Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (127)

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Piraňa, aneb jak jinak navázat na big-budget Čelisti než spoustou malých low-budget čelističek. První samostatný snímek Joea Danteho má spoustu režijních vychytávek a nápadů, na tak nízkorozpočtový snímek i dostatek akčních scén a nejednu dobře nasnímanou davovou histerii. Scénář by se dal trochu vypilovat a to zvlášť v aspektu, aby hlavní postavy nebyly vnímány jako strůjci děje (něco takového se dalo obejít), nicméně stále mi ten snímek v kontextu doby připadá zcela funkční. A Dick Miller je zde totální dick, to se jen tak nevidí. ()

Joe321 

všetky recenzie používateľa

Před více než deseti lety tohle patřilo do vrcholu "monster" movies. Druhý den jsme to nadšeně probírali ve škole, ale až teď jsem zjistil, že tenhle film nemá výpravu, natož nějaký scénář. HOW TO SURVIVE RULE: Pokud plánujete koupel s piraněma, nezapomeňte se vhodně obléknout. Flanel! Červená flanelová košile vyjde nastejno jako antižraločí kroužková vesta, hlavní hrdina by mohl vyprávět. ()

Reklama

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Bojí sa. Bojí? Čoho? Rýb? Ludia jedia ryby, nie ryby ludí. Piranhe sú b-éčko. To je jasné každému. Ale pri pozeraní filmu mi bolo jasné, že sa to ako b-éčko netočilo. Dante chcel určite druhé čeľuste a až rokmi sa z nekvalitného filmu stalo nemej kvalitné, úsmevné b-éčko. Možno je to len môj osobný názor na film. Proste kedy to Joe točil ako b-éčko tak by to vyzeralo asi inak. Veď skombinovať vodu, slnko a niečo čo ich zabíja mi dáva len jeden obraz. Deti, ktoré kričia môžu vzbudzovať strach. Možno nie ten praví hororoví, ale strach o tie deti. Skúste si ale predstaviť klišojidnejší scenár v ktorom je partia teen ľudí na chate pri jazere. Baby sa opaľujú, chalani plávajú. A v tom piranhe! Krik by nebol. Bol by rev a zatiaľ čo by si baby hľadali vrchnú časť plaviek, ich priatelia by prišli o značnú časti nôh. Je to len moja predstava, ale takto si ja predstavujem b-éčko. Dante točil niečo iné. Chcel opäť šokovať a ako som už spomínal, natočiť svoje čeľuste, Nevyšlo mu to resp. kvality filmu nie sú ani spolovice rovné čeľustiam a tak sa z toho časom stalo b-éčko. Teraz keď už vieme, že film je stále len film a, že po filme môžeme ísť s kludom do jazera či inej jamy plnej vody.. nám Piranha príde len ako úsmevná zábava. Pre niekoho možno neodmysliteľný hororoví kult, pre iného paródia na Jaws. Záleží na tom, ako sa k filmu postavíte práve vy a ako si ho užijete. Ja som čakal niečo iné a do polovice filmu som čakal, že sa sľubný začiatok vygraduje. Otočka o 180 stupňov zarazila a s polo úsmevom som film dopozeral. Komu nevadia gumené ryby, trápne triky, nevyužitý potenciál, hor sa na Piranhu. Kto ale chce nejaký poriadny animal horor nech zostane verní Čeľustiam... alebo nech čaká(ako ja) na ďalší remake filmu od Aju, ktorý dúfam, bude mať to čo originálu chýba. Celá recenzia: TU ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je pro mně klasika z dětství. Rád se na tenhle film podívám vždycky znova, protože si pamatuju, jak jsem z něho byl jako pětiletý úplně posraný. Já se tehdy bál jít i do vany natož potom na nějaký bazén. Příběh je úplně jednoduchý, sice ne moc originální, ale za to zábavný. Gumové rybky, trocha té krve a pěkná herečka jsou hlavními ozdobami asi nejlepšího filmu o piraňích co znám. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Marotón hororov tohto štýlu som predĺžil aj o tento film, pochopiteľne inšpirovaný Čeľusťami ktorý vzhľadom k roku kedy vznikol priniesol pomerne solídne spracovanie s jednoduchým príbehom, ktorý k týmto zvieracím hororom neodmysliteľne patrí. Uvidím či sa mi bude chcieť v tomto challengi pokračovať a pptiahnem šnúru 10 filmov tohto štýlu... ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (21)

  • Heather Menzies-Urich se ve filmu odmítla svléknout. Záběr na odhalené poprsí patří ochotné servírce z restaurace „Holiday Inn“, kde režisér a štáb navštívili. (Fenk)
  • Tento film bol vyrobený, aby sa priživil na obrovskom úspechu Čeľustí (1975). Roger Corman bol totiž známy tým, že produkoval snímky imitujúce tie oveľa úspešnejšie. Aj tak mu však trvalo 3 roky, kým dal dokopy peniaze potrebné na realizáciu tohto projektu. (beso74)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (viac)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (viac)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (viac)

Reklama

Reklama