Reklama

Reklama

Cudzinci

(TV film)
všetky plagáty
Československo / Rakúsko, 1992, 52 min

Obsahy(1)

Televízny film o snoch dvoch ľudí, snažiacich sa naplniť predstavu o svojom návrate do bývalej vlasti. Televízny film režiséra Jána Riháka CUDZINCI už pri svojom prvom uvedení vyvolal veľký divácky záujem pre svoju aktuálnu tému osudov  ľudí, ktorí túžia po návrate do vlasti. Hereckým partnerom sugestívnej a dojímavej postavy starca v interpretácii Jozefa Krónera sa stal Juraj Kukura. Po rokoch jeho emigrácie to bola prvá postava, ktorú stvárnil v slovenskom dramatickom umení. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (7)

drackula 

všetky recenzie používateľa

Filmový kabinet PLUS SK: Filmové profesie - 7. Skladateľ filmovej hudby - zo začiatku trochu horšie uchopiteľný film, ale o to údernejší. Herecký koncert Kroner-Kukura nemá zmysel nejako obšírnejšie opisovať. Obaja sú geniálny. 90% ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert, geniálne výkony, dá sa to označiť aj takto. Mne ale takéto myšlienkové cestovanie nepripadalo zaujímavé, možno priveľmi artové a osobné, čo by sa u Kukuru dalo pochopiť. A že by sa kvôli túžbe po vlasti bolo treba správať až takto fatálne, to by dnes asi nenapadlo nikoho. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Mysteriózní příběh dvou slovenských emigrantů - imaginací či autosugescí si představují cestování zpět do vlasti. Vynikající herecké výkony Kronera i Kukury přehluší pochybnosti, jaké může navodit poněkud vykonstruovaná předloha. ()

winstonik 

všetky recenzie používateľa

Jozef Króner chce zomrieť doma, ale cesta späť je nemožná... pocit horší, ako keď vám zbúrajú rodný dom. Veľmi pôsobivý psychologický rozbor smutnej stránky zo života emigrantov, ktorú sme za totality nevnímali nijako tragicky. ()

Reklama

Reklama