáv v autentickom súčasnom „živote“. Seriál dáva príležitosť pre zaujímavé herecké výkony a divák má po čase možnosť spoznať slovenských hercov, mediálne známe tváre, ktoré sa z polohy moderátorov a zabávačov vrátia opäť k tomu, čo tak dokonale ovládajú na divadelných doskách.

Seriál Ordinácia v ružovej záhrade zaznamenal obrovský úspech v susednom Česku, kde sa stal dlhodobým seriálom s vysokou sledovanosťou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (197)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nadávať na tento seriál, ktorý rozhodne nie je úplnou scenáristickou prehrou (a oproti latino a americkým telenovelám je to na Emmy) a herci (hlavne stredná a staršia generácia, ale aj Maštaliar, Kostolný a Kanóczka sa snažia) podávajú na televíziu nadštandardné výkony, je rovnako snobské ako nadávať na americké filmy, že sa v nich len strieľa a teenageri pojedajú výkaly. Tron to vystihol: je to papučová kultúra. A v rámci nej je to štandardná kvalita. Nesledujem pravidelne, ale keď tu a tam niečo zachytím, nikdy nemám pocit nepatričnosti či trápnosti. A v mojom okolí to sledujú všetky ženy a nevedia si to vynachváliť. Každému, čo jeho jest. Ja mám Deadwood, frajerka a sestra Ordináciu. ;-) ()

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Aspoň že je od koho preberať rozbehnuté série a natočiť ich rovnako tupo, nezáživne, dal som tomu šancu a zabil som pri tom tých pár minút a presvedčili mňa naplno že točiť fakt my Slováci v dnešnej dobe absolútne nevieme. Nehorázna hamba! ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: Markiza // To isté ako som písal pri paneláku, no teraz s jednou výnimkou a ňou je môj bratranec Marko Igonda a kvôli nemu dávam 1*. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Človek je od prírody sebec. Vždy hľadá riešenie, ktoré by najviac vyhovovalo jemu.“ Kultivovaný, príjemne starosvetsky nakrútený a sympaticky konzervatívne napísaný melodramatický seriál, ktorý má jedno obrovské plus a tým je smršť najlepších slovenských žijúcich hercov, od veteránskej generácie (Furková, Kroner, Kovár, Studenková, Vajda, Kramár, Kronerová) po strednú (Ady Hajdu, Táňa Radeva) po mladšiu (Zuzana Kanóczová, Ľuboš Kostelný, Tomáš Maštalír, Juraj Mokrý, Elena Podzámska, Kika Farkašová, Monika Hilmerová) až po najmladšiu (Nela Pocisková). Za obrovský mínus by som označil mimoriadne priemerné scenáre, ktoré sú plné klišé, jednoduchých riešení a prízemného riešenia problémov (snáď v každej piatej časti sa ON a ONA tajne stretávajú, o ich láske nikto nevie a zrazu NEČAKANE do miestnosti vstúpi tretia osoba). Našťastie, výborné herecké obsadenie (česť výnimkám, ako sú jedným slovom trápne detské výkony) zachraňuje čo sa dá a celý seriál príjemne vonia uveriteľnou človečinou. Viac v mojom článku na Recenzie.org: http://recenzie.org/serialy/144-ordinacia-v-ruzovej-zahrade-60- ()

sullafelix odpad!

všetky recenzie používateľa

..............projekt , ktorý by stupiditou a logikou dialógov rozhádzal aj Orrorina ba dokonca aj Sahelanthropa a to je už čo povedať ...určený pre vymyté mozgy narkomanov a ogrgeľov a iné podradné živly ........... ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

zuza fialova je praveze dost preafektovana..ostatni sa snazia..nemam rad projekty tohto typu, ale aspon sa nieco u nas vyraba..priatelka sleduje kazdu cast a pochvaluje si, preto ma neprekvapuju dost protichodne nazory v hodnoteniach..pre mna dve hviezdy za to, ze dokazem pri tom presediet aj ked ma to za srdce teda vobec nechyta. ()

klerik odpad!

všetky recenzie používateľa

Strašidelné herecké výkony (hlavne) mladších hercov... No ja sa na to skrátka nemôžem pozerať. Konkurečný PANELÁK je sympaticky postavený na jednotlivých postavách, ale tu sa mi všetci zlievajú dokopy, všetci sú nesympatickí (Maštalír môže dobre hrať, ale jeho "príbeh" je hrozne nudný a Čobejová na mňa pôsobí brutálne odpudzujúco). Ak k tomu prirátame home kameru, odpudzuje ma tam vlastne všetko. Som presvedčený, že "denný seriál" už s princípu nemôže byť dobrý, ale tento nie je ani len pozerateľný. V mojom názore ma utvrdzuje fakt, že tvorcovia MAFSTORY či PROFESIONÁLOV pracujú s omnoho jednoduchšími prostriedkymi a pozerá sa na to dobre aj keby to bolo zlé :-). Myslím, že všedného života je dosť za oknami, nepotrebujem ho vidieť ešte aj v telke... ()

Oktavianus odpad!

všetky recenzie používateľa

měli-li jste za to, že nic horšího než česká Ordinace v růžové zahradě v posledních dvou desetiletích nevzniklo, tak vězte, že ano. Její slovenská verze. ()

Ištván87 odpad!

všetky recenzie používateľa

Viděno pár dílů na Markýze a shledáno o moc horší než úvodní série české ordinace. Na druhou stranu ale stejně špatné jako současná česká ordinace. ()

Reklama

Reklama