Reklama

Reklama

Ordinácia v ružovej záhrade

(seriál)
Dráma / Romantický / Rodinný
Slovensko, 2007, 50 min

Hrajú:

Zuzana Fialová, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Zdena Studenková, Stanislav Dančiak, František Kovár, Michaela Čobejová, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

„Na svete je málo miest, kde sa rozhoduje o živote a smrti. Ženy ich dôverne poznajú, muži chodia po špičkách“. Seriál Ordinácia v ružovej záhrade odhaľuje trinástu komnatu medicíny, presnejšie gynekologicko – pôrodnícke oddelenie nemocnice nemenovaného slovenského mesta a súkromnú gynekologickú ambulanciu. Tieto prostredia spája nielen spoločné poslanie, ale aj kolegiálne a priateľské vzťahy hlavných hrdinov. Protagonistami nie sú iba lekári a zdravotné sestry, ale aj ich rodinní príslušníci, partneri, priatelia a hlavne pacientky. Protagonisti seriálu kladú dôraz na psychológiu postáv v autentickom súčasnom „živote“. Seriál dáva príležitosť pre zaujímavé herecké výkony a divák má po čase možnosť spoznať slovenských hercov, mediálne známe tváre, ktoré sa z polohy moderátorov a zabávačov vrátia opäť k tomu, čo tak dokonale ovládajú na divadelných doskách.

Seriál Ordinácia v ružovej záhrade zaznamenal obrovský úspech v susednom Česku, kde sa stal dlhodobým seriálom s vysokou sledovanosťou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (197)

Makky 

všetky recenzie používateľa

Vzťahy sú donekonečna prepletené a komplikované, ale na večer počas pracovného týždňa sa na Ordináciu dá pozerať. Kvalita našťastie neklesá na dno úplného odpadu. Niektoré diely síce stoja za hovno, niektorým by som dal naopak celkom dobré hodnotenie. Avšak v poslednej dobe ma stupidita niektorých dialógov dosť dožiera. Časom som však Ordináciu úplne prestal pozerať, keďže to už bolo neúnosné. S tým hereckým obsadením to malo na viac. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne mal u mňa dve hviezdičky, ale postupom času sa z toho stal dosť nepozerateľný seriál, plný afektu, trápnosti, nepodarenej snahy vystihnúť aktuálnu realitu a vťahovaním všetkých možných komerčných prvkov. Všetkých dobrých hercov toto veľmi pokazilo a tie dialógy, to už je silná káva. Stal sa z toho seriál ako naši hovoria, kde mal každý s každým niečo a na nemocnicu sa to ani zďaleka nepodobá. Vznikol z toho jeden veľký chaos a dokonca aj mladší herci a herečky, ako Nela Pocisková sa mi v tomto seriály zhnusili a mám dojem, že si infekciu z tohto seriálu zobrali aj do života. Prekvapením bolo, že to, čo často prežívala postava Nely Pociskovej súviselo aktuálne často so mnou, či to už boli maturity, vysoká škola alebo iné situácie a preto som tie situácie vedel aj ľahko zhodnotiť a povedať si, ako sa to podobalo na realitu a jednoducho som sa cítil trápne, lebo to bola skôr predstava tvorcov ako realita. Mám dojem, že sa to postupne uberá smerom komédie a nepodarenej telenovely. Dnes je to pre mňa odpad a psychiatricky prípad, lebo sa z toho stala patologicky chorá, nasilu robená zlátanina na zaplátanie vysielacieho času v jednej slovenskej komerčnej televízii, ale za tie začiatky to zaslúži aspoň trocha uznania. ()

Reklama

Marina111 

všetky recenzie používateľa

O hviezdičku lepšie než Panelák, no stále veľmi sentimentálne, afektované, komerčné, trápne ... A nech už seriálu robí odborného poradcu ktokoľvek, o živote a práci sestier toho veľa nevie ... Ale vypisovať tu všetky odborné chyby, ktorých sa tvorcovia dopustili, to by bol véééééééééééééééééééééééľmi dlhý komentár ... ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

zuza fialova je praveze dost preafektovana..ostatni sa snazia..nemam rad projekty tohto typu, ale aspon sa nieco u nas vyraba..priatelka sleduje kazdu cast a pochvaluje si, preto ma neprekvapuju dost protichodne nazory v hodnoteniach..pre mna dve hviezdy za to, ze dokazem pri tom presediet aj ked ma to za srdce teda vobec nechyta. ()

xaver odpad!

všetky recenzie používateľa

Tolik hereckých osobností, tolik hereckých talentů takhle promrháno. Odpad používám velice zřídka a velice nerad. Tolik intrik, tolik zla a falše zhmotněných do jediné osoby, chtěl bych vidět, zda se tvůrci v životě potkali s tolika zlými lidmi, kolik je jich prezentováno v tomto seriálu. Určitě se mezi lidma najde mnoho "sviňí", ale aby autoři zmotňovali několik obrsviní do jedné osoby, k tomu se snad nemuseli uchalovat. Těch průšvihů v jedné malé nemocnici by stačilo na zavření několik velkých. Přitom o skutečných problémech našich nemocnic se tam moc nedovíme. Autoři viděli chod nemocnice asi z ponorky, a to ještě musela být zakalená voda. ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (8)

  • Scenáristkou seriálu sa stala aj mladá študentka televíznej dramaturgie Zuzana Dzurindová - ide o dcéru expremiéra Mikuláša Dzurindu. (pravo)
  • Jednou z najsledovanejších epizód bola tá, v ktorej sa ako letuška objavila populárna a zároveň škandálmi opradená moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Markízy Marianna Ďurianová. (pravo)
  • Pri natáčaní sa stretli aj bývalí manželia Zdena Studenková a režisér Stanislav Párnický. (pravo)

Reklama

Reklama