Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a spoločníčka (E52)

(epizóda)
  • Česko Maigret a společnice (viac)
Krimi / Dráma / Mysteriózny
Belgicko / Francúzsko / Švajčiarsko, 2004, 1 h 46 min

Obsahy(1)

K Maigretovi prichádza mladá žena Cécile Ledruová. Pracovala ako spoločníčka u pani Croisierovej, ktorá sa jej ujala už ako mladého dievčaťa a považovala ju skôr za člena rodiny, než za zamestnankyňu. Teraz je však pani Croisierová mŕtva a napriek tomu, že pitva ukázala, že zomrela v dôsledku srdcového infarktu, Cécile je presvedčená, že išlo o vraždu. Stará dáma sa totiž na niekoľko dní ubytovala u svojho synovca Deligearda, ktorého sa podľa vlastných slov obávala. Deligeard – keď Maigret zistí – je v katastrofálnej finančnej situácii a napriek tomu, že jeho žena priniesla do manželstva veľké peniaze, dnes už z nich nezostalo nič. Vyšetrujúci sudca sa riadnemu vyšetrovaniu všemožne bráni, pretože je presvedčená, že by sa ľudia z istej spoločenskej triedy podobného zločinu nedopustili – ani pre peniaze. Maigret má však svoje skúsenosti... (RTVS)

(viac)

Recenzie (8)

Snorlax 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Maigret se nebál zamířit svůj kriminalistický hledáček i na smetánku, u soudce se sice se zlou potázal, leč konfliktu nedbal a rozhodl se vyšetřit, zda stará paní byla skutečně zavražděna. Tentokrát je Maigret nejen rozhodný, ale i naštvaný. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborná hudba, fantastické dialogy jdoucí ruku v ruce s tradičně vynikajícími hereckými výkony všech zúčastněných i působivou atmosférou. Další epizoda, jejíž sledování bylo vyložená radost. ()

Reklama

mac000 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opravdu velmi dobře promyšlená zápletka a  pro Maigretovy příběhy nezvyklý "souboj" komisaře s vyšetřujícím soudcem - to jsou devizy této epizody seriálu. Režii měl méně známý tvůrce televizních filmů a seriálů Franck Apprendris (mj. díly Eurocops či Komisaře Moulina), pro kina natočil jen dva filmy- roku 1980 Le coeur à l'envers s Annie Girardotovou a 1989 komedii Doux amer) ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama