Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a lepší ľudia (E33)

(epizóda)
  • Česko Maigret a lepší lidé (viac)

Maigret je pozvaný k riaditeľovi súdnej polície. Dostáva za úlohu zájsť do domu známeho advokáta Parendona, ktorému ktosi poslal výhražný list. Maigret v doprovode svojho synovca inšpektora Paula Lachenala prichádza do prepychového domu, ktorý je majetkom rodiny pani Parendonovej, pochádzajúcej z kruhov vysokej buržoázie. Sám advokát Parendon je prostý a priamy muž. Výhražný list oznamuje, že v jeho dome zanedlho dôjde k vražde. Komisár má nájsť pisateľa listov, ktoré v dome spôsobujú značný nepokoj. Zatiaľ, čo krásna pani Parendonová venuje väčšiinu času spoločenským povinnostiam, dcéra študuje a zaujíma sa o dejiny. Mladší syn Gus je rebel rodiny, ktorý sa zaujíma o klasickú i modernú hudbu. S rodinou, ktorá patrí k spoločenskej smotánke, sa ťažko vyrovnáva. V dome žije i Parendonova pôvabná sekretárka, slečna Vagueová, ktorá je advokátovou milenkou. Zdá sa však, že nejde o záväzný vzťah. Pre Parendona pracujú dvaja mladší advokáti a v dome je i početné služobníctvo. Práve, keď je Maigret uprostred výsluchov jednotlivých členov domácnosti, dostane on sám anonymný list… (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

poppy75 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

dalsi diel,ked ma uplne na konci maigret charakterovo sklamal-sam dal navod ako vysekat bezcitnu osobu z vazenia,hoci jeho pohnutky k tomu sa mi zdali nepochopitelne...inak zdlhave,miestami nudne...do oci mi bil az takmer socialisticky nevkusny nabytok skombinovany s prepychom... ()

Reklama

mosem 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hezky zpracovaný příběh. V tomto případě celá řada dobře zahraných rolí. Příběh ve kterém najdeme honosný dům, který ale působí sterilně a neosobně. A v silném kontrastu je honosný interiér a studené, neudržované nádvoří. Domácnost tvořená dospělými, kteří dbají víc na dekorum než skutečný život. Zlatá mládež. Jen zdánlivě seriózní služebnictvo. Dá se zde najít mnohé. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama