Reklama

Reklama

Ordinácia v ružovej záhrade

(seriál)
Dráma / Romantický / Rodinný
Slovensko, 2007, 50 min

Hrajú:

Zuzana Fialová, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Zdena Studenková, Stanislav Dančiak, František Kovár, Michaela Čobejová, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

„Na svete je málo miest, kde sa rozhoduje o živote a smrti. Ženy ich dôverne poznajú, muži chodia po špičkách“. Seriál Ordinácia v ružovej záhrade odhaľuje trinástu komnatu medicíny, presnejšie gynekologicko – pôrodnícke oddelenie nemocnice nemenovaného slovenského mesta a súkromnú gynekologickú ambulanciu. Tieto prostredia spája nielen spoločné poslanie, ale aj kolegiálne a priateľské vzťahy hlavných hrdinov. Protagonistami nie sú iba lekári a zdravotné sestry, ale aj ich rodinní príslušníci, partneri, priatelia a hlavne pacientky. Protagonisti seriálu kladú dôraz na psychológiu postáv v autentickom súčasnom „živote“. Seriál dáva príležitosť pre zaujímavé herecké výkony a divák má po čase možnosť spoznať slovenských hercov, mediálne známe tváre, ktoré sa z polohy moderátorov a zabávačov vrátia opäť k tomu, čo tak dokonale ovládajú na divadelných doskách.

Seriál Ordinácia v ružovej záhrade zaznamenal obrovský úspech v susednom Česku, kde sa stal dlhodobým seriálom s vysokou sledovanosťou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (197)

lenzi 

všetky recenzie používateľa

Nie som fanúšik seriálov - podľa mňa sa jedná o zlodejov času. Tento seriál nepozerám ako celok, ale mal som možnosť vidieť z neho "náhodne" množstvo minút. Je tu celá plejáda dobrých slovenských hercov - dokonca starých klasikov, ktorí podávajú slušné výkony. Preto nechápem tie vyslovené zatracovania (toto sa z ďaleka nedá porovnávať so stupiditou importovanou z Lat. Ameriky) a na vyrovnanie stavu, a tak trocha z trucu dávam až 4 *. ()

wayne_79 

všetky recenzie používateľa

Chvíľkový nával radosti, že konečne môžem niekde vidieť slovenskích hercov vystriedalo rozčarovanie. Jasné, je to telenovela..nemá veľké umelecké ambície...ale varí sa tu už všetko sto krat prevarené. Niekde by to malo mať koniec. Je však jasné, že Markíza nemá veľký talent na domáce seriály, na rozdiel od konkurenčnej Joj, a preto žmýka z tohoto seriálu, čo to dá. ()

Reklama

lilina133 odpad!

všetky recenzie používateľa

Niekedy ma priam udivuje, čo dokážu niektorí ľudia vymyslieť a aj zrealizovať....Prečo sme na SR nemohli radšej kúpiť pôvodný český seriál, ktorý je určite kvalitnejší a pozrelo by si ho s radosťou viac divákov....Ale nie, veď keďže asi nevieme na SR vymyslieť nejaký poridny seriál, "ukradneme" námet a vytvoríme z toho totálny prepadák a brak...na to nemám viac slov... ()

mikhail odpad!

všetky recenzie používateľa

Seriál založený na korporátnej licencii...taký je aj výsledok. Pozrieť si remake naozaj kvalitného filmu, alebo dobrú divadelnú hru s novým obsadením...OK. Ale načo pozerať seriál, ktorý už bol podpriemerný v originále a teraz sa točí jeho stá nacionalizovaná verzia? Toto jednoducho nemôžem prehruznúť a je mi len ľúto tej časti kvalitných hercov (Kronerová, Studenková, Norisová, Furková, Horváth ml., Haverl), ktorí v tomto braku musia hrať (hodnotenie sa netýka ich). ()

klerik odpad!

všetky recenzie používateľa

Strašidelné herecké výkony (hlavne) mladších hercov... No ja sa na to skrátka nemôžem pozerať. Konkurečný PANELÁK je sympaticky postavený na jednotlivých postavách, ale tu sa mi všetci zlievajú dokopy, všetci sú nesympatickí (Maštalír môže dobre hrať, ale jeho "príbeh" je hrozne nudný a Čobejová na mňa pôsobí brutálne odpudzujúco). Ak k tomu prirátame home kameru, odpudzuje ma tam vlastne všetko. Som presvedčený, že "denný seriál" už s princípu nemôže byť dobrý, ale tento nie je ani len pozerateľný. V mojom názore ma utvrdzuje fakt, že tvorcovia MAFSTORY či PROFESIONÁLOV pracujú s omnoho jednoduchšími prostriedkymi a pozerá sa na to dobre aj keby to bolo zlé :-). Myslím, že všedného života je dosť za oknami, nepotrebujem ho vidieť ešte aj v telke... ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (8)

  • Pri natáčaní sa stretli aj bývalí manželia Zdena Studenková a režisér Stanislav Párnický. (pravo)
  • Jednou z najsledovanejších epizód bola tá, v ktorej sa ako letuška objavila populárna a zároveň škandálmi opradená moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Markízy Marianna Ďurianová. (pravo)
  • Scenáristkou seriálu sa stala aj mladá študentka televíznej dramaturgie Zuzana Dzurindová - ide o dcéru expremiéra Mikuláša Dzurindu. (pravo)

Reklama

Reklama