Reklama

Reklama

Mladého a úspešného viceprezidenta banky Andyho Dufresnea (Tim Robbins) v roku 1946 odsúdia na doživotie za vraždu svojej manželky a jej milenca. On sám síce tvrdí, že je nevinný, ale nedokáže to na súde preukázať. Dostane sa do väznice Shawshank, kde sú všetci na doživotie. Dočká sa šikanovania, depresií, tvrdej práce, ale postupne sa adaptuje a spriatelí sa s Redom (Morgan Freeman), černošským väzňom, ktorý ako jediný priznáva, že je vinný. Po nejakom čase pomôže Andy jednému dozorcovi vyriešiť problém s daňovým priznaním. A netrvá dlho a stane sa vyhľadávaným daňovým poradcom nielen všetkých dozorcov, ale predovšetkým riaditeľa väznice, pokryteckého a zákerného Nortona (Bob Gunton). S Andyho pomocou rozbehne Norton neuveriteľné finančné machinácie a podnikateľské aktivity, na ktorých fantasticky zarába. Andy sa tak stane prominentným väzňom. Nečakaný obrat nastane vo chvíli, keď jeden z nových väzňov, mladý Tommy, rozpráva Andymu o človeku, s ktorým sedel v inej väznici, a ten sa priznal, že zavraždil Andyho ženu a jej milenca. Andy chce okamžite obnoviť svoj proces, ale narazí na tvrdý odpor riaditeľa Nortona. Ten si nemôže dovoliť o Andyho prísť, ale nielen pre svoje kšefty, ale ja zo strachu, že Andy by mohol na slobode prehovoriť o riaditeľových podvodoch. Andy sa tak znovu ocitne na dne, ale nie je taký hlúpy, ani bezmocný, ako si Norton myslí. Dokáže totiž využiť svoje schopnosti finančného poradcu najmä pre seba, a tak má teraz v rukách kľúč k veľkému majetku. Po celý čas si tiež tajne kope dieru, aby z väznice ušiel... (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

Wau

Wau (hodnotenie, recenzie)

trilobit4

Kdo se nepoučí z historie, kdo ji nezná, jeho budoucnost je k ho.. nevím do jaké míry je to realita, nezajímá mě to ani, je to krásný film, krásně natočený, jde do hloubky, do niter lidí a nic na tom nezmění doba, ani tvoje přání. Ten film tu má svoje místo, stejně jako v našich srdcích a to je možná to, co nedokážeš ty a někteří jiní pochopit, je to srdcovka. 

deeloc555

deeloc555 (hodnotenie, recenzie)

Je to zaujímavý film ale v TOP10 podľa môjho subjektívneho názoru nemá čo robiť...

JADIM

JADIM (hodnotenie, recenzie)

Pekné, len keby to pokračovalo, tak by sme sa dočkali kultovej scény toho, ako si polícia znova našla Andyho a zatýka ho na doživotie :D

dash1

dash1 (hodnotenie, recenzie)

na celý film sem se prakticky koukal s otevřenou pusou. oněmnělý úžasem a tím, co všechno může nabídnout film z vězeňského prostředí. James Whitmore jako Brooks mě naprosto dorazil a po té, co umřel sem se upřímně rozplakal. prostě špičkový film, který snad ani nemá cenu komentovat:)

na príspevok reagoval Han_Quintet, Han_Quintet

JADIM

JADIM (hodnotenie, recenzie)

Han_Quintet

To by to tu potom robil každý :D Je to proste jeho súbor a myslím, že niečo zarobí, keď si to niekto stiahne cez rýcchle sťahovanie, aj keď to si iba myslím.

fallanga

fallanga (hodnotenie, recenzie)

Vole, přestaň to spamovat u každého filmu, ulozto umí používat každý a každý ví, že je totálně nahovno.

na príspevok reagoval Han_Quintet

ezop1012

ezop1012 (hodnotenie, recenzie)

z eastwoodom to bolo lepsie, originalnejsie. sovsenk je sice dobry, ale nie vinikajuci, absolutne zly zaver filmu. 

na príspevok reagoval Spiker01

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnotenie, recenzie)

DamonS

me se to take nelibi, pac je to ukecana nuda a ikdyz tam o pojistovani nejde, tak jak tam zacal delat pojistovaka, to uz jsem fakt trpel. ale dat Rosalinde za 5, to uz je taky..

Gryphon

Gryphon (hodnotenie, recenzie)

DamonS

nechápem o čom tu točíš, ja som sa spýtal za čo od teba dostala tá Rosalinda 5 hviezd, kde som ti zakazoval niečo hodnotiť? alebo kde som hodnotil nejakého človeka (teba)? vytiahni si hlavu zo zadku

DamonS

DamonS (hodnotenie, recenzie)

Já si můžu hodnotit cokoliv a jakkoliv a to, že se mi tento film nelíbíl je čistě moje věc. Hodnotit člověka na základě toho, jaké se mu líbí filmy, je pouze vaše ubohost, přemýšlejte o sobě.

na príspevok reagoval Gryphon

konvicce

konvicce (hodnotenie, recenzie)

Mimo83

Komerčák nekomerčák, sračka jako sračka. Jelikož jako předloha sloužil vůbec nejkomerčnější autor, tak si nejdřív vytáhni hlavu z prdele, pak někoho odkazuj na blbosti. Kreténe.

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

haffen

Kto má možnosť, nahrá si a reklamy vystrihá. Je to podobné ako s optimalizáciou daní. Neplatím za sprosté DVD (ktoré ani nejde zálohovať či skopírovať pre sprostú, zastaralú a úplne kontraproduktívnu copy-protection). Vystrihovanie reklamy z jedného filmu mi zaberie tak 5-6 minút. To je zlé? Veď to je super. Navyše, akoby ste si ľudia ešte nezvykli...

Jediná obtiažnosť je s HD filmami. Ich strihanie je o čosi náročnejšie, ale za tú kvalitu to stojí. Hlavne nemusím zbytočne prekódovať.

na príspevok reagoval Mimo83

Mimo83

Mimo83 (hodnotenie, recenzie)

haffen

Preto Shawshank už roky vlastníme buď na blu-ray, alebo pomaly mŕtvom dvd a z vysoka na ich TV vysielanie kašleme :)
Keď už som spomenul blu-ray, veľmi som zvedavý, či tento klenot filmografie dostane 4K transfér na UHD blu-ray, keďže bol nakrútený na 35 mm film a skenovanie negatívov je možné v tomto prípade vraj až do 6K rozlíšenia. Určite by si poriadny mastering zaslúžil. Keeping my fingers crossed.

haffen

haffen (hodnotenie, recenzie)

Dnes na Hnojke tento dozaista filmový skvost. Ale nedá mi do toho nedať trošku matematiky. Film má stopáž 142 minút. Hnojka má uvedených 190 minút. Film má približne 10 minút záverečné titulky, ktoré tieto skvelé televízie bez rešpektu voči tvorcom a hercom nedávajú. Po odpočítaní tohto času je čistý čas pre reklamy a upútavky 58 minút. HODINA! :D Toto nemôže dať ani ten najväčší fanúšik tohto filmu s revolverom pri spánku.

na príspevok reagoval Mimo83, breeder

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Pesim4

Pesim4 (hodnotenie, recenzie)

Ah tak, už jsem si udělala čas, abych si pročetla letošní didakťák a koukám, že jste tam měli seřadit úryvky z knížky :)

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Súvisiace novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (viac)

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

13.08.2015

Jak určitě víte, americká Akademie filmového umění a věd pravidelně "vyrábí" nejlepší film roku. Časopis The Hollywood Reporter zaujatě sleduje každé oscarové klání, sem tam se ale také ohlédne do… (viac)

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (viac)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (viac)

Reklama

Reklama