Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a papuľnatá slúžka (E40)

(epizóda)
  • Slovensko Maigret a hubatá slúžka (viac)
Krimi / Dráma / Mysteriózny
Francúzsko, 2002, 1 h 37 min

Komisár Maigret, sprevádzaný mladou slúžkou Félicie, rekonštruuje udalosti dňa, kedy dievča našlo v dome svojho zamestnávateľa, Julesa Lascoursa, zastreleného. Félicie je navyše prostoreká, a naviac Maigretovi od začiatku vyšetrovania klame. Prichádzajú i Lascoursovi príbuzní – brat s manželkou a synovec, syn nebohej sestry, Jacques Petillon, saxofonista, ktorý vystupuje v parížskych baroch. Nikomu z nich Lascours nič neodkázal: dedičkou jeho domu a všetkého, čo vlastnil, sa stáva Félicie. Tá sa ale čohosi obáva a tajne uteká do Paríža. Keď sa vráti, poverí Maigret svojho spolupracovníka Christianiho, aby ju nepretržite sledoval... O zosnulom sa Maigret dozvedá, že pracoval ako účtovník vo Fécamp a jedného dňa sa opitý prebudil na palube lode. Po návrate do Francie nemal nohu, o ktorú niekde po ceste pri nehode prišiel, zato mal ale dosť peňazí, pretože zažaloval lodnú spoločnosť a dostal slušnú sumu ako odškodné. Zdá sa, že Félicie bola zamilovaná do mladého synovca Jacquese, ktorý nejaký čas býval v strýkovom dome, poto ho ale strýko bez zjavného dôvodu zo dňa na deň vyhodil. O synovovci sa Maigret dozvedá len to, že sa stýkal s istou Adélou, inak Jeanne Duvalovou a jej manželom, ktorý potom skončil vo vezení za lúpež. Keď sa za mladíkom vydá, aby sa dozvedel viac, ktosi saxofonistu postrelí... (RTVS)

(viac)

Recenzie (7)

Snorlax 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Člověk se až diví, že Maigret té ústnaté babě jednu dobře mířenou nestřihl. Ale jejich slovní přestřelky jsou velmi půvabné. A závěrečný kokon ze zločince je také k pomilování. ()

Reklama

filmmovier 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další díl na jedničku. Nádherná podívaná plná úžasných a kouzelných dialogů hlavní dvojice. Opravdu skvostný herecký koncert, navíc v příjemném prostředí a v příběhu zajímavém od začátku až do konce. Maigret se vrací na vrchol. a to je jenom dobře. 90% v rámci série. ()

Fumak 

všetky recenzie používateľa

Nádhera! Téměř surrealistická epizoda. Ovce volně procházejí hostincem... jakási ženština něco maluje na zeď... Maigret tu jezdí na kole a doprovází ho stále ten samý pes... chlap v kokonu z provazů... humr... A ti králíci! Na stole, na knihovně, na nočním stolku, na mrtvole, všude... Téměř nic z toho nesouvisí s příběhem jen mu to dodává zvláštní skoro snovou atmosféru... A k tomu naprosto neskutečné dialogy dvou hlavních postav. Geniální! Musím zapátrat co se ještě od pana režiséra dá vidět. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama